Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Marika naplója


katika74 [79622 AL], gazdája Marika
2009-11-25

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/79622
2009-11-25

Történetíró:


A kis vendégem

Egyszer az egyik barátnőm fel hívott a telefonon, hogy otthon vagyok-e, mert sürgősen akar beszélni velem, de olyan dologról, ami nem telefontéma. Kíváncsian vártam, mi lehet olyan fontos azonnal át, jön hozzám. Oda tettem a teát, amikor meg jön, addig majd megfő, benéztem a szekrénybe, megtaláltam a teasüteményt, amit ma vásároltam, csak úgy hogy legyen, amit nassolgassak egy kicsit esténként. Ki vettem, egy tányér is és rá tettem, amikor már be is csengetet. Kinyitottam az ajtót, a barátnőm feldúlt állapotba érkezett meg a kabátját fel akasztotta, leültünk, ki töltöttem a teát, a csészét a kezébe vette,
- Hát kaptam egy libaglyot, az utcán, a neve Lali. – mondta – Haza vittem, de otthon nem akarják látni, így ide hoztam, pár napig kérlek, rendezd. Amint kerül lakásom, magamhoz veszem.
Ne szólj semmit sem, tudom, mit akarsz mondani, a lakás már meg van, csak kell még pár dolog, ami nem nagyon fontos. Csak a kulcs a fontos, ami még nincs a kezembe, de akármikor nálam lesz, csak a telefont várom, sietek is, nehogy elszalasszam, s már csukódott az ajtó, bármit kérdeztem volna.
Hol az a bagoly, nem bagoly, hanem libaoly, de az meg mi lehet. – gondolkodtam – Nem látom sehol, s akkor felálltam, megkeresem a telefont, felhívjam, hogy hol van a micsoda, az ajtó felé néztem, akkor észre vettem egy nagy csomagot. Fel kaptam bevittem a szobába, akkor vettem észre, hogy az egy kalitka, levettem a kendőt, amivel le volt takarva. A kalitkába egy madár volt, de még milyen. Olyan volt, mint a bagoly feje liba, de már a csőre, mint a bagolynak, s a lába is bagolynak. Egy darabi csak néztük egymást, mérekedtük, talán Lali azon gondolkodott, hogy van neki megint egy új gazdája pár nap alatt. Én szép óvatosan megfogtam a kalitkát és az ablak melletti asztalkára tettem, s a kalitka ajtaját szép lassan kinyitottam, csendbe elmentem az asztalhoz, s leszedtem ki vittem. De az ajtót nem csuktam be, hogy a madár hallja, hogy ott vagyok a közelbe. Amikor a kamrából jöttem vissza, benéztem az ajtón hát Lali kint volt a kalitkából, s nézelődött.
- Na kijöttél a kuckódból – szóltam hozzá – gyere, ha akarsz, nézd meg, hogy mit főzök, főzünk együtt - tettem hozzá.
Egyszer csak szárnysuhogást hallottam, lassan megfordultam, hát a hűtőszekrény teteére felült, s onnan nézte mit is, csinálok. Mind a két edénykéje már rég ki vettem a kalitkából, aminek most nagyon örültem, az egyik edénykébe vizet eresztetem a csapból, s a másikba magot töltöttem, a hűtőszekrény elé leraktam. Csináltam tovább, amit elkezdtem. Amikor a vacsorám kész volt, egy kis pityókát tettem a tálkájába tejjel hígítva. Neki ültem enni, Lali is meg ette a meleg pityókát. Összeszedtem az edényeket, és el kezdtem mosogatni közben Lali, visszaült a helyére, onnan nézet engemet. Amikor elvégeztem a dolgomat, és a konyhám rendbe volt rakva. Lali egyet bólintott, hogy már, így jobban nézz ki minden. Visszamentem a szobába s megvetetem az ágyamat, elmentem a fürdőbe letusoltam fel vettem a pizsamámat. A szobába érve észre vettem, hogy Lali a kalitka szélére ült s nézet engemet, mintha az kérzené. Hogy muszáj bemenjen oda? – Én nemet intetem a fejemmel. Bekapcsoltam a Tv- t, de semmi jó műsor nem volt éppen, így kikapcsoltam, könyvet vettem elé és egy kicsit olvastam, amikor elálmosodtam, letetem Jó éjszakát kívántam Lalinak és lefeküdtem.
Egy hétig maradt nálam Lali, amikor az új lakásba költözött a barátnőmmel, de azt a hetet nem felejtem el sohasem, mert mindenhol ott volt Lali, a kalitkája soha sem használta, Ő költött fel, ha nagyon elaludtam, a hűtőszekrény tetejéről figyelt mindent.
Amikor érte jött a barátnőm, nagyon meglepődött, hogy mi ketten jól megértsük egymást, csak reményét tudta kifejezni, hogy ő neki is sikerül majd. Lali nem nagyon
Örült annak, hogy megint kalitkába vissza kell, menjem. De amikor a biztositotuk arról csak addig lesz ott, amíg haza nem megy. Igaz csak akkor nyugodott meg teljesen, amikor megérkeztünk az új otthonába és azonnal a kalitkát kinyítotuk.
Attól fogva, ha tehetem, mindig meglátogatom az én kis vendégemet.
Nyertem 50 eurot. :)
Menj és keresd meg Lalit, beszéljetek vele. :)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat