Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
beverly hillsben

beverly hillsben voltunk, és azt kell hogy mondjam, a filmekben NEM szépítenek rajta mert pontosan olyan a hely. BH az a hely ahonnan nem nagyon szeretnél elmenni, ha már egyszer ott vagy.
pálmafák, sunset boulevard, napfény, fasza sportkocsik, luxuskéglik. a sunset blvd az az út, amit a leggyakrabban láthatsz a filmekben. abból az útból kígyóznak felfelé az igazi luxusházak, pálmafákkal és jó levegővel a klasszikus beverly hills-i utcák.
tetszőlegesen ráfodultunk az egyik ilyen klasszikus kis utcára, és rájöttem hogy nem ismerek annyi pozitív jelzőt, hogy visszaadjam a hangulatát.

szóval mikor már előről-hátulról oda-vissza bejártuk Beverly Hillset, már egyre inkább szenvedtünk a túljó látványtól. a jó hír, hogy idén nyáron jöttem rá a "jóból is megárt a sok" jelentésére, a rossz pedig hogy ezért egészen Beverly Hillsig kellett elmennem.

mindenképp meg akartuk nézni tracyék házát, de csak homályosan emlékeztünk a címre (azt a házat, ahol múlt novemberben buliztunk)...
[...] aztán végül is rátaláltunk, nagynehezen. ugyanolyan szép mint múltkor volt, vakítóan zöld fű és élénk színű virágok és barátságos, jó nagy ház. de jó is volt az a buli...
az utca ahol tracyék laknak sztem az egyik legszebb, + a hillcrest road, san ysidro drive... ezek az a legszebbek azon a részen. de persze rohadtsok rész van.
pont azon gondolkoztam h milyen tökjó lenne ha itt lennének tracyék. és ekkor megszólalt a rádióban a lifestyles of the not so rich n famous. mondom nebaszmáki beverly hillsben ismerik tracyzenét, azt hittem itt műszarokat hallgatnak az emberek, vagy nem is hallgatnak zenét mert nincs annyi idejük. (igen, eccer ezt mondta egy beverlyhillsi fazon)

Mi bent laktunk a felhőkarcolók között. a szállodánk is az volt, valahol az 50valahányadik emeleten laktunk.
túl izgatott voltam ahhoz hogy aludjak, szóval mikor apa meg kim bealudtak, én felültem a jóóóószéles belső ablakpárkányra és nézelődtem ki az éjszakába, hogy vajon ilyenkor mit csinál a híres los angeles. igazából legyen nappal vagy éjjel, itt new york cityvel ellentétben az utcákon nem sétálgat senki... mindenki kocsival közlekedik. és nem is volt az a nagy tömegnyomor az utakon még nappal sem, nemhogy éjszaka. még onnan fentről is ijesztő volt figyelni a várost. valami olyasmi, mint azokban a hollywoodi horrorfilmekben, mikor magadra maradsz a nagyvárosi éjszakában, az emberiség meg kihalt. (ha már hollywoodnál vagyunk, később arról is mesélek)
amúgy a kilátás meg szép volt onnan. egy parkra nyílt a szobaablak, pálmafákkal, a parkot pedig felhőkarcolók szegélyezték. néha feltűnt egy-egy fura gettófazon az
éjszakában, de nem történt semmi különös.

viszont a los angelesi reptérről jövet alighogy átvettük a dodge jeep-ünket, megálltunk a 7eleven nevű szupermarketnél egy külvárosi részen. éjszaka volt.
apa meg kim bementek egy néptelen boltba, az eladó csávó pakolgatott valamit, én meg kintről a kocsiból figyeltem. aztán megjelent néhány gettós feka, farmerjük félig lent, boxer a nyakukig húzva, fuchsok a nyakukban, baseball sapi, szal az a klasszikus amerika banda.
a bolt jól megvilágított volt, és ekkor figyeltem meg hogy apa meg kim mennyire nem illenek a képbe a banda mellett. ezeken jókat is mosolyogtam. aztán jöttek vásárlók, majd mentek is.
egyszer csak beparkolt a kocsink mellé egy lerobbant, régebbi sportkocsi. kiszállt egy, a benti bandához hasonló feka huszonéves nagydarab faszi, a 300 tonnás
barátnője meg bentmaradt a kocsiban, ugyanúgy az anyósülésen várakozott, mint én.
szóval a faszi bement, matatott az első sorban valamit, a zsebébe rakta, majd ugyanolyan higgadtan kisétált a boltból, mint ahogy besétált. és ezt a produkciót az
eladó is látta, de, van annyi esze hogy inkább ne ragadjon meg egy méteres szalámi rudat és megtámadja a tolvajt, mer lehet, [szinte biztos] hogy annál fegyver van, lévén hogy EZ los angeles. jobban teszed ha inkább hallgatsz, mert lehet hogy épp kiraboltak, de még az sem tudja felülmúlni az életed értékét.

komolyan féltem hogy balhé lesz, míg apék bent voltak. de nem történt semmi, csak kicsit aggasztó volt hogy még csak 10 perce voltunk los angelesben, és már beindult az élet.

egyébként meg szeretem los angelest még a sok bűnözés ellenére is. ami visszataszító az egyben vonzó is benne. annak ellenére is hogy mennyi banda van ott, valami mégis barátságossá teszi... nemtom talán a rengeteg pálma meg a napsütés, a tengerpart közelsége meg a barátságos amerikaiak, és a sok, kifogyhatatlan izgi program.








© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat