Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Tibor (Aa) naplója


Aantiloop [57902 AL], gazdája Tibor (Aa)
Sámáninvázió :o)

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/57902
Sámáninvázió :o)

Valóságos sámán-túltengés van manapság a perui fővárosban: a varázslók azt állítják, hogy tudják a megoldást arra, hogyan szüntessük meg a bajokat, hogyan szerezzük vissza szerelmünket, vagy hogy álljunk bosszút valakin.

Ezek a “mesterek" az egyszerű fabódéktól kezdve az elegáns irodákig mindenhol megtalálhatók. Áraik három és száz dollár között mozognak, hírnévtől függően. Sokan közülük “isteni képességekkel" rendelkeznek, és a médiában reklámozzák magukat, de ami a legmeglepőbb, hogy tiszteletbeli vendégeknek számítanak különböző televíziós és rádióműsorokban, sőt, saját rovataik vannak a legismertebb napilapokban.

Még a kormányzók sem tudnak nemet mondani csábításaikra: márciusban például az elnök, Alejandro Toledo belga felesége, Eliane Karp “virágfürdőt" vett, hogy távol tartsa magától a gonosz szellemeket, de legalábbis, hogy egy kicsit megnyugodjon, mivel férjének mostanság komoly gondokkal kell szembenéznie.

A volt államfő, Alberto Fujimori is találkozott sámánokkal, és ő is megmártózott a mágikus vízben. A politikusok és más hírességek nem csak azért keresik fel a varázslókat, hogy megtudják az elnökválasztás eredményét, hanem hogy megkérdezzék, hogy játszik majd kedvenc focicsapatuk a következő mérkőzésen, vagy hogy milyen sikereket fog elérni egy új tv-műsor.

A szakértők szerint a sámánok jelenléte azzal magyarázható, hogy az Andok lakossága nem is olyan régen tömegesen vándorolt a fővárosba, magával hozva új szokásokat és hiedelmeket. Többségük tehát az Andokból származik, azt hirdetve magáról, hogy azért van a világon, hogy legyőzze a gonoszt.

Szerelembeteljesítéshez például elegendő egy fotó, és az áhított személy hajtincse. A sámánok “fogadóhelyisége" általában tele van vallásos témájú képekkel, valamint erős dohány- és virágillattal.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat