Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
képzeld el

Képzeld el, hogy megnyertél egy versenyt s a nyereményed az, hogy a bank minden reggel 86.400 forintos számlát nyit nevedre. Ám mint minden játéknak, ennek is megvannak a szabályai, pontosabban két szabálya van. Az első szabály, hogy mindazt a pénzt, amit napközben nem költöttél el, este visszaveszik tőled, csalni nem lehet, tilos áttenni az összeget egy másik nap számlájára, csak elkölteni lehet. De másnap reggel a bank új számlát nyit a nevedre, rajta ismét az egy napra szóló 86.400 forinttal.
A második szabály, hogy a bank előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor véget vethet ennek a kis játéknak, akármelyik pillanatban közölheti, hogy kész, ennyi volt a számlát lezárják és nem lesz folytatása. A kérdés, hogy mit tennél ebben a helyzetben? Elgondolkodtál? Minden reggel alig, hogy felébredsz, kapsz 86.400 forintot azzal az egyetlen kikötéssel, hogy a nap folyamán költsd el, mert a fel nem használt összeget este , amikor lefekszel, visszaveszik tőled. Csak hogy ez a mennyei- manna vagy játék bármikor véget érhet. Érted?
A kérdés, hogy mit tennél, ha ilyen ajándékba lenne részed? Elköltenéd az utolsó fillérig? Önmagadra? Azokra, akiket szeretsz? Idegenekre? Hát úgy, gondold át, hogy ez a varázsbank igenis létezik. És te minden reggelébredéskor megkapod a magad ajándékát.Igen! És ezt a varázsbankot úgy hívják idő!
A múló másodpercek bőségszaruja. Minden reggel ébredéskor kapunk 86.400 másodpercnyi életet arra a napra, de amikor este elalszunk, a maradékot nem lehet átvinni másnapra, a tegnap elmúlt és azok a másodpercek, amiket nem éltünk meg a maguk teljességében jóvátehetetlenül elvesztek. A varázslat minden reggel előröl kezdődik, ismét kiutalnak részünkre 86.400 másodpercnyi életet, de a játékszabályok megkerülhetetlenek. A bank minden előzetes értesítés nélkül bármikor megszüntetheti a számlánkat- az élet akármelyik pillanatban véget érhet.
Az egy havi életről kérdezd az anyát, aki koraszülött gyermeket hozott a világra és várja mikor hagyhatja el a baba az inkubátort, hogy ő éppen egészségesen a karjába szoríthassa. Ha meg akarod érteni mit jelent egy évnyi élet, kérdezd meg a diákot, aki elszúrta az év végi vizsgáját. Ha az egy heti érdekel, fordulj a munkáshoz, aki a gyárban vagy bányában dolgozik, hogy eltartassa családját. Hogy mit jelent egy óra, elmondja neked a klausztrofóbiás, , aki beszorult a felvonóba. A másodperc megértéséhez nézd meg azt, az embert, aki hajszál híján úszott meg egy autóbalesetet. És a másodperc ezredrészének jelentőségét elmagyarázza neked egy sportoló, aki ezüstérmet nyert az olimpián, holott egész életében az arany éremért edzett. Az élet varázslatos dolog! Használj ki minden másodpercet, ami megmaradt neked!







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat