Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Moly, a Lepkevadász naplója


Hűj-je teve [126565 AL], gazdája Moly, a Lepkevadász
Barack és a bunkók

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/126565
Barack és a bunkók

Na, ideje írni valamit. A téma kopog az ablakon.
Köszönöm a 100-asokat. El szoktam tűnődni azon, hogy a címlapon díszelgő Green Day lemezborítóért kapom, vagy valaki esetleg netalán olvasta a naplómat, és tetszett, amit benne talált. Jó lenne egy rövid levél a szavazat mellé, indoklással. Így csak találgatni lehet. Persze nem ítélhetek meg bárkit is kor és kinézet alapján, de valószínűsítem, hogy legutóbbi szavazóim közül a 18 éves, szemmel láthatóan, sőt olvashatóan EMO stílusú lány az előbbi, míg a helyes, vörös hajú, mondjuk középkorú hölgy az utóbbi szavazókhoz tartozik. Előbbinek üzenem, remélem, tévedek. Ha mégsem, szeretettel ajánlom naplóimat elolvasásra.
Szóval ha már szavazás: aktualizálnom kellett az adatlapomat, pontosbítani. American Idiot (gyk: G. W. Bush) lassan leköszön, jön a helyére Barack. Hihetetlen siker a fekete bőrű földlakóknak: pár napon belül az első fekete bőrű Formula 1-es világbajnok, majd az első fekete bőrű amerikai elnök. Lassan felnő a fehér bőrű homo sapiensek értelmesebbik fele így a 21. század első évtizedének végére, és rádöbbennek, hogy a bőrszín nem alkalmas tulajdonság valakinek a megítélésére. Kvázi nem számít. (Na, jön most néhány nullás az ellenvéleményűektől? Előre mondom: teszek rá.) Nekem bejön Barack, remélem, sikeres lesz, szorítok neki. (Ez az én jól felfogott érdekem is, ha belegondolok.)
Most jöjjön valami az „és a bunkók” címrészhez. Távol álljon a feltételezés is, hogy a kereskedelmi tévécsatornákon olyan hulladékműsorokat nézek, mint aminek a címében vezeték- vagy keresztnév és „show” szerepel, vagy a „celeb” szó, meg a főzőcskék. (Zárójelben: hancúrozzon egy taliga kanmajommal az a barom, aki az egyetlen nézhető könnyűzenei csatornának, a VH1-nek a felét elvette idióta aláröhögős komédiák sugárzására, egyetlen üdítő kivétel a Beugró, amit még ismétlésben is jó megnézni.) Szóval megy a tévében az egyik főzőcske, én mással voltam elfoglalva, de felkaptam a fejem: a Terry Black művésznevű, hát minek is nevezzem, kis túlzással ember, salgótarjáni származásának okán leparasztlányozza Sz. Viktória színművésznőt. Most mi van? Én két verziót tartok valószínűnek. Ad 1: Rácz Károly nem tudja, mi a különbség a „palóc” és a „paraszt” szó jelentése között. Ad 2: Fentebb említett Károly azokhoz a bunkókhoz tartozik, akik mindig rácsodálkoznak, hogy Budapesten (vagy másik példa: az USÁn) kívül élő emberek is kinézetre olyanok, mint ők, rendes ételt esznek, nem egymást, ruhába öltöznek, autóval járnak, nem lóháton vagy ökrösszekéren, és láttak már tévét, számítógépet, mobiltelefont, sőt használják is. És ez nahát, milyen érdekes, hiszen ők csak vidéki parasztok. (Találkoztam ilyen lakosokkal, szerencsére egyre kevesebbel, de ilyenekből egy is sok.)
Bármely eshetőség szomorú. Hogy valaki vagy nagyon buta, vagy bunkó, esetleg a kettő együtt. De ez csak egy bosszantó apróság.
Nagy félelmem, hogy Barackból Martin Luther Kinget akarnak csinálni. (Itt a mártírságra gondolok.) Mert a sokmilliárd emberből elég egy idióta, aki képes kiforgatni a sarkaiból a világot. És nem csak egy idióta él a földön.
De a remény haljon meg utoljára.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat