Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Magyar dolim x,D

Gyermekkori karácsonyok legendája

Karácsonykor Jézus Krisztus születését ünnepeljük, és ezt az ünnepet általában a meghitt családi összejövetelek tudják még fokozni.
Karácsony napján reggel izgatottan ébred az egész család, hiszen "jön a Jézuska", persze van aki inkább aludna tovább de tiszteletből együtt szoktuk kinyitni a becsomagolt ajándékokat. Mindenki buzgón, örömmel csomagolja ki a meglepetést. Néha egy kis verseny hangulat is van a levegőben, hiszen te láthatod meg elősször az ajándékot.
Amikor kicsomagoltuk az ajándékokat mindenki a dolgára siet. Anyu a konyhában főzi az ebédet, ami általában halászlé szokott lenni. Apu kint vágja a fát, hiszen a karácsonyt melegségben és szeretetben a legjobb eltölteni. A testvérem és én anyunak segítünk, vagy kidekoráljuk a házat.
Amikor belépünk a házba a díszes fenyő illata szinte rabul ejt minket, a gyertyák lángja és hangulati kisugárzása azt sugalja "itt béke és szeretet lapozik, jó helyen vagy".
Amikor megérkeznek a mamáék a szeretet még csak fokozódik, újjabb izgalmak a csomagok kibontásánál.
Közben az ebéd is elkészül, mindenki az asztalhoz ül, és általában a legidőssebb személy mondja el az imát és az áldást.
A karácsonyi hangulat felbecsülhetetlen, amikor ott ül az asztalnál az egész család, és mindenki csak a szépről és jóról beszél az étel elfogyasztása közben, néha egy örökké valóságnak tűnik. A szép gyerekkori emlékek, a II. világháborút túlélő dédim, aki csak az összetartást tartja legfontosabbnak mind arra utalnak, hogy meg kell tanulni pozitívan gondolkodni, szeretni, tisztelni nem pedig
gyűlöletben, haragban élni. Talán a karácsonyi hangulat teszi, de ezen a napon nagyjából az egész világ pozitívan szemlél mindent. Csak az a baj, hogy minden jónak egyszer vége van, így ennek a napnak is, és utánna jönnek a szürke hétköznapok és a szomorúság,bánat. Megint egy évet kell arra várni, hogy az emberek rájöjjönek, hogy az élet megy tovább így is, úgy is;
hát akkor miért ne lehetne boldogan leélni?!
Ha kívánni lehetne eggyet a Jézuskától (nagyon nem hiszek benne de mind1), ami valóra is vállik, nekem az lenne a kívánságom, hogy az emberek tanulják meg, hogy kell a jót észrevenni és rövidebb-hosszabb ideig a hatása alatt lenni. Remélem hogy ha erre egyszer rájönnek képesek lesznek boldogok lenni, nem csak karácsony napján.


~THE END~







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat