Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szabolcs naplója


Fifika [77434 AL], gazdája Szabolcs
Bagó

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/77434
Bagó

..egyik kedvenc filmemben a főhős úgy nyilatkozott az élet olyan mint egy doboz bon-bon.
Én inkább a cigaretta felé kacsingatok. Ebből az irányból közelíteném meg. Vagyis megpróbálom.
Minden ott kezdődik, hogy szüleink elhatározzák rágyújtanának, és milyen jó lenne ha lenne legalább egy szép szál cigarettájuk. Mindent megtesznek érte, hogy szép egészséges cigaretta keletkezzen a „gyártás” végén. Válogatott dohányt tesznek a félve őrzött cigarettapapírba. Lehetőségükhöz mért fűst szűrőre építik a parányi rudat, és félve, de maguknak is örömöt szerezve elkészítik eme remeket, melyet temérdek ember szenvedélyesen belélegezhet.
Kicsit megcsavarnám a dolgot, folytatnám a cigaretta öntudatra ébresét. Elkészült, legurult a gyártósorról, és elkezdte pályafutását. Végig gördül a csomagolási szakaszon és egy dobozban végzi, melyet elszállítanak, kitesznek polcra, majd megvesznek, és egy szenvedélybeteg ember meggyújtva elszív. Ennyi volt a cigaretta lét.. Vége …Csapó …Főúr fizetek…
De mi van ha maga a cigaretta, és elégésének folyamata az élet ?
Születésünkkor, mikor megkezdjük a létet, valaki meggyújtja a végünket. Szép lassan füstölgünk, ahogy egyre előrébb érünk az élet rögös útján. (Tényleg valaki gereblyézhetne már…miért kell ez a sok rög ? )
Parazsunk, hol izzik, hol csak pislákol, ahogy a külső hatások, és a többi ember befolyásolja sorsunkat.. gyakran kerülünk viharba, sokszor az aszály, és a sok viszály mi felerősíti az égést.
A szél és a húzat munkájáról nem is beszélve.
Egész életünkben szál a füst rólunk, mint kézzelfogható, érezhető tennivalóink eredménye. Jelzi merre járunk, jelzi meddig tartózkodtunk ott, és azt is mekkora társaságban voltunk.
A lehulló hamu minősége jelképezi eredményességünket, hogy hatékonyan éltűk-e létünket.
Nehéz megmondani rövidke életünkben hányszor égetünk meg másokat, de erre nem is vállalkozik senki. Nehéz megmondani vajon végigér-e a testünkön az izzás, vagy egyszer csak félbeszakad.
Nehéz megmondani a hamunkkal nem-e veszítjük el cigaretta mivoltunkat… de szerencsére ez egy másik történet…..

by Fifika




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat