Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Figo naplója


süci [183730 AL], gazdája Figo
képzeld el

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/183730
képzeld el

Képzeld el, hogy megnyertél egy versenyt s a nyereményed az, hogy a bank minden reggel 86.400 forintos számlát nyit nevedre. Ám mint minden játéknak, ennek is megvannak a szabályai, pontosabban két szabálya van. Az első szabály, hogy mindazt a pénzt, amit napközben nem költöttél el, este visszaveszik tőled, csalni nem lehet, tilos áttenni az összeget egy másik nap számlájára, csak elkölteni lehet. De másnap reggel a bank új számlát nyit a nevedre, rajta ismét az egy napra szóló 86.400 forinttal.
A második szabály, hogy a bank előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor véget vethet ennek a kis játéknak, akármelyik pillanatban közölheti, hogy kész, ennyi volt a számlát lezárják és nem lesz folytatása. A kérdés, hogy mit tennél ebben a helyzetben? Elgondolkodtál? Minden reggel alig, hogy felébredsz, kapsz 86.400 forintot azzal az egyetlen kikötéssel, hogy a nap folyamán költsd el, mert a fel nem használt összeget este , amikor lefekszel, visszaveszik tőled. Csak hogy ez a mennyei- manna vagy játék bármikor véget érhet. Érted?
A kérdés, hogy mit tennél, ha ilyen ajándékba lenne részed? Elköltenéd az utolsó fillérig? Önmagadra? Azokra, akiket szeretsz? Idegenekre? Hát úgy, gondold át, hogy ez a varázsbank igenis létezik. És te minden reggelébredéskor megkapod a magad ajándékát.Igen! És ezt a varázsbankot úgy hívják idő!
A múló másodpercek bőségszaruja. Minden reggel ébredéskor kapunk 86.400 másodpercnyi életet arra a napra, de amikor este elalszunk, a maradékot nem lehet átvinni másnapra, a tegnap elmúlt és azok a másodpercek, amiket nem éltünk meg a maguk teljességében jóvátehetetlenül elvesztek. A varázslat minden reggel előröl kezdődik, ismét kiutalnak részünkre 86.400 másodpercnyi életet, de a játékszabályok megkerülhetetlenek. A bank minden előzetes értesítés nélkül bármikor megszüntetheti a számlánkat- az élet akármelyik pillanatban véget érhet.
Az egy havi életről kérdezd az anyát, aki koraszülött gyermeket hozott a világra és várja mikor hagyhatja el a baba az inkubátort, hogy ő éppen egészségesen a karjába szoríthassa. Ha meg akarod érteni mit jelent egy évnyi élet, kérdezd meg a diákot, aki elszúrta az év végi vizsgáját. Ha az egy heti érdekel, fordulj a munkáshoz, aki a gyárban vagy bányában dolgozik, hogy eltartassa családját. Hogy mit jelent egy óra, elmondja neked a klausztrofóbiás, , aki beszorult a felvonóba. A másodperc megértéséhez nézd meg azt, az embert, aki hajszál híján úszott meg egy autóbalesetet. És a másodperc ezredrészének jelentőségét elmagyarázza neked egy sportoló, aki ezüstérmet nyert az olimpián, holott egész életében az arany éremért edzett. Az élet varázslatos dolog! Használj ki minden másodpercet, ami megmaradt neked!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat