Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Eszterke naplója


Eszterke [300401 AL], gazdája Eszterke
2008-01-05

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/300401
2008-01-05

Nagyon régen írtam ide, pedig sok minden történt. Talán éppen azért. ;) Holnap jön la Befana!
A náthából hamar kigyógyultam, még orrszívózni sem kellett.
Egyre jobb az étvágyam, és nem vagyok válogatós, minden ízlik. A kedvenceim még mindig a tejtermékek: a joghurt, sajt, tejföl, tejbegríz... és a "baa", vagyis a banán. Kicsit rákaptam most a szaloncukorra is, de csak ritkán kapok... :( Mindenre kíváncsi vagyok, mindent megkóstolok, amit Anyáék esznek. Még a grapefruit is ízlik.
Egy-két önálló lépésnél még mindig nem teszek többet, viszont már kapaszkodás nélkül is fel tudok néha állni, és nagyon gyorsan lépegetek, ha támaszkodok, vagy ha fogják a kezemet. Az autómmal egyedül közlekedek, tudok vele menni előre-hátra, még kanyarodok is! A hintalovamat is tudom hajtani, csak könnyen lecsúszom róla. Hatalmasakat kacagok, főleg bújócskázás és fürdés közben. És megtanultam cuppantani és tapsolni is.
Rengeteget beszélek, néhány szót már mások is megértenek: Mamma, Babbo/Papá, baba, bau-bau, cii (cica), brümm (maci), ába (láb), ámpa (lámpa), abba (ablak), nyamm, bibbu (buborék). Én azért ennél többet értek, kérésre sok mindent megmutatok, odaviszek, puszit adok. Ha éhes vagyok, elindulok a konyha felé, és mondom, hogy nyamm-nyamm. Még mindig nagyon szeretek olvasni, csak ahhoz nincs türelmem, ha nekem olvasnak... Leveszem és visszateszem Apa szemüvegét, kipakolok-bepakolok, mindent kiprópálok. Főzöcskézünk, megetetek mindenkit (és mindent..), tegnap még mosogatni is segítettem Anyának. Nagy hó esett mostanában, így életemben először szánkózhattam, és hóemberem is van, Nonna építette!
Amit nem szeretek, az az öltözés séta előtt és a hajszárítás. Nem vagyok valami nagy alvó, nappal egyszer alszom egy-két órát, éjjel változó, de elég gyakran ébredek. Szopit is szoktam kérni az alváshoz, de ha Anyát nem látom, akkor Apa vagy Nonna is el tud altatni.
December 24-én voltam 13 hónapos, és aznap volt a második karácsonyom. Kicsit fárasztó nap volt, a Szüleim egész nap sürögtek-forogtak, estére jött a két Nagymamám és a két Dédim is. De gyönyörű volt a karácsonyfa, a gyertyák, énekeltünk, finom vacsora...
És fel se tudom sorolni talán, annyi mindent kaptam ajándékba: hintalovat, duplo állatokat, cukrász készletet, bébitelefont...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat