Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
elkésett köszöntő...

Ha elölről kezdhetném az életemet

Pár napja valaki azt kérdezte tőlem, hogy ha újra születnék, másképpen élném-e le az életemet? Abban a pillanatban azt válaszoltam, hogy nem, később azonban kissé átgondoltam a dolgot, és ….
Ha újraélhetném az életemet, kevesebbet beszélnék és többször hallgatnék meg másokat.
Nem szalasztanám el többé az alkalmat, hogy barátaimmal együtt vacsorázzak, csak amiatt, mert a szőnyegemen itt-ott kis foltok is vannak és a díványom fodra kifakult.
Morzsálódó kenyeret a jobbik szobámban ennék, és sokkal kevésbé aggasztana a begyújtott kályhából kiáramló pernye.
Találnék arra is időt, hogy meghallgassam nagyapát, amikor legénykori és katonakori élményeiről mesél.
Hőséges nyári napon nem követelném, hogy a kocsi ablakai maradjanak felhúzva, csak azért, mert a frissen berakott hajamat szétvinné a huzat.
Nem hagynám a rózsát formázó díszgyertyát lassan, ottfelejtve szétcsurogni az elhagyott fali fülkében, magam gyújtanám meg, vigyáznék rá, amíg szépen el nem fogy.
Lemennék a gyerekekkel a kertbe is játszani, nem törődve azzal, hogy fűfoltos lehet a holmink.
Kevesebbet sírnék és nevetnék a televíziót bambulva és többször magát az életet figyelve.
Férjemmel jobban megosztanám az ő felelősségét.



Ágyban maradnék, ha beteg vagyok, ahelyett, hogy lázasan is bemennék a munkahelyemre, abban a meggyőződésben, hogy nélkülem megáll a világ.
Nem figyelném az időt az áldott állapot kilenc hónapja alatt, hanem minden pillanatát szeretni akarnám. Tenném ezt annak tudatában, hogy amit megélek, az az egyetlen alkalom arra, hogy Istennel együttműködjem egy csoda megvalósításában…
Fiamnak, aki a nyakamba csimpaszkodva elragadtatással csókolgat, nem mondanám: „Na, jó, jól van, elég volt! Menj, mossál kezet, készen van a vacsora!”
Gyakrabban mondanám: „Ezt szeretem!”, és sokkal kevesebbszer, hogy „Sajnálom, ez nem tetszik.” De főleg, ha mindent újra elölről kezdhetnék, sokkal jobban uralkodnék magamon az élet minden pillanatában… igyekeznék azt valóban látni, nemcsak nézni… élném is azt… és nem szalasztanám el azt soha többé.
Erma Bombeck – Ford.: Reményi J. N.

Minden Isten-adta pillanat mérhetetlen kincs. Ne pazarold el! Ne fuss folyton a ki tudja milyen holnap felé! Éld életedet a lehető legjobban, gondolkodj olyan jól, amennyire csak képes vagy, a mai napot pedig végezd el olyan jól, ahogyan csak tudod. Mert a ma gyorsan holnappá lesz, a holnap pedig hamarosan örökkévalósággá.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat