Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Vendess naplója


Vendess [203126 AL], gazdája Vendess
Mai FankaDeli üzenet.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/203126
Mai FankaDeli üzenet.

Gyuszó Gyerek ezt írta az előző bejegyzésem alá:
"Ha bármely kis emberpalánta úgy nőhet fel, hogy van szerető és törődő édesanyja is, az jó értelemben kihat szinte egész életére. Ha ez mégsem adatik meg valamiért, az is éppúgy kihat a párkapcsolatokra, mint az emberi kapcsolatokra is... "Amit a szülői ház elmulaszt, bepótolni nem lehet..."

Hála a jó Istennek ez nem így van. Ha így lenne, semmi értelme nem lenne annak amiért oly sokan próbálunk tenni. Évszázadok óta a szülők túlnyomó többsége szinte kizárólag a neurózist és a függőségeket adja tovább a gyermekeknek. Így a gyermekek őrültekké válnak, akik aztán újabb őrülteket hoznak létre. Amiről én beszélek annak pont az a lényege, hogy lehet akármi mögötted, jöhetsz akárhonnan: Az út bárki számára meglelhető! És a világosság útját sokkal nehezebb meglelni egy jómódú, 'szerető' családból, mint onnan, ahol éppen innen vagy onnan nézve, volt hiány bőven... Hogy ez ellentmondásosnak tűnik? Persze, hogy annak tűnik! Az élet dialektikus, nem logikus! Ha nem hiszitek el nekem, majd megtanuljátok hamarosan úgyis! Nyugodalmas jó éjszakát kívánok!

Kedves barátaim! Tudjátok kétféle szakáll létezik. Az egyik amit növesztenek, a másik amit hagynak nőni. A különbség a kettő közt akkora, hogy ki sem fejezhető, hiszen az egyik csak nyomorúságot, a másik csak örömöt, ünnepet szül! Sokan vannak akik megjárták akár a börtönt, akár egy köcsög munkahelyet egy köcsög főnökkel, akár egy börtön jellegű kapcsolatot, vagy éppen családi tragédiát, drog-alkohol problémákat, és még sorolhatnám... és sokan az ilyen emberek közül most úgy gondolják, hogy a következő cél az életükben nem a még több betépés lesz, vagy az, hogy másokat mégjobban bántsanak vagy, hogy még több pénzt harácsoljanak össze (és még sorolhatnám), hanem az, hogy megvilágosodjanak... megtalálják Jézus, vagy éppen Buddha, vagy akár Osho útját... De mindenkit ki kell ábrándítanom! Ez így nem megy. Ez csupán annyi, hogy az egó eltolja egy kicsit a fókuszpontot, és egy újabb célért küzd. De megvilágosodni úgy nem lehet, hogy az ember meg akar világosodni. Később majd sokan megértik, hogy ez milyen abszurd. Valami olyan dolgot keresnek sokan, valami olyan dologért ölnek, pusztítanak, hazudnak és okoznak fájdalmat maguknak és másoknak is... ami már régen a birtokukban van. Sőt! Más el sem tudná venni tőlük, de ők mégsem élnek vele. Ez a világ nyomora kedves barátaim, nem a hitelek meg a háborúk! Azok csak levelek ezen a korhadó fán amit civilizációnak neveznek! De lépjünk kicsit hátrébb, hogy lássuk maga a fa miről szól!

Tudjátok én mindenkivel eljátszanám életében egyszer, hogy megjön valami lelet miszerint rákos. Abban a pillanatban az emberiség negyede legalább megvilágosodna, hogy mit is művelt az addigi életében. Miért is harcolt, milyen árnyakat is hajkurászott. Az egyszeri felületes elme azt mondja, hogy nagyon csúnya dolog lenne így átejteni valakit, hiszen ez nagyon rossz tréfa, de aki előtt már kezd derengeni valami, az sejti, hogy mire gondolok. Csak a sokkterápia segíthet, hiszen a szép lassú folyamatokhoz az egó szépen igazodik is. Hosszú iskolákat nem érdemes kijárni, abból senki nem tanul semmit. Maximum ennyit tanulhatunk belőle, hogy semmit sem tanultunk. A megoldás mindig hirtelen ugrik elő! Illetve nem is ugrik elő, hiszen mindvégig ott volt, csak olyan mint azok a színes pontok és a számok a színtévesztőknél. Na ilyenek vagyunk mi. Persze láttam rákos embereket akik még "betegségükben" is másokat vádoltak a helyzetükért. És a halálba is így mentek. Pedig a ráknál nagyobb tanítómester nincs, ő a végső segítség amit bedobhat az élet, hogy lásd meg magad. Láttam olyan rákos embert is aki megvilágosodott, és mégis meghalt. Az egyszeri "kereső" ember itt megtorpan, megretten, és nem érti, hogyan lehet ez!? Hiszen nem volt maga ellen, és csak szeretet áradt belőle, mégis leépült a szervezete. De olyan könnyű meglátni a "választ"! Neki már semmi keresni valója nem volt itt. Szóval kedves barátaim! Jobb lenne ha elképzelnétek, hogy rákosok vagytok! Ne aggódjatok attól még nem lesztek azok, ennyire jól azért nem tudtok teremteni! Még! És ha elképzeltétek, hogy rákosok vagytok, akkor jó lenne ha jól fejbe**sznátok magatokat egy husánggal, hogy mi a jó édes anyátokat csináltok az életetekkel!? Tetszik érteni?

Ahogy nézem néhányan nem vették az üzenetet, az előző bejegyzésemben, de ez nem is baj. Ahol fát vágnak ott hullik a forgács. Tudjátok mióta "kisgyermekes apuka" vagyok ahogy mondani szokás, sok "kisgyermekes szülővel" találkozom. Szörnyű dolog amikor elválnak emberek, mármint a gyermek szempontjából való igaz, hogy az. De amikor nem válnak el olyanok, akiknek már régen jó messzire kellene lenniük egymástól, az még ennél is szörnyebb. Ez teszi tönkre igazán a gyereket, nem a válás. És mennyien nőttek, és nőnek így fel... a hazugságban, tettetésben és álszenteskedésben. Az egó képmutató sivatagában. Mi mást tehetnének a gyermekek mint, hogy lemásolják, és tovább adják ezt is. Hiszen ez az ember! Ha rám hallgatsz, te ne kövesd el ezt a hibát! A válást minden gyermek meg fogja tudni bocsájtani, de a hazug együtt-maradást egyik sem tudja majd igazán feldolgozni. Az egy brutálisan mély seb lesz. Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

Forrás:http://hu-hu.facebook.com/pages/FankaDeli/49644032362?sk=wall



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat