csalánleves adatlapja
Teve neve: csihányleves /
Sorszáma:
[7011 AL]
A te tevéd még nem nagykorú (nem tette le a teveérettségit), úgyhogy még nem szavazhatsz mások adatlapjaira!
|
|
Státusz:
Művelet:
Legyél a haverom!
Tiltólistára!
|
Ő egy fiú,
magassága:
185 cm,
súlya: 95 kg.
Születési idő: |
1968-07-21 (56 éves)
|
Horoszkóp: |
rák
|
Távolság a lakhelyedtől: |
Ismeretlen! (lépj be a tevédhez!)
|
Szeme színe: |
barna
|
Haja színe: |
barna
|
A haja... |
tüsi
|
Stílusa: |
vidám
|
Az adatlap közvetlen linkje: http://teveclub.hu/users/7011
|
|
A "Székelyföld" karaván tagja vagyok - gyere lépj be te is! Remek baráti társaság, eleven fórummal és naponta új napló-bejegyzéssel!
====================================================
CSIHÁNYLEVES
(Csalánleves)
Hozzávalók:
- 1/2-3/4 kg friss csalán (kb. fél tesco-s szatyor)
- 1 tojásnyi vaj vagy 3 ek. étolaj (oliva nem jó!)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3/4-1 liter tej
- 1-2 ek. liszt
- szárazon pirított kenyérkocka
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A csalánhajtásokat mosás után a zsiradékon a zúzott fokhagymával puhára pároljuk; a zsemlekockát megpirítjuk. A puha csalánt a liszttel elhabart tejjel felönteni, ízlés szerint sózni, összeforralni, 3-5 percig főzni. A végén rongyolt tojást tehetünk bele (egy nyerstojást egyenesen a merítőkanálban kevés levessel elkavarunk s azonnal beletesszük a tűzről már levett levesbe).
(Bárányfejjel lehet gazdagabbá tenni: előzőleg meg kell főzni, a csontokat eltávolítani és ezzel a lével készíteni el a csalánt. A legvégén adjuk hozzá a bárányhúst, kevés eccettel ízesítve a végén.)
Kitűnő friss tavaszi étel, laktató.
|
Következő adatlap
»
|