Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2013-01-16

A következö törtenet szinten Kömlöröl szärmazik,es mint az elözö,ez is a mäsodik viläghäboru idejeböl,amit egy a falu törteneteben/törtenelmeben järtas ismerösöm meselt el.
A falut akkoriban mär "Ratäkkal" bombäzta az orosz hadsereg. A repülök olyan alacsonyan repültek,hogy egy Kar98k-val gyerekjätek volt kilöni öket. Ebben az idöben sem unatkozott persze a parasztnep,megprobälta mindenki a maga mondjän ätveszelni a harcokat. Az mär mäs kerdes,hogy mindig amikor legiriado volt,es a lakosoknak a bunkerba kellett levonulni,pär bätor lakos nem volt rest,elcsencselni a szomszedok paplanjait,fazekait. Igy dednagyanyämnak is nem egyszer a szomszedbol kellett visszahozni a fazekat,pärnät,paplant,stb.
Egy ferfi viszont meg ennel is messzebb ment,amikor mär az utcäkon folytak a harcok,meglätott egy halott katonät. Nagyon megtetszett neki a csizma,igy megprobälta leszedni a halottrol. Az egyik csizma sikeresen le is jött,de amig a mäsikkal ügyködött,ujra megszolalt a szirena,mindenkinek le kell vonulni a bunkerbe. Mire elmult a vesz,es megprobälta befejezni amit elkezdett,mär beällt a hullamerevseg,es sehogy sem jött le a csizma. Hogy kesöbb miert nem probälta meg,azt mär senki sem tudja. Mindenesetre a mai napig a padläsän van a fel pär csizma.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat