Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

mz73 naplója


Mr. TV [57987 AL], gazdája mz73
2006.11.07. - barátság

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/57987
2006.11.07. - barátság

VIGYÁZZ, mert változom...


-------------------------------------------


Van-e még barátság a világon? Fiatal emberek azt hiszik, van; de aztán megtudják, hogy amit barátságnak hittek, csak pajtásság volt. A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és erőszakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelem adni és kapni akar. A barát csak adhat. Barátság, abban az értelemben, szűkszavúan, ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül, egy életre jótáll a másikért. - Márai Sándor

-------------------------------------------

Hé! Te!
Te, ott!
Igen, Te, aki most is olvasod e sorokat!
Te a barátom vagy?
Szerintem nem.
Szerintem nem, mert még mindig ugyanolyan nehéz súlyokat cipelek, mint ismeretségünk előtt...
Vagy tévednék?
Szerintem nem, mert semmit sem tudsz rólam, míg én akár már ki is ismerhettelek.
Nem vagyok zárkózott, csak magasak az igényeim:
"Ha úgy érzi, igazságtalan voltam önhöz, elnézést kérek, de ragaszkodom a magas színvonalú munkához, mert tudom, hogy képes teljesíteni."
Ha úgy gondolod, a sajátjaid mellett az én terheimmel is megbírkózol, akkor már jó úton haladsz egy nagyon szűk csoport tagjai felé.
Jelenleg ez a csoport 0 (nulla) fős, úgyhogy van még hely...
...hej!
De vigyáz, mert ha én viszlek, elvárom, hogy Te is segíts nekem, különben utat mutatok, és a visszatérés lehetősége innentől kezdve majd' hogy nem semmi.
Kemény vagyok?!
Miért ne, hiszen olyan emberekről van szó, akikre ha kell, az életemet bízom. De ha nem ismerem, nem tudom a viselkedését, nincs fogalmam a gondolatairól, akkor mit bízzak rá?
Ha a csoport tagja vagy, azt tudni fogod, még akkor is, ha nem mondom el Neked...
...de ha ezt nem tudod, csak úgy véled, azt gondolod, nos, akkor valójában a körön kívül vagy.
Mondhatnám azt, hogy bocsi és sajnálom, de nem, mert ha te nem vagy itt, MELLETTEM, akkor az azért van, mert még nem tettél le semmit az asztalra.
Nincs kellő cserealapod, mert amíg én segítek Neked a gondjaidban, apró-cseprő dolgaidban, addig ugyanezt elvárom Tőled is.
De vigyázz, mert lehet, hogy úgy lesz szükségem segítségre, hogy azt nem mondom el. Ám ha a barátom vagy, akkor ezt észre veszed.
Nincs szükségem haverokra, pajtásokra. Túl sok van belőlük és barátságot színlelve ki-, vagy éppen felhasználnak. De most már ebből elég ("Elég volt, elég, ez nem az én zeném. Most már elég volt elég, ez nem az én zeném.").
Jól gondold meg, mire vállalkozol. Nem lesz könnyű - sem most, a legelején, sem pedig később, sok idővel ezután. El kell viseljük egymás nyavajáját, és a saját terhünk mellet egymásét.
Felkészültél?!
Én igen...

-------------------------------------------

"Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével."



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat