Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2007-09-21

Teal'c naplója


Hajnali 5:00
Felébredek, megint a kék Jaffákról és a banánfürtről álmodtam, kezd idegesíteni a dolog, de lenyugtatom magam, egy Jaffa nem lehet ideges egy hülye álom miatt. Nincs kedvem tovább aludni, úgyhogy inkább elmegyek fürödni.
5:30
Végeztem a fürdéssel, felöltözöm, majd elkezdem a szokásos reggeli tornagyakorlatot. Elég kicsi a tér, ezért megpróbálok óvatosan edzeni.
5:31
Franc, nem sikerült, megint levertem a lámpát. Ha O'Neill megkérdezi hova lett, majd ráfogom hogy jobb szeretem a gyertyát. Így nem csorbul a becsületem, ő meg úgyis elhisz minden hülyeséget, miért pont ezt ne hinné?
6:10
Na, végeztem az edzéssel, sajna az étterem csak 20 perc múlva nyit, addig leülök, várok egy kicsit.
6:11
Megint eszembe jutott az álmom, brrr?Kirázott a hideg, miért nem tudok én is meztelen bányászásról álmodni? Na mindegy, inkább meditálok egy kicsit.
6:30
Elmegyek a kantinba reggelizni. Összeszedem a fél büfét, majd lehuppanok az egyik asztalhoz és elkezdek enni.
6:32
Hmm? ez a felvágott kissé zöld árnyalatú, hülye bőrszínű állatok vannak a Tau'rin. Na mindegy azért megkóstolom.
6:33
Vagy talán romlott? Á nem, akkor nem lenne ilyen jó íze.
7:00
Végeztem a reggelivel, kicsit feszül a hasam, de mindegy úgy is azt hiszik majd, hogy hasizom.
7:01
Még ráérek az eligazításig, így hát úgy döntök, kicsit körbenézek a bázison.
7:15
Ez nem igaz, pont szembe jön velem az a katona, aki rám csapta az ajtót, mikor az időhurokba szorultunk. A leggyilkosabb tekintetemmel nézek le rá.
7:16
Örömmel konstatálom, hogy pillantásom megtette hatását, egyre jobban kezd összemenni ahogy közeledem, s mire odaérek már csak egy kis porszem. Kár, hogy már nem vagyunk a hurokban, szívesen orrba vágnám még egyszer.
7:17
Folytatom a körutam.
7:30
Megjött Carter százados ?izé, őrnagy mindig összekeverem. Elgondolkodom, hogy lehet, hogy őt már előléptették O'Neill meg még mindig ezredes? Aztán rájövök, hogy valószínűleg azért mert okosabb. Bólintással üdvözlöm.
7:47
Megjött O'Neill. Már megint késett, mint mindig. Hammond helyében már rég seggbe rúgtam volna, a Chulakon nem tűrnék el az ilyen viselkedést, hát igen, sajna nem otthon vagyok. Neki is bólintok.
7:50
Daniel Jackson is befutott. Szokás szerint megint felemás zokni van rajta. O'Neill szerint lehet hogy ez a szexepilje. Szerintem egyszerűen csak színvak. Újfent bólintok? Aúú, begörcsölt a nyakam, legközelebb szóban köszönök.
8:00
Megkezdődik az eligazítás. Holnap megint valami megjegyezhetetlen nevű bolygóra megyünk. Jajj ne, Carter megint valami ásványvizsgálatról hablatyol, marha unalmas.
8.20
Kezdek ideges lenni ettől a sok dumától, pedig bírom Cartert, csak ne beszélne annyit.
8:21
Észreveszem, hogy O'Neill fuldoklik a röhögéstől. Ránézek, hátha abbahagyja.
8:22
Hát nem. Biztos megint azt képzeli, hogy mindenki meztelen. Carternál még érthető, de az előbb meg Hammondra nézett, fura egy gusztusa van.
8.25
Az őrnagy vagy mi most abba avat be minket, hogy hogyan fogja megtisztogatni a köveket. Kegyelem!
8.27
Most veszem észre hogy O'Neill ír valamit, biztos be akar vágódni Carternél. Á, hülyeség. Biztos megint csak firkálgat.
8:35
Hammond végre befejezi az eligazítást. Hallelúja, megint megmenekültem egy idegösszeroppanástól.
8:36
A tábornok mond valamit, amit nem értek, biztos megint viccel. O'Neill meg röhög, ennyire jó poén lett volna? Majd megkérdezem később, most inkább megyek, mielőtt az őrnagynak eszébe jut még valami.
8:45
Nincs mit csinálnom, ezért úgy döntök, inkább visszamegyek a szobámba és előveszem a titkos Gameboyomat. O'Neill megkérdi, mit fogok csinálni, azt hazudom, meditálni fogok, mire valami szektát emleget.
9:10
Lépteket hallok, gyorsan elrakom a Gameboyt és úgy csinálok mintha meditálnék.
9:11
Résnyire nyílik az ajtó? Naná, hogy megint Daniel Jackson pofátlankodik be, pedig már majdnem megnyertem a pályát. Úgy teszek mintha el lennék merülve a meditációban, és nem látnám, hogy itt van. Hátha elmegy.
9:20
Affene, nagyon kitartó az ipse?kezd elgémberedni a lábam a töröküléstől, ha nem tűnik el 5 percen belül begörcsölök.
9:25
Végre, lelépett előkaparom a játékot és folytatom.
9:26
Ááááá, nem mentettem el! Pedig már a 20. pályán jártam. Ez Jackson miatt van, megölöm? nem, inkább kiherélem!
9:31
Riadó, az SG1-et kérik, jellemző, mintha nem lenne más csapat a bázison. Na mindegy, a játéknak úgy is annyi, így elcammogok az indítóba.
9:33
Megjöttem. Úgy látom megint egy külső aktiválás, ellenséges idegenek satöbbi? csak a szokásos.
10:00
Jackson elkezd tárgyalni velük. Mi lesz ebből?
1:59
Megint elbaltázta! Ennél még O'Neill is jobban tárgyal.
2:00
Hé, ezek lőnek! Pucolás!!!
2:56
Az őrnagy megint megmentett minket, mint rendesen, pedig csak pötyögött a számítógépen, ezt én is tudtam volna. Egyszer kíváncsi lennék, mi lenne, ha nem sikerülne neki.
3:05
Hammond gratulál Carternek, aztán jönnek a tiszteletkörök.
3:10
Megint nincs mit csinálnom, így visszamegyek játszani, de ezúttal kulcsra zárom az ajtómat.
4:02
Ismét Jackson kopogtat, kinyitom, addig úgy se hagyja abba.
4:03
Elhív sörözni, azt mondja ott lesz O'Neill meg Carter, beleegyezem.
6:50
Megérkezünk az O'Mally's-hez. Épp be akarunk menni, mikor két, eléggé ittas állapotú egyén odajön hozzám és valami autogramot akarnak kérni. Értetlenül nézek rájuk, mire Daniel Jackson elmagyarázza, hogy azt akarják írjam le nekik a nevem. Ilyen idiótákat! Mivel látom, hogy a többiek sietnének, gyorsan odfirkantom nekik: "Teal'c, Apophis első számú jaffája" ,legyenek vele boldogok. Erre O'Neill elkezd röhögni. Na ezt majd a legközelebbi bokszedzésen megbeszéljük, gondolom, majd bemegyünk.
6:56
O'Neillal elmegyünk biliárdozni, Carter és Jackson leülnek sörözni. Remélem, nem iszik túl sokat és nem kezd el megint pásztornótákat énekelni.
7.04
Már egész jól megy a biliárd, pedig még golyót sem törtem a fejemen. Úgy látom Daniel Jackson mintha elaludt volna. Sebaj, addig se énekel.
7:06
O'Neill úgy gondolja ideje beszélgetést kezdeményeznie.
"Szóval Teal'c.." - kezdi - "Nincsenek mostanában furcsa álmaid?"
Ezen egy kicsit elgondolkodom, elmondjam-e neki vagy sem, aztán úgy döntök miért is ne, 5 perc múlva úgy is elfelejti.
"Ami azt illeti, vannak, O'Neill."
"Oh. Van közük ... Bányászáshoz?" - kérdi. Bányászás? Ez azt hiszi mindenki csak bányászásról álmodik?
"Nem, O'Neill. Valami egészen másról szól az álmom. Elmeséljem?"
"Hát persze!" - egyezik bele, és reméli, hogy valami izgalmasat fog hallani. Elkezdem.
7.09
Pont ott tartok, amikor álmomban hirtelen a régi házunkban találom magam és az ablakon keresztül látom, hogy egy kékre festett arcú jaffa áll odalent. Egy banánfürtöt egyensúlyoz a fején, és egy Alanis Morisette számot énekel. Aztán azt kiáltja felém: "te is hem netjer vagy, nem menekülhetsz a sorsod elől". És akkor Nephthüsz tűzgolyói elborítanak mindent. Hát itt ér véget az álmom, O'Neill." Tuti oda se figyelt mit mondok, legalább ötször elszunyált, na majd erről is beszélünk az edzésen.
"Ez igazán szörnyű, Teal'c." -mormogja. Késő bánat, akkor is bokszolunk. De adok neki még egy esélyt.
"Akarod hallani egy másik álmomat is?"
"Ááá, nézd csak, szerintem a többiek hiányolnak minket! Carter is milyen megrovóan néz, amiért nem ülünk ott mellettük ..." -tereli el a témát, véged van! Carterről lerí, hogy teljesen másra gondol, ezt meg is mondom, egy kiadós szemöldökfelvonással egybevetve.
"Szerintem Carter százados egyszerűen csak a hátsódat bámulja."
"Lökd le az utolsó golyót, és menjünk vissza!" -mondja, OK gondolom, épp felemelném a dákót, és megcéloznám a nyolcadik golyót, mikor beszól:
"Ne így ... Kézzel" Csak nem arra gondol, hogy nem tudom belökni? Mindegy, majd ezt is elintézzük.
" Oké, és most menjünk a többiekhez." Bírom a fickót, de néha olyan idegesítő.
7:10
Elindulunk az asztalhoz, az őrnagy megkönnyebbültnek tűnik. Jackson meg még mindig alszik, de jöttünkre felemeli a fejét és bárgyún vigyorog. Épp leülünk, mikor O"Neill megkérdi:
"Mit hagytunk ki? Valami jó kis pletykát?" Tök fölösleges volt megkérdezni úgyis elmondják.
"Az álmokról beszélgettünk" -mondja Daniel Jackson. Belekezdenék, hogy én is álmodtam, de O'Neill közbeszól, nem értem miért.
"Álmok! Nekem van egy igazán furcsa. Azt hiszem arra a küldetésre vezethető vissza, mikor manipulálták az emlékeinket."
"És mi az, Jack? Megint a meztelen bányászás?" -kérdi felélénkülve Jackson. Carter furcsán bámul az ezredesre.
"Olyasmi." -morogja.
"Részleteket, Jack! Hallani akarjuk a részleteket!" - mondja Daniel, majd mellbe bokszolja O'Neillt. A helyében orrba vágtam volna ezért.
7.13
"Igen, az tényleg vicces volt. Jól állt magának a hosszú haj!" Nevet Carter, pedig nem is olyan jó poén.
"Röhögjön csak, de meg kell mondanom, az a süti tényleg nagyon finom volt..." -mondja O'Neill.
"Ja, hehe... Szóval mi is van azzal a bányászós álommal, ezredes?" - vált témát az őrnagy.
"Az nem úgy van, ahogy gondolja. Tudja, mióta azon a küldetésen..." - magyarázza O'Neill.
"Csaaaaak egy pásztoooor lááááánya voooooolt...." üvölt fel hirtelen Jackson. A kis sunyi! Pedig azt hittem alszik. Hogy utálom, mikor énekel, amúgy is, de így még jobban.
7.16
Kidobtak az O'Malley's-ből. Nem értem miért, talán Daniel miatt, pedig miután csúnyán ránéztem csendben maradt. Na mindegy, úgy is untam már a küldetés sztorikat. Minek újramasélni, ráadásul ilyen bénán, mikor egyszer már átéltük? Biztos ez is valami idétlen Tau'ri szokás. Daniel szerencsétlenül dülöngél, majdnem el is esik. Megsajnálom, ezért felajánlom, hogy hazaviszem. A többiek nem ellenkeznek, ami érthető. Az az áldott jó jaffa szívem fog egyszer a sírba vinni. Ahogy elmegyünk még hallom, hogy O'Neill megkérdezi Cartert, nem akar-e felmenni hozzá.
8:00
Megérkezünk Daniel Jackson házához. Kisegítem a kocsiból, majd betámogatom a lakásba. Épp beérnénk a hálószobába, mikor megint rákezd a pásztorlánykára. Gyors elhatározással leütöm, úgy se fog rá emlékezni, majd bevágom az ágyába.
8:01
Hmm, úgy gondolom a fuvarért cserébe jár egy kis ellenszolgáltatás, körbenézek, hátha van valahol valamilyen Gameboy játéka.
8:15
Nincs sehol, viszont van egy csomó ócskaság. Hiába ez a fazon menthetetlenül szerelmes a leleteibe, még a fürdőben is találtam párat. Inkább hazamegyek, és éjfélig játszom.
6:00
Felkelek, megmosakszom, tornázok egy kicsit, majd elindulok reggelizni.
7:28
Találkozom O'Neillal, aki kissé átszellemült arccal valami hűhát emleget. Biztos még másnapos.
7:31
Megjött Carter őrnagy is, ő is azt a hűhát mondogatja. Mi bajuk van ezeknek?
7:32
Á, feladom, úgy se fogom megérteni. Hülye Tau'rik!

Írta a többi napló alapján: Sam Carter







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat