Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2011-12-30

Újévi hó (részlet) - Farkas Árpád

Suttog a jó,
szaporodó,
rejtelmeinket rejtegető
újévi hó.
...
Vélek szemverő szikrázásban
pocsolyát, sarat tündökölni.

Vagy csak futkosó reményem
puha lábnyomai az égen?

Csak szándékok tülekvése a hó alatt?

Hull csak a jó,
ikrásodó,
rejtelmeinket rejtegető
újévi hó!

Megkiséreltem kiértékelni (tudatosan még nem tettem) az elmúlt évet és bár most nem igazán tudom, hogy a jelen pillanati derűs kedvem hozzájárul-e ahoz, hogy az elmúlt évben nem igazán kaptam rossz dolgokat, s ha igen azok mind a "szenvedésből, letargikus állapotból való tanulás" kategóriájába tartoznak - bár nem is célom most a rosszat keresni. S ha volt is az is az év elején amit magammal vittem az Óévből.
Ezt el szeretném kerülni. Bár elveszítettem a kutyám de neki a sok szenvedés helyet tényleg a Kutya Mennyország a legjobb - ahogyan a rajzfilm címe is mondja: " Minden kutya Mennybe jut." Remélem Ő is oda jutot és ott kezdhet Újévet. :)
Ez az év a "felfedezések kezdetének" éve volt - szerintem mindenki vagyis a legtöbb ember ebbe a korban lép, (tizenhatév) jut el arra a szintre amikor már másképp tekint az őt körülvevő világra - és szerencsés az az ember aki mellé társulnak olyan emberek is akik fogják a kezét és vezetik az ősvényen - nem hagyják, hogy elveszen a saját kis világába - hozzájárulnak egy új ablak megnyitásához - a többi rajtunk múlik, hogyan látjuk és hogyan éljük meg. Én különösen örvendek annak, hogy vannak olyan emberek az életemben akik mellettem vannak és vigyáznak rám és szeretnek is a maguk módján.
Szerencsének mondhatom magam. Köszönet a Szüleimnek, Mamáméknak, Barátaimnak, Tanáraimnak és nem utolsó sorban Istennek!
Ami a szilvesztert illeti egy nap lesz a sok közül, nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget - fogadalmakat se teszek, értelmetlennek látom a fogadalmas dolgot, de egy szóval se mondom, hogy rossz dolog - csupán értelmetlen. .

Befejezésként egy kis versrészlet Vári Attilától - (gondolat) c. verséből:
...
" ... ketyegnek a lyukas cipők
a rongylabdák
és a vereségek
EMLÉKEK ÜLNEK AZ IDŐBEN
mint ágtalan fán kopogó harkály
szúette vágyaim nézik
a pusztulás kis országútját

forradalmas emlékek gyűlnek
tisztulnak tanok és hiányok
mindent mi eltelt fölcsavartam
valami jöhet még
arra várok"

Boldogsággal, egészséggel, szeretettel teli Újesztendőt kívánok mindenkinek!







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat