Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Arba naplója


Arba alias Hű [56068 AL], gazdája Arba
2004. július 2.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/56068
2004. július 2.

Az anyag:
Mágiatörténet:
A történelmet a muglikhoz hasonló korokra osztjuk fel. Úgymint, Õskor, Ókor, Középkor, Jelenkor. ÕSKOR

Az õskorban kezdõdött el minden. Ekkor születtek meg az elsõ mágusok, ekkor alapultak meg a különbözõ csoportok, melybõl késöbb kialakultak a népek.
Az elsõ mágusról több féle hír kering, senki nem tudja pontosan. Én azt fogom nektek megtanítani, Bathilda Bircsók: A mágia története címû könyvben is le van írva. Vannak olyanok akik Ardemonn Lenderre esküdnek, de mi nem õt tanuljuk. A könyvünk szerint, az elsõ mágus egy ikerpár egyik tagja volt. Cassandra Posterid. Az ikerpárja fiú volt, Aristid Posterid. Furcsamód csak a lány bírt varázserõvel. Három éves korában már annyira fejlett szellemi szintje volt, mint most nektek. A szülei nem tudták mire vélni a dolgot, biztosak voltak benne, hogy az ördög elátkozta a lányukat. Így hát elûzték Cassandrát. Cassandra elindult, s elért egy szökõvízhez. A szökõvíz csillámlott, fénylett, és halkan dúdolgatott. Ezt csak a lány látta, és hallota. Ekkor egy pergamennlap hulott a kezébe. Cassandra nem tudta mi az, így elindult át a szökõvizen, kezében a pergamennlappal, amit õ egy ajándéknak gondolt. Amint átlépett a vízen, csodálatos látvány tárult elé. Egy utcán volt, ahol halomszámra voltak az üres helységek. Cassandra kiválasztott egyet, s belépett. Ekkor az egész utca megtelt fénnyel, s járókelõkkel. Cassandra kinyitotta az Abszol út világát. Cassandra most már értett mindent. Rájött, hogy Õ az akiben benne van az a varázserõ, mely feltudja tárni a Varázsló társadalmat. A hely amit kiválasztott a Foltozott Üst volt, s lám még ma is onnan nyílik a bejárat az Abszol útra. A fiatal lány egyre növekvõ varázserejével megalapította Roxfortunk elõdjét, ahol az ifjú tanoncok tanulhattak. Ez a helység ma a UIklopsz Bagolyszalon. Cassandra ma már nem él, hisz oly sok év telt el, de a Foltozott üstben még mindig láthattok egy emléklapot.

SVK:
A lethifold
(más néven: living shroud,élő lepel)

A lethifold szerencsére - igen ritka bestia,csak a trópusokon fordul
elő. Fekete köpenyhez hasonlít,vastagsága kb.1 cm(az áldozat
bekebelezése és emésztése után egy ideig valamivel vastagabb).
Éjjelenként a földön siklik.Áldozatait először megfojtja, utána
bekebelezi.
Megfojtott áldozatát a lethifold ott helyben, az ágyban megemészti.
Azután kissé megvastagodott állapotban elhagyja a házat, s
éppoly nyomtalanul eltűnik, mint az áldozatul esett ember.
A lethifoldról szóló legelső beszámoló szerzője Flavius Belby mágus, aki
1872-ben pápua új- guineai nyaralása során túlélt egy
lethifoldtámadást.
A lethifoldtámadások áldozatainak számát szinte lehetetlen
meghatározni, mert a bestia semmilyen nyomot sem hagy. Ezt
kihasználva rengeteg csaló és gátlástalan ember próbálta
lethifoldtámadás áldozatának beállítani magát.
Ajánlott védekező módszer ellene: a lethifoldot csak patrónus-bűbájjal
győzhetjük le. Mivel azonban a nyavalyás szinte mindig az alvó embert
támadja meg, többnyire nincs lehetőség varázslással védekezni ellene.

Házi feladat: tanulni! Keressetek valami anyagot a Loch Ness-i
szörnyről!
Szorgalmi: írj egy történetet a lethifoldról vagy az erklingről! Sok pont jár érte!

SVK:
Némító bűbáj:Silencio.Ennél a varázslatnál nagyon oda kell figyelni,mert bökni kell.A gerinces állatokkal egyre nehezebb.Ha sikerül a varázslat akkor az állat elhalgat.

4.óra:Mi a számmisztika?

A számmisztika az önismeret eszköze.Az ősi számmisztikai rendszer, amit Pitagorasz is használt 1-től 10-ig írja le az emberi fejlődés lépcsőit. Ezeket az állomásokat más szóval archetípusoknak vagy őstípusoknak nevezzük. Az asztrológia, a másik ősi rendszer szintén archetípusokkal, a 12 zodiákussal írja le az emberi fejlődés egyes szakaszait. Ezek az archetípusok a jelen korban már nem léteznek az ősi letisztult formákban, hanem azok egymással alkotott elegyeit, vagy aspektusait értelmezhetjük őket. Ezeknek az aspektusoknak az eredménye az, hogy az isteni egység felbomlása óta nem létezik két egyforma ember. Az tökéletes szellemi ember, Isten teremtménye Adam Kadmon, akinek a kezében volt az Univerzum kormányzása, aki a teljesség nemtelen állapotában létezett, egyszer csak elkezdett kételkedni saját létét illetően.
Azt gondolta Ő is tud olyan lenni, mint Isten, ő is képes lehet a teremtésre. Ebben a pillanatban az egységből az 1-es szám által leírt állapotból létrejött a kétség a 2-es számmal leírható állapot. Adam Kadmon kizuhant az egységből, és Ádámok és Évák milliárdjaiban, mint az emberiség eszmélt magára a duális, kétpólusú világban, elindítva ezzel azt az archetípus utat, melyet az emberiség bejárva végül a 10-es szám által hordozott új
egységbe térjen vissza. Az emberiség nagy részének problémája, hogy más szerepet akar játszani, mint ami valójában sajátja, és ez az, ami beteggé és boldogtalanná teszi. És hogy mi ez a szerep, lássuk az alábbi elemzés segítségével.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat