Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

ÁkosSTAR. naplója


Ákoska. [247257 AL], gazdája ÁkosSTAR.
hogy is van ez a Párizs? - part1

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/247257
hogy is van ez a Párizs? - part1

unalmasabb pillanataimban olvasgatom a naplómat, és olyankor megrohan a nosztalgia. aztán néha feltűnik, hogy elég sarkalatos pontokat hagytam ki a megemlékezéseimben DD:

ilyen például a párizsi kintlét, és ezzel kapcsolatban sok kérdést szoktam kapni.

1.) szia Ákos, mi a búbánatos halványlila Országos Onkológiai Intézetet keresel te Párizsban?

elmesélem, bár nem túl izgi. az ÉNS (École Normale Supérieure) történelem szakos hallgatója vagyok (még pár hétig), és mivel Pécelről elég macerás a bejárás, ideköltöztem.

2.) te tudsz franciául?

meglepő, de nem üzbég felsőfokúval jöttem ki.

3.) Ákinca, nem érzed magad egyedül?

te fogod annak érezni magad, ha még egyszer leákincázol :dd. amúgy nem, itt lakik tőlem fél órára az egyik legjobb haverom, akivel odahaza is osztálytársak voltunk, csak ő a Sorbonne-ra jár, meg még két lány, az egyik Toulouse-ban, a másik Lyonban tanul, de néha összeröffenünk. ezen kívül vannak francia barátaim is, akikkel amúgy nagyon be lehet rúgni (a huszadik szülinapomon egy hétig részegek voltunk :'D).

4.) Milyen Párizs?

Gyönyörű. mindenki nézze meg, ha tudja.

5.) Sziia, van barátnőd? :33 és milyen házban laksz?

sziia, igen, van, kisebb-nagyobb megszakításokkal már több mint hét éve. ő az a molnároSs, akit sokat emlegetek (néha Réka néven is fut, nem összekeverendő szenyorával!!) (sokan azt se tudták, ki a molnároSs O: :O). ő most épp Moszkvában tanul, hogy bonyolítsuk a dolgokat :DD. de megoldjuk.
én lakásban lakom, nem házban. egy második emeleti kis kóceráj, nagyon szeretem, mert alattunk-mellettünk-mindenütt három kajálda van, az alattunk levőben törzsvendég vagyok és olcsóbban kapom a kaját :3 és reggelente finom friss illatok áramlanak be a lakásba.
szeretem mondogatni, hogy a Champs Élysées-n van lakásom, de füllentek, mert igazából a Marignan utcában, csak az ablakom néz a Champs Élysées-re. ki lehet ülni és nézelődni.
ja, és van egy kutyám, The Bizsu. együtt királykodunk. rövidszőrű skót juhász, idén lesz hétéves. lassan nyugdíjas lesz a hölgy.

6.) Szia Kos! Hogy telik egy párizsi napod?

hellóbelló.
hát, olyan reggel hét fele kitörlöm a csipáimat, megkajálok vagy otthon, vagy valamelyik kajáldában, aztán leviszem a kutyát.
félkilenc-kilenc fele bemegyek az egyetemre (ha köll). ha nem, akkor otthon döglök, vagy elmegyek dolgozni, vagy tanulok.
egy-félkettő tájban megkajálok, utána sétálgatok, vagy kutyázok. nincs messze az egyetem szerencsére, negyed óra kocsival.
háromtól általában hatig megint bent vagyok, utána nagy ritkán hazamegyek, általában pedig melózni megyek, ahonnét tizenegy tájban érek haza, gyors kaja, kutya, alvás.
amúgy nincs átlagos párizsi nap. mindig minden változik. a fent leírt a leggyakoribb verzió.



egyelőre ennyi lennék ·-· kérdés van még bőven, legközelebb válaszolgatok mindenre, kérdezzetek ti is nyugodtan levélben, majd válaszolok ^-^
de lehet nem DDDDDD:<


de, én mindig szoktam (A).



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat