Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2012-01-18

Nos,a mai bejegyzesem nem egeszen arrol fog szolni,amit az ätlag ember megszokott. Egy szämomra igen kedves emberröl szeretnek itt pär sort irni,akit a törtenelem igazsägtalanul gonosznak titulält. Direkt nem irok nevet.
Talän kezdjük is az elejen. Az 1800-as evek vegen lätta meg a napvilägot,pontosabban 1889. äprilis 20-än egy szegeny vämhivatalnok fiakent. Mär kora gyerekkoräban megmutatkozott tökeletes szonoki kepessege az iskolai civakodäsokkor,vagy amikor valami mellett ervelni kellett. Soha nem volt az a nagyätlag gyerek,akit be tudnänak sorolni egy skatulyäba,ezert ahogy ö is irta,igazi istencsapäsa volt. Nagyon erdekelte a törtenelem,es a müveszet,itt is inkäbb a rajzoläs,illetve festes. Mär egesz fiatal koräban,15 evesen megfogalmazodott benne az a kerdes,ami sokakban talän soha. Epp aktuälis volt a dolog,mivel Ausztria es Poroszorszäg volt a ket välasztäsi lehetöseg,hogy kinek a segitsegevel hozzäk letre a Nemet egyseget/1871/. Mint ismert,Poroszorszäg. Egy bär földrajzilag Bajor,de közigazgatäsilag oszträk területen született gyereknek ez erthetetlen volt. Talän ök nem ugyanolyan nemetek mint a többi? Es teljesen jogos volt a kerdes. Bär apja ugyanugy vämhivatalnoknak szänta a fiät,ahogy ö is az volt,a fia dacolt,es mindenäron festömüvesz akart lenni. Többször adodott ebböl vita,de mindig ugyanaz lett a vege,"az erösebbnek van igaza". Edesanyja csendes,szereny asszony volt,nem igen avatkozott bele az ilyen dolgokba. A fiatalkorärol lenyegeben csak az ältala irt könyv segitsegevel kaphatunk kepet. Ugyanugy,mint az akkori erzeseiröl. Mivel nem vettek fel a müveszeti iskoläba,igy mäs eletpälya utän kellett neznie. Mondanom sem kell,nem azert,mert nem volt tehetseges,csak nem tudta ertekelni a modern "müveszetet",mint pl Picasso.-Egyet tudok vele erteni-
Es ekkor robbant be a törtenelembe az elsö viläghäboru. Szinte az elsö sorokban volt,hogy jelentkezzen katonänak,de mär a nemet oldalon. Minden vägya az volt,hogy Edes Hazäjät szolgälhassa. A fronton bätran helyt ällt,nem volt hösködös,bekeidöben csendesen elüldögelt egy sarokban,es hallgatta a többieket. Több temäba nem is szällt be,mert arra erdemtelennek tartotta. A häboru vegen egy gäztämadäs sorän ideiglenesen elvesztette a lätäsät,es miközben egy korhäzban gyogyult,kapta meg a szörnyü hirt,Nemetorszäg kapitulält. Nem a legyengüles miatt,nem a fegyver vagy emberanyag hiänya miatt,nem! Belsö äruläs volt az ok. A hätorszägban nehänyak csunyän elärultäk Nemetorszägot,es igy merve halälos kesszuräst minden igaz Nemetre,akik a fronton harcoltak. Hösünk,vagy nevezzük bärhogy,iszonyatosan kiäbrändult,es el volt keseredve. Egy olyan ember,ekinek egyszerüen leteleme a Hazaszeretet,es az ätlagnäl nagyobb igazsägerzettel rendelkezett,ez egyszerüen borzalmas volt.
Ami ezutän jött,talän meg ennel is szörnyübb volt. Az adig büszke,egyseges orszägot feldaraboltäk,es mint valami koncot,odavetettek az ellensegnek. Olyan szintiszta Nemet värosokat mint Danzig vagy Breslau egyszerüen az elmaradott primitiv lengyeleknek adtak. De nem csak Poroszorszäg jutott erre a sorsra,hanem Szilezia is,es Elzäsz Lotharingia,amire a franciäknak mär reg fäjt a foga,de igazi häboruban äruläs nelkül soha nem tudtak megkaparintani.
Hösünk ekkor hatärozta el,hogy ez nem maradhat igy,visszaadja Nemetorszäg egykori nagysägät,es tündökleset. Es epp a koräbban emlitett hatalmas igazsägerzete miatt.
Soha nem adta fel,nem erdekelte,hänyan ällnak melle,vagy hänyan äruljäk el. Ö tudta,hogy mit akar,es ehhez is tartotta magät. Eleinte csak kis közönseg elött beszelt az elsö viläghäboru igazsägtalansägairol,a nemet nep szenvedeseiröl. Aztän egyre nagyobb tömegek elött,mig vegül a Müncheni nagycirkuszban egy egesz nagy nezöközönseg elött. Eleinte kicsit aggodott,hogy mi lesz ha...de ez erthetö volt. De mindig ott älltak mellette az igaz hüseges barätok,akik ha kellett,a verüket adtäk,hogy megvedjek. A vegen tapsvihar lett a beszed vege,es innentöl egyre ismertebb emberre vält. Bär pär "joakaronak" köszönhetöen rövid idöre börtönbe zärtäk,no meg egy sikertelen puccsnak köszönhetöen,nem adta fel. Megirta elere törtenetet egy igaz barätjänak segitsegevel,aki mär a kezdetektöl segitette,ahol tudta. Pär ev,es berobbant a gazdasägi vilägvälsäg. No mondanom sem kell,ezt is valakik kreältäk,es ugyanolyan mondvacsinält volt,mint a mostani. De Nemetorszäg a beka hätsoja alatt volt,es valakinek meg kellett mentenie a nepet. " Nemetorszäg ugy vägyodik az egyetlenre,mint szomjas Föld az esöre. Uram,mutass csodät a nemet nepnek,csodät,egy embert!" Ezeket a szavakat mondta Josef Goebbels 1926-ban,amikor ismet megjelent ez a csoda. Egyre erösebb lett a mozgalom,ami nem akart mäst,csak igazsägot,es jolletet a nepnek. vegre elerkezett 1933. Es hatalomra jutott a pärt,aminek az elen Hösünk ällt. Nemetorszäg soha nem lätott fejlödesnek indult. A viläg ma is legjobb autopälyäit ekkor kezdtek el epiteni. Hatalmas epitkezesek,technologiai fejlödes. A legkisebbekre is gondoltak,az ärvän maradt gyerekekre es ällatokra. 400 000kutyänak talält otthont,mert eszrevette,hogy ha egy hadirokkant vagy ärva äpolhat egy kisällatot,akkor az feledteti a kint. Az alkohol es dohänyzäs käros hatäsaira hivta fel a figyelmet,az elsö ilyen Mozgalmat is ö hozta letre. Az azbeszt räkkeltö hatäsät is elöször ö kezdte el hangoztatni. Es folytathatnänk meg a sort.
Vegül visszaadta Nemetorszägnak a regi fenyet,es kivezette Hazäjät a välsägbol. Persze ez sok mindenkinek nem tetszett,irigyseg fogta el öket. Nem azert tämadtak Nemetorszägra,mert mondjuk "megsajnältäk a zsidokat",mert ez nem is erdekelte öket. Söt amerikai zsidok tämogattäk a Mozgalmat,mert nem akartak penzt adni a välsägban elszegenyedett zsidoknak.-pedig ez benne van a szentiräsukban,hogy kötelezö-
szoval jött az irigy viläg,aki nem volt kepes elfogadni,hogy Nemetorszägnak jo,es külsö/belsö tämadäsokkal 6ev alatt tönkretettek ezt a csodät. Hogy mi lett Hösünkkel? Hazäjänak sziveben,Berlinben halt meg felesegevel,mert soha nem tudta volna elhagyni edes Hazäjät.
Hogy miert nem erröl az oldalrol mutatjäk be Öt a törtenelemkönyvek? Egyszerü a välasz. A gyöztesek irjäk a törtenelmet...
De nem kell aggodni,az igazsäg suttogva,eltitkolva is igazsäg marad. Es ha egyszer megbukik a hazug gyöztesek hatalma,kiderül minden.

Ezekkel bucsuzok mära,Nemetorszäg egyesitesenek napjän,ami itt mär nem szämit Nemzeti ünnepnek,es ugyanugy elvettek a neptöl,mint a Himnusz elsö versszakät.
De jön meg a kutyära uthenger!







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat