Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Maya naplója


jaredleto [320918 AL], gazdája Maya
kl

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320918
kl

Miért nincs ebben az országban lehetőség? Miért utálják itt egymást az emberek, miért az a cél, hogy tapossuk el egymást és nem pedig az, hogy segítsük a másikat minél magasabb szintre juttatni, támogatni egymást? Csak itt ilyen gecik az emberek?
Az ember olyan lény - egy- két kivétellel -, amely sosem éri be a kicsivel, a kevéssel. Mindig nagyobbra, jobbra vágyik. Nem nevezném telhetetlenségnek, de igaz: ha megtehetik, ha nem, jobbat akarnak. Ez néha rossz, olyan értelemben, hogy nem gondolnak bele, másnak talán annyi sem jut. Én is kihasználnám az alkalmat, bármilyen értelemben, ha megtehetném. És azt is fontosnak tartom, hogy ne adja fel senki se az álmait, a vágyait, azért, mert könnyebbnek, kényelmesebbnek bizonyulna elfogadni a kevesebbet. Küzdeni kell a sikerinkért, nem szabad feladni az első nehézségnél.. Egy szó: lustaság. Mi az oka annak, hogy nem nyer mindenki a lottón? Mert nem emelik fel a a popsijukat a fotelból, és nem mennek el megvenni egy szelvényt, mert az unalmas, és mert jobb itthon panaszkodni, hogy 'miért nem nyerek soha'.. Én mondjuk dícsérő szavak hatására magabiztosabb tudok lenni, több bennem az akaraterő. Segít küzdeni, ha van melletted valaki, aki támogat.. de ez nem lesz mindig így, és erre is gondolni kell. Nem lesz mindig ott az édesanyánk. (Y)
Magyarország
Nem szeretem. Több dolog miatt is, és majdnem biztosan merem állítani, hogy az egy dolog amit szeretek benne, a földrajzi helyzete a Kárpát-medencének. Nem akarok senkit sem kifigurázni vagy megsérteni, Isten ments, de annyira elegem van már néha. Betelt a pohár.
Az első pont amit kiszeretnék fejteni, a társadalomhoz fűződik. A körülbelül 6, 8 milliárd emberkéből körülbelül 10 millió él Magyarországon. Néha elgondolkodok azon, hogy milyen emberek vagyunk. Tényleg tudjuk e, hogy miért jöttünk a Földre. Jól fogjuk e fel az Élet jelentését, miért születtünk meg, etcetera, etcetera.. Az emberek idegesek, stresszesek, feszültek. Nap mint nap felmerül bennük rengeteg kérdés. Mikor kell befizetni a számlát, mennyi lesz a villanyszámla, lesz e elég pénzem, hogy etessem a gyerekeim, mikor fog csődbe menni a munkahelyem? Jó ez így? Jó így, hogy ennyit idegeskedünk, néha semmiségekért? Biztos, hogy mindenki így képzeli el Magyarországot? Mert én eltudnám képzelni egy szép helynek, ahol az emberek boldogok. Mindenkinek tennie kellene valamit azért, hogy jobb hely legyen. Változtatni kell, de tenni kell érte. Nem egy embernek, mindenkinek. Ott van például a szelektív hulladékgyűjtés. Hány ember van vajon, akik tényleg hűen kiválogatják a szemetüket? Egyszerűbb az utcán eldobni, tudom. Egy a biztos: Ha változást akarsz elérni az életedben, magadnak kell gondoskodni a változtatásról.
A második pont - amiről már említést tettem - a pénz. Ha boldogan szeretnél élni, pénz kell. Mi sem egyszerűbb. Mindenkiben felmerül a tudat, hogy híresnek lenni jó. A gondolat, hogy ha sztár lenne, akkor mindent megtehetne.. csodás élete lehetne, de! Belegondoltatok már abba, hogy mennyire lehetnek boldogok? Én személy szerint nem tudom, hogy mennyire érezném jól magam, ha minden percben koslatna utánam valaki. Ha nem tudnék kimenni úgy az utcára, hogy ne fotózzanak, meg ilyenek. Normális az ilyen élet? Nem hinném. Hiába: a pénz az úr. De akinek van lehetősége, tanult, és van benne elég akaraterő, annak azt ajánlom, hogy vágjon bele. Ne adja fel, és küzdjön a sikertért. Mert ez az élet.
Jobb lesz a Világ, ha meghalunk? Sokszor gondolkodok azon is, hogy milyen lesz a Világ, ha meghalnak az emberek. Ha mindenki eltávozik a Földről, a holttestünk és az egyéb szerves anyagok felbomlanak a földben, az állatok többsége egy idő után elpusztul, a ragadozók bejutnak a fővárosokba, és elszaporodnak; a növények is szaporodnak, és a végén ki sem fog látszani semmi a növényből. De ezek előtt besötétedik minden. És lesznek vajon új emberek? *-* Egy fejlettebb generáció, akik átveszik a tulajdonságainkat, csak okosabbak és tehetségesebbek lesznek.. ja és tündefülük is lesz. :D Kíváncsi vagyok, mikor lesz.. sosem féltem a haláltól. Na mindegy, nem boncolgatom tovább. A lényeg, hogy a végén mind meghalunk. Vagy így, vagy úgy.
Mert ilyen az élet.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat