Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Rácsos-túrós


Rácsos-túrós

Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin, vagy vaj
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
- 75 dkg túró
- 12 dkg porcukor
- 2,5 dl tejföl
- 1 tojássárgája
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3/4–1/4 arányban kétfelé osztjuk. A nagyobbik részt egyenletesen egy bevajazott, kilisztezett, 27 × 37 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Ha nincs ekkora tepsink, használhatunk két kisebbet. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára kenjük. A megmaradt tésztából hosszú rudakat formázunk, és rácsszerűen a töltelékre fektetjük.180 fokon körülbelül 35-40 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk!







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat