Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje http://teveclub.hu/naplo/
|
piskóta tekercs
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 12 dkg finomliszt
- 12 dkg kristálycukor
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, a többi cukorral pedig fehéredésig keverjük a sárgájukat. A kikevert tojássárgáját a kemény fehérjehabhoz adjuk, majd több részletben a keverékbe szitáljuk és forgatjuk a lisztet. A csomómentes masszát sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Ha piskótatekercset készítünk, a piskótalapot egy konyharuhára tesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és még melegen feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kitekerjük, megkenjük ízlés szerint lekvárral, és visszatekerjük
|