Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
PUF vs Abigél

Az Abigél lett a Pálpusztai fiúk egyik kihívója…
Bár nagyon drukkoltam a 84-nek, ami szerintem zseniális mű. Ritka az olyan regény, amiben a főhősök nem egyértelműen pozitívak vagy negatívak, esendőek, nem kell szeretni őket, ennek ellenére lehet nekik drukkolni. A Kovács Ákos főszereplésével készült kampányfilm talán a legjobb.
Ha már a kampányfilmeknél tartunk, az is zseniális volt, ahogy Alföldi Róbert összeszedte a „nagy öregeket” a Micimackóhoz, Kállai Feri bácsi aranyos volt nagyon, és milyen a sors, Tábori Nóra már itt is hagyott minket…
Megismétlem, meggyőződésem, hogy az Abigél rajongók jelentős hányada Zsurzs Éva filmjére szavazott, és nem olvasta Szabó Magda könyvét, (én sem), bár azért biztosan sokan olvasták. Rádöbbentem, a regény és a film nem mindenben fedik egymást, el kellene olvasnom a regényt is… Aki szereti Szabó Magdát, annak ajánlom a Mondjátok meg Zsófikának című könyvét is.
A kampányfilmről: Schubert Éva kiváló narrátor volt, nekem annyira megnyerő, ahogy beszél, ahogy mosolyog. Viszont a lányok botrányosan tehetségtelenek voltak. Szerintem arra ment ki a szereplőválogatás, hogy emlékeztessenek a film szereplőire: Egri Mártára, Bánfalvi Ágira, Zsurzs Katira és szegény Szerencsi Évára. A felnőtt szereplők jók voltak, szerencsésebb választás, bár Zsuzsánna testvér szerepére is találtak egy Piros Ildikó hasonmást.
A többire most nem térek ki, esetleg majd ha nyerek a "Legyen Ön is időmilliomos" játékon.
Még lehet szavazni a harmadik döntősre. Én a 84-nek és a Mester és Margaritának drukkolok. Szerintem megszoríthatják a döntőben a másik kettőt. Nem örülnék a PUF győzelmének, nem tartom jó könyvnek, talán Molnár Ferenc megbocsátja nekem, de ennél sokkal jobb dolgokat is írt.

UI: Vicc: Színvak az, aki összetéveszti Fehér Klárát Piros Ildikóval.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat