Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Galindot

Nem sokkal késõbb Carmentis egymagában várta a következõ feladatra jelentkezõ bátor kalandorokat Giran fõterén. A vállalkozó szellemû harcosok csapata egyre bõvült, elérkezettnek látta hát az idõt, hogy kihirdesse a következõ megbízatást.
- Egy látomásban megjelent elõttem egy Galindot nevû harcos fiú. Kutassátok fel, és hívjátok el hozzám Giranba.
Még egy segítséget tudott adni a papnõ a fiú megkereséséhez. Egy pap, 'ki Dionban várakozott a templom mögött, információkkal tudott szolgálni, habár nem közvetlenül a fiúról, hanem egy kõtábláról, mely talán a fiúhoz vezet. A kõtáblát meg is találta a csapat nem messze a Méhkastól, de ismét nem a fiúhoz, hanem egy segítséghez vezetett az információ. Gludiotól északra az út mellett sétálgatott Nikola, aki az Adeni kovácshoz, Tantushoz küldte a keresõ csapatot. A kovács jókedvûen mesélt az általa készített gyönyörû fegyverrõl, melyet Galindot kipróbálni valamiféle akadémiához vitt. Természetesen a kalandorok rájöttek, hogy csakis Hardin akadémiájáról lehet szó, ezért meg is látogatták a rémisztõ barlangot, ahol ismét egy információval gazdagodtak.
Galindot valamiféle kincsvadászatra indult. A kincs lelõhelyét felkutatni segít az elhagyott táborban lévõ kõtábla. Meg is kereste a kalandorcsapat a táblát, melyen egy kusza rejtvény utalt egy másik táblára. A következõ táblát nehezen, de megtalálta a csapat a „Csend mezején”. Azon a táblán egy rövid tanácsot olvashattak: „További információ az orákulumnál.” Az orákulumot felkeresve a kérdés már nem a kincs, hanem Galindot holléte volt, viszont az Orákulum csak 5 kérdésére adott helyes válasz esetén adott ki újabb információt. Pár nekifutás után a kalandorok visszaemlékeztek a megfelelõ válaszokra, így megkapták a következõ „állomást” Gludin kikötõjében Tribaner személyében. Tribaner egy kis szenet kért a kalandoroktól. Aki jótékony volt és a kérését teljesítette el teleportálta a senki földjére egy újabb kõtábla mellé. Ezen ismét egy trükkös feladvány volt olvasható, de a kalandorok egybõl rájöttek, hogy a Szénbányánál kell Galindotot keresniük. Nem volt nehéz dolguk, ugyanis az ifjú a bánya bejáratánál állt. Megkérték, hogy kövesse õket Giranba, de Galindot ezt egy feltételhez kötötte. A csapatnak a bányából ki kellett hozniuk 4 elrejtett tekercset, melyek összerakva Galindot származását írták le. A 4 tekercset össze is szedték a kalandorok, de Galindot nem tudta megfejteni a rejtjeleket a tekercseken, ezért egy papra volt szüksége, aki ért az ilyenfajta fortélyokhoz is.
Carmentis szerencsére könnyûszerrel rakta össze a tekercseket és nagy meglepetésére kiderült, hogy Galindot egy szolgálólány és Andrej a nekromanta törvénytelen gyermeke. Galindot talán a késõbbiekben még tud hatni apjára és a gonosz elleni küzdelemben így segítségére lehet a királyi udvarnak. Carmetis elvállalta, hogy tanítja az ifjút, hogy kellõ tapasztalatot szerezhessen mikor erre szüksége lesz már.
A kalandorok boldogan vehették át a megérdemelt hûség érmet az esemény végére elõkerült Alexurtól.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat