Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

A Nagy Könyvlepke naplója


Hűjjje-Nagy Teve [1114 AL], gazdája A Nagy Könyvlepke
Olvasás szupertrükk!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/1114
Olvasás szupertrükk!

Sokat olvasok és sokfélét. Kedvenc könyveim közt van dráma, novelláskötet, krimi, kultúrtörténeti kalandozás, szociográfia, tömény idétlenkedés, mese, sőt még szótár is. Meg persze regény.
A Nagy Könyv a regények versenye. Szenzációs ötlet szerintem - bármelyik is kerül ki győztesen az országra szóló vetélkedésből, rengetegen fogják végignézni a könyvespolcukat, hogy melyik volt a legjobb - és biztosan sokan ki is nyitják némelyik könyvet. Csak pár emberrel váltottam néhány szót, máris előjegyzésbe került nálam egy tucat ismeretlen regény, felbukkantak rég elfeledett olvasmányok.
A játékkal kapcsolatos részletes tudnivalókat megtalálod a www.anagykonyv.hu-n.

Én egy másik játékra hívlak, tevésre.
Szentelj egy naplóbejegyzést a kedvenc könyveidnek. Hogy az egy lista lesz majd, vagy könyvajánló vagy nosztalgiázás, hogy regények lesznek benne, vagy más műfaj is helyet kap, nem lényeges. Mindenképpen olvasni fogják a haverok, hátha megtetszik az ötlet nekik is. Ezzel mindannyian nyerünk.

És datit is lehet nyerni.
Küldj nekem egy levelet, hogy benevezel a versenyre, egyúttal a naplódban április 20-ig állíts össze egy listát az eredeti játékfeltételeknek megfelelő könyvekből: magyar és külföldi regényből max. 10-10 darabot. A nevezők listáját április 22-ig közzéteszem. Az nyer, aki az áprilisi 23-i országos listán szereplő 100 regény közül a legtöbbet eltalálja (holtverseny esetén a korábbi naplóbejegyzés tulajdonosa nyer). A nyeremény 3 dati. Természetesen annak van nagyobb esélye, aki mind a 20 helyet kitölti. És természetesen ennek a játéknak nem feltétele, hogy el is olvasd az összes általad megjelölt könyvet (úgyse tudná senki ellenőrizni), szóval lehet vaktában tippelni - a játék honlapján és a tévében rengeteg könyvet ajánlanak, van miből válogatni -, de azért mégis az az igazi, ha el is olvastad őket :)

16 év alattiaknak: A naplódban ajánld a többieknek a kedvenc könyvedet - nem feltétlenül kell regénynek lennie, lehet pl. novelláskötet is. A legjobban sikerült könyvismertetésekért dati jár, összesen 6 db. Az értékelésre majd felállítunk valami társadalmi zsürit. Ettől függetlenül a másik versenyre is nevezhetsz.

Ha karavánvezető vagy, hirdess versenyt te is a tagjaidnak, mondjuk keressétek a kari kedvenc regényét (ha sok köztetek az általános iskolás, lehet külön ifjúsági- és meseregény kategóriát felállítani).

A Magyar Elektronikus Könyvtárban több száz regényt megtalálsz: www.mek.oszk.hu

"Magyarországon sajnos egyre kevesebben és egyre kevesebbet olvasnak. Bár világjelenségről van a szó, nálunk – a legfrissebb felmérések szerint – a helyzet gyorsabban romlik, mint másutt. Napjainkban az érettségizettek egyharmada, a diplomások egyhatoda nem olvas egyáltalán könyveket. Ezzel a problémával pedig foglalkoznunk kell, mert ha egy társadalomban az olvasás ügyéről megfeledkezünk, azok az értékek is háttérbe szorulhatnak, amelyek az olvasáshoz is kapcsolódnak. Értékszociológiai vizsgálatok bizonyítják ugyanis, hogy az irodalomnak identitást erősítő funkciója van, de emellett a kreativitás, a nyitottság, a tolerancia is jellemzi az aktív olvasót.

A mozgalom fő üzenete, hogy az olvasáshoz pozitív életérzés kapcsolódik. A könyv könnyen elérhető, csak érte kell nyúlni, minden egyes könyv egy új világ, minden könyvvel gazdagabb és több lesz az ember. Az olvasás nem egy szűk kör privilégiuma, nem fárasztó intellektuális tréning, hanem örömteli élmény."
( http://www.bookline.hu/control/news?newsid=251)

Jó szórakozást :)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat