Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Laci naplója


Csjornij [191552 AL], gazdája Laci
2005. szeptember 11.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/191552
2005. szeptember 11.

Fahrenheit 9/11. Szeptember 11-ével és az iraki háborúról szóló dokumentumfilm. Ha eddig is utáltad Amerikát, eztán még jobban fogod. Ha nem, ettől gyűlölni fogod. Hihetetlen agymosás, amit csinálnak. Mennek a tankokkal az amerikai katonák, bömböl a fülükbe a zene "burn, mother fucker, burn!", és lövik a civileket. Ez Amerika. Harcolni a demokráciáért kissé olyan, mint b*szni a szüzességért.

Hát, ezt csinálják Ők. A nagy és hős Amerika, élén a még Győzikénél is primitívebb Goerge Bush-sal.

És a katonák valóban azt hitték: jó, amit csinálnak. Persze amikor testközelben látták, mit tettek, megtörtek, és nem voltak hajlandóak többé visszamenni. Hát, talán még ők is emberből vannak. Ne értsetek félre, én nem az amerikai embereket utálom, hanem a gondolkodásmódjukat, amit annak a hihetetlen agymosásnak köszönhetnek, melyet a kormányuk intéz ellenük. Bush-sal az élen. Rosszabb, mint Medgyessy (hogy kell írni a nevét?)! Nukleáris helyett nukuláris... Útelágazkodás...? :)

Beetették szegény embereket, hogy veszélyben vannak, és a veszélyt az Irakban bújkáló terroristák jelentik. És az emberek féltek, és elhitték, hogy a legkisebb városban is veszélyben vannak. Mondok én valamit. Ha Amerika nem csinál semmit, az a több, mint 1000 katona még mindig élne. Ha az al-Kaidán múlt volna, azok az emberek még élnének! Ki ölte meg őket? George Bush!!! És akkor még nem is beszéltünk arról a többtízezer civil irakiról, akik meghaltak. Mindez az olajért. Hisz Amerikának olaj kell.

Amerikának muszáj ellenséget találnia. Miután széthullott a Szovjetunió muszáj volt valami újabb veszélyre "ráhangolni" a nép egyszerű gyermekét, hiszen másképp nem tudta volna fitogtatni az erejét ez a hatalmas állam (hisz mire mész egy reflektorral, ha nincs kinek világíts?). Ígyhát kikiáltották a terroristákat a legújabb veszély okozóinak. És harcoltak ellenük, többmillió dollárt beleölve. Fegyverkeztek, fegyvereket adtak el, és egy szép napon bekövetkezett, hogy azok fordultak ellenük, akiknek ők maguk adtak fegyvert a kezükbe... De ez senkinek sem tűnik föl. Nem értem. Nem gondolkoznak? De. Azt teszik... Ezért szállták meg Irakot. Egy olyan országot, mely soha nem emelte sem szavát, sem fegyvert az USA ellen. Megtámadni ezt az országot kész előny volt. Ott az olaj, plusz az újjáépítésből is jól lehet profitálni. A néppel pedig úgy fogadtatták el a háborút, hogy beetették őket: ez szükségszerű.

Csak gratulálni tudok Amerikának. Ennél butább nemzetet... Mekdonálc kaját esznek, elhíznak, és kimossák az agyukat. A dokumentumfilmben valóban olyan embereket láthattunk, akik bizton hittek abban, amit mondtak nekik. Büszkék voltak, hogy ők amerikaiak. Erre én nem lennék büszke...


Najó. Amerika-gyűlöletemről még jóideig tudnék írni, és az előbbi sűrített gondolatokat kifejteni, de lusta vagyok gépelni, és úgy vélem, nem is kimondottan kíváncsi itt senki az én véleményemre. Ha mégis, írjatok levelet, és megbeszéljük (ha lesz időm/módom válaszolni).




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat