Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Miharu naplója


álmoska [6345 AL], gazdája Miharu
Nyári kép

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/6345
Nyári kép

A nyár mindenhol ugyanolyan, mégis mindenkinek mást jelent. A diákoknak szünidőt, szabadságot, az időseknek kínzó hőséget, a dolgozóknak azt, hogy egy-két hétre kizökkenhetnek a mókuskerékből, pihenhetnek a tengerparton, a Balatonnál, esetleg a hűsítő oázist jelentő hegyekben, a vendéglátósoknak pedig bevételt, amit a nyaralók termelnek.
Számomra a nyár egyet jelent a változatossággal, természeti szépséggel. Hisz nincs két egyforma nap, sőt mindegyik napszak más és más.
Reggel van, hajnalodik A Nap feljövőben van, narancssárga korongja rózsaszínre festi a kristálytiszta égboltot a közelében. Távolabb még ott találjuk a Holdat, körülötte láthatók az éjszaka nyomai.
A madarak csiripelve köszöntik az új napot. A fű harmatos, a hőmérő csak tizenöt fokot mutat. A város utcái kihaltak, sehol egy ember vagy egy autó. Ahogy hallgatom a csendet, mélyet lélegzem a friss, tiszta levegőből
Órákkal később már egy teljesen más világ tárul a szemünk elé. Az utcák megtelnek a strandra igyekvő emberekkel, megindul az autóforgalom, az élet.
A tiszta levegőnek nyoma sincs, helyette benzin- és az ebédre készülő rántotthús szagát lehet csak letüdőzni.
Délután kettő óra felé az utcák elnéptelenednek, mindenki menekül hűvös otthonába, a forróság már-már elviselhetetlen.
Kis idő múlva a szél meglebbenti a függönyt, az égen gyülekező felhők árnyékot adva hűsítik a várost.
Kop-kop, hallatszik az ablakpárkányon. Először csak egyszer-egyszer, majd sűrűbben, végül nem lehet mást hallani, csak az esőcseppek és a háztetők találkozásának hangját Az utcákon előbb még sétáló emberek már rohannak, hogy menedéket keressenek.
Mintha elvágták volna, az eső hirtelen abbamarad, ismét a Nap uralja az égboltot. A nedves utcák pillanatok alatt felszáradnak, az így keletkező pára viszont fullasztóvá teszi a levegőt.
Este kilenc óra, a Nap lemenőfélben van, sugarai aranyszínűre festik a fák lombjait. Langyos szellő fúj, a hőmérséklet csökkent, a meleg elviselhető, szinte kellemes. A levegő megtelik virágillattal, amit jóízűen szív be minden szabadban tartózkodó ember.
Egy kis idő múlva szinte minden olyanná válik, mint hajnalban.
A napszakváltozást csak az autóút mellett álló lámpák felkapcsolódó fénye jelzi.





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat