Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Izabella (Bella) naplója


xXBellaXx [179577 AL], gazdája Izabella (Bella)
Munka

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/179577
Munka

>>>>>Fotós munkája: Fotózási tippek, 2x egy hónapban.

VAN PÁR MONDAT NEKED A CIKK KÖZEPÉN, MERT 2 KÉPET JÓ LENNE A CIKKHEZ TENNI.

A fotózás alapjai:

A gyújtótáv és látószög.

A két fogalom tartalma alapjában véve egymással fordítottan arányos, azaz egy nagy gyújtótávú objektív látószöge szűk, míg egy kis gyújtótávval rendelkező objektívé tág. Ezért van az, hogy a széles látószögű objektívekkel nagyobb, szélesebb szeletet be tudunk fogni az elénk tárulkozó térből, mint egy teleobjektívvel. De mi is az az objektív? Saját szavakkal körbe írva: az objektív a beérkező fénysugarakat a fényt érzékelő eszközre (film, vagy szenzor) vetíti.Egy példa: egy 24 mm-es optikával be tudunk fogni egy elénk felállt focicsapatot pár méterről, míg egy 300 mm-es obival ugyan ezt a csoportot csak jóval messzebbről tudjuk lefotózni.
Röviden: minél nagyobb a gyújtótáv, annál távolabbi tárgyakat tudunk "közel" hozni, lefotózni, de annál kisebb lesz a látószög. Minél kisebb a gyújtótáv, annál közelebbi tárgyakat, témákat tudunk rögzíteni, s annál nagyobb lesz a látószög.
A nagyítás a gyújtótávval arányosan nő. Alábbi két kép nagyjából ugyan azt a látképet mutatja, pedig az egyik 24, a másik 300 mm-es optikával készült. Természetesen vannak különbségek, de azokról kicsit később:


Ide két kép kell. Mindkettőt elküldtem a karaván emailére. Ha tudod rakd fel szerintem a karaván honlapjára. És itt a képek helyér illeszd be a weblapcímet.


Amit érdemes észre venni a két képen: a 24 mm-esen az első figura jóval nagyobbnak tűnik, mint a mögötte álló. A mögötte álló pedig alakilag valamivel jobban kivehető és távolabbinak tűnik, mint a 300 mm-s obival készült képen. A 24 mm-es képen a háttérből is több látszik, mint a 300 mm-esen.
A hasonló látkép ellenére tudni kell, hogy a 300 mm-es kép tízszer olyan messziről készült, mint a 24-es. Muszáj megjegyezni, hogy minél nagyobb egy objektív gyújtótávja, annál messzebbre is kerül (általában) az objektív minimális közelpontja. A közelponttal azt szokták jelölni, hogy mi az a legkisebb távolság a fényképezőgép érzékelőjének síkja (értsd felülete) és a fotózandó tárgy között, ahol az objektív még élesre tud állni. A 24 mm-es optikánál ez a távolság kb. 18 centi, míg a 300-as esetében 150. A közelpont függ az objektív felépítésétől is.

Ennyi lenne a fotózásról.


Cikk:

2010. június 22-én új lakók érkeztek a Nyíregyházi állatkertben. A két hím gorilla egészen Howlettstől utaztak Sóstóig. Bubu 13 éves míg Djumbah 14. Új otthonuk 2000 m2 külső kifutóval rendelkezik és a Tarzan Ösvényén helyezkedik el. Az emberszabásúak a Fajmegmentő Program keretében költöztek Nyíregyházára. Jól vették az első akadályt, hamar megismerkednek az új gondozóikkal és az állatparkba látogatókkal.

HA GONDOLOD LEHET KÉPEKET FELRAKNI A KARIHONLAPRA A GORILLÁKRÓL. KÜLDÖK A KARI EMAILJÉRE KÉPEKET.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat