Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

A Nagy Könyvlepke naplója


Hűjjje-Nagy Teve [1114 AL], gazdája A Nagy Könyvlepke
Második forduló

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/1114
Második forduló

Kedves betűfanok!


Érdeklődtek a minap, hogy lesz-e második fordulója a nagy tevekönyvnek. Miért is ne?

A Nagy Könyv játék szabályai továbbra is a www.anagykonyv.hu honlapon találhatók. Ehhez lehet olyan módon (is) kapcsolódni, hogy június 10-ig elkülditek a saját listátokat a kedvenc könyveitekről, maximum tizenkettőről. A könyveket ebből a százas listából lehet kiválasztani:
http://www.anagykonyv.hu/?action=Top100List
A listákat beteszem ebbe a naplóba, így az nyilvánossá válik (viszont a tevétek naplójában nem foglalja a helyet). Ha van kedvetek, fűzzetek hozzá néhány szót. Június 11-én megszületik az országos TOP12, és akkor máris megtudjuk, melyikünk találta el belőle a legtöbbet.

A nyertesé a dicsőség, hogy remekül tud tippelni, de datiról is lehet szó, ha van rá igény.

Az viszont, hogy kinek mennyi találata lesz, egyedül azt mutatja majd, hogy ki mennyire közelítette meg a szavazótábor ízlését. Semmi mást. Kötött a választék, nem tudjuk, hogy kik szavaznak majd és milyen szempontok szerint, ráadásul a játékban való részvételnek nem feltétele, hogy el is olvassátok a megjelölt könyveket. Szóval ez egy totó. De annak igazán remek :)


A saját listát végül is pár perc alatt sikerült összehoznom. Hat könyv az első fordulóból jutott tovább. A maradékhoz kimásoltam a teljes listát, töröltem az ismeretlen vagy nem tetsző könyveket, végül nagyjából húsz regényből választottam ki a másik hatot. Ők azok:

A Mester és Margarita Bulgakov, Mihail Afanaszjevics
Abigél Szabó Magda
Indul a bakterház Rideg Sándor
Micimackó Milne, Alan Alexander
Száz év magány García Márquez, Gabriel
Tóték Örkény István

A legyek ura Golding, William - nyomasztó regény egy csapat magára maradt gyerekről, de szerintem alapmű

A tizennégy karátos autó Rejtő Jenő - egy másik kedvenc Rejtőtől

Jane Eyre Brontë, Charlotte - romantikus regény a XIX. századból, a csíkos könyvek sorozatban egy rövidített változata jelent meg A lowoodi árva címen

Mesterségem a halál Merle, Robert - szeretem Merle regényeit, van neki rengeteg. Ez a könyve egy náci koncentrációs tábor parancsnokának életéről szól.

Quo vadis Sienkiewicz, Henryk - ismét egy romantikus kalandregény, az írója Nobel-díjas

Virágot Algernonnak Keyes, Daniel - nagyon megkapó, szomorkás sci-fi egy szellemi fogyatékos zsenivé válásáról, majd visszaeséséről. Tetszett Az ötödik Sally című könyve is.


Ide is leírom: ha valamelyik könyv ismertetőjét keresitek a neten, írjátok be a kulcsszavak közé a "legeza" szót is. Legeza Ilonának nagyon jó könyvismertetői vannak, és ritkán fordul elő, hogy valamit nem találok meg a honlapján :)




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat