Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Zanni naplója


tonsillectomia facta [49202 AL], gazdája Zanni
2011-03-13_Fejbengondolk

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/49202
2011-03-13_Fejbengondolk

"Kattints és nyerj a testsúlyodnak megfelelő mennyiségű csokoládét!" - szól az egyik reklám.
Villám lehasít. Nem kanalam, nem késem, villám.
68 kiló csoki rengeteg. 6,8 kiló is. 68 deka csokival is bőségesen megelégednék, elég fél évre. Hosszabb időre meg minek, ezek a mai csokik ennyi idő után vagy elmásznak, vagy kiül rajtuk a kakaóvaj, amitől rosszabb ugyan nem lesz az ízük, de az állaguk erősen romlik, és ridegek lesznek.
Jótékony célra 68 kiló csoki. Ahová ezt a 68 kiló csokit odaadnám, oda nem csokit adnék, hanem először valami egészen mást. Pénzt, gyógyszert, tejet, ruhát - igen, gyermekotthonokra, -kórházakra gondolok.
Elkéne adni ezt a 68 kiló csokit és az árát odaadni a leginkább rászorulóknak. Közvetlenül, semmi közvetítő, mert a töredéke sem ér oda.
A nyerés feltételeit nem néztem meg, valahogy nincs rá ingerenciám. Úgy érzem, ottlenne a feltételek között, hogy "másra nem ruházható át", "pénzre nem váltható át".
68 kiló csoki rengeteg. Még a tizedrésze is évekig elegendő akkor is, ha mindenkinek adok belőle. 68 dekával megünnepeljük valamelyikünk kerek évfordulóját és még a fele megmarad, egészen biztosan. Ezek a népek nem zabálnak annyi csokit, mint én fénykoromban. Ezek a népek örülnek, ha megvan a napi betevő, pedig már nem olyan szűkös, mint éve volt.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat