Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:
  Következő adatlap »

szakács adatlapja

Teve neve: Csihányleves / Sorszáma: [4319 AL]
A te tevéd még nem nagykorú (nem tette le a teveérettségit), úgyhogy még nem szavazhatsz mások adatlapjaira!
Státusz:

Művelet:
Legyél a haverom!
Tiltólistára!

Ő egy ,
magassága: -, súlya: -

Születési idő: -
Horoszkóp: -
Távolság a lakhelyedtől: Ismeretlen! (lépj be a tevédhez!)
Szeme színe:
Haja színe:
A haja...
Stílusa: laza

Az adatlap közvetlen linkje: http://teveclub.hu/users/4319
Ez Ő!

A "Székelyföld" karaván tagja vagyok - gyere lépj be te is! Remek baráti társaság, eleven fórummal és naponta új napló-bejegyzéssel!

====================================================

CSIHÁNYLEVES
(Csalánleves)

Hozzávalók:
- 1/2-3/4 kg friss csalán (kb. fél tesco-s szatyor)
- 1 tojásnyi vaj vagy 3 ek. étolaj (oliva nem jó!)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3/4-1 liter tej
- 1-2 ek. liszt
- szárazon pirított kenyérkocka
- só ízlés szerint

Elkészítés:
A csalánhajtásokat mosás után a zsiradékon a zúzott fokhagymával puhára pároljuk; a zsemlekockát megpirítjuk. A puha csalánt a liszttel elhabart tejjel felönteni, ízlés szerint sózni, összeforralni, 3-5 percig főzni. A végén rongyolt tojást tehetünk bele (egy nyerstojást egyenesen a merítőkanálban kevés levessel elkavarunk s azonnal beletesszük a tűzről már levett levesbe).

(Bárányfejjel lehet gazdagabbá tenni: előzőleg meg kell főzni, a csontokat eltávolítani és ezzel a lével készíteni el a csalánt. A legvégén adjuk hozzá a bárányhúst, kevés eccettel ízesítve a végén.)

Kitűnő friss tavaszi étel, laktató.

----------------------------


Csalánleves füstölt oldalassal

Hozzávalók: 1 kg friss csalánlevél, 60 dkg füstölt oldalas, 2 gerezd fokhagyma, só, 2 dl tejföl, 3 tojássárgája, citromlé

A csalánleveleket leforrázzuk és az összedarabolt oldalassal együtt, 3 liter sós vízben feltesszük főni. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Amikor a hús puha kiszedjük, és szitán áttörjük a levet. A tejfölt a tojássárgákkal kikeverjük és hozzáadjuk a leveshez. Citromlével savanyítjuk, visszatesszük bele a húsokat, és egyet még rottyantunk rajta.




Következő adatlap »







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat