Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szabolcs naplója


Fifika [77434 AL], gazdája Szabolcs
Sunshine

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/77434
Sunshine

Amikor a napsugár megszületik övé a világ. Nincs gondja, hisz a szülőnapja vigyáz rá, segíti.
Megtanítja amit ő tud, de hagyja saját tapasztalatokat gyűjtsön. Tanítgatja mozogni, hisz a távolságokat egész életében le kell, hogy tudja küzdeni. Tanítja illemre, hisz az illendőség minden kapcsolatfelvétel alapja. Tanítja a kommunikációra, hisz nem elég valakinek a szemébe tükrözve fájdalmat okozni, fel is kell vállalni ezt.
Megszületett, nevelődött, egyszóval elindult az életben. Rengeteg hasonló kis napsugárral találkozik élete során. Megismeri, ráébred nem mindenki egyforma. Vannak fényes csillogó napsugarak, vannak sápadtabbak, majdnem szürkék. Vannak finom illatos sugarak, és vannak fanyar illatúak is. Vannak mosolygósak, vannak grimaszosak. Vannak akikkel jól érzi magát, lesz akikkel nem. Van akitől menekülne, és lesz akihez menekülne.
És van a rengeteg gátló tényező. A napsugarak ellensége. A felhő.
A felhő a lét velejárója, nagyon hasznos is tud lenni, de a napsugárnak csak gond, kihívást okoz. Nehéz rajta áthatolni, kikerülni, de könnyű tőle depressziót kapni.
Felhőbe kapaszkodni, furcsán hamiskás érzés. Elrejt, de képződésével azonos sebességgel is tűnik el a horizontról.
A felhőt el is lehet kerülni, de le is lehet győzni. Ha megtalálja a mi kis napsugarunk azt a másik napsugarat, aki felerősíti erejét. Aki ugyanúgy fél, mint ő. Aki akkor is elfogadja ha ép nem túl fényes. Aki bízik benne, és szeret.
Ha megvan e napsugár. Már nincs egyszemélyes akadály. Már nem létezik felhő mi gondot okozna, hisz ketten vannak rá, hogy megoldják azt. Ketten sugarat sugárnak vetve, mosolyognak a felhőre, aki ne tud mit kezdeni ezzel, és eltűnik.
Nyomában viháncoló napsugár pár marad, akik mindig mosolyognak, mosolyt osztogatnak. Akikre jó ránézni. Akik cikázva be bekukkantanak le a földre, hogy mindannyian tudjunk mosolyogni. Mert a mosoly hatalmas erő….csak néha jön elő. De ha tudjuk hol van ami mosolyunk, az előny, mert a mosoly párunk is a környéken lesz…

By Fifika




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat