Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje http://teveclub.hu/naplo/
|
2012-11-26
Hólabda
Hozzávalók: 25 dkg liszt,1 sütőpor, 1 evők. kakaó por, 8 tojás, 30 dkg porcukor, csipet só.
Krém: 5 dkg liszt,1 tojás,3 dl tej,10 dkg vaj,10 dkg porc
ukor,2 vaníliás cukor,10-15 dkg kókuszreszelék.
A lisztet, a sütőport és a kakaóport szárazon összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadunk 8 evőkanál meleg vizet, majd több részletben a tojáshabbal felváltva a lisztkeveréket, óvatosan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 180 C-on, 25-30 percig sütjük. / Ha egy tepsiben sütjük az egészet, akkor lapjában ketté vágjuk a tésztát, ha két részben sütjük meg, akkor kettőt összeragasztva készítjük el./ Tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém: Simára keverjük a lisztet a tojással a tejjel, majd vízfürdőben, kevergetve sűrűre főzzük, és kihűtjük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül a főzött krémmel. A tésztalapból kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. A korongok alsó felét dúsan megkenjük a krémmel, erre kerül egy másik korong, majd az oldalukat is körbekenjük krémmel, végül kókuszreszelékben meghempergetjük. Tetejüket olvasztott csokival vonjuk be.
|