Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Galahad (Gally) naplója


Sir Galahad [29890 AL], gazdája Galahad (Gally)
2005. szeptember 4.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/29890
2005. szeptember 4.

Rákosi Mátyás 1950-ben hozzákezdett az államosításokhoz...
Ma olvastam ezzel kapcsolatban:
"Hallom, hogy "azokban az esetekben, amikor nem volt szabálytalan a privatizáció és nem volt korrupció sem, de nemzetgazdasági érdek, hogy az adott vagyontárgy állami tulajdonban legyen, azt kell mondani a tulajdonosnak: - Legyen kedves, adja vissza". Egy középhatalom nem lehet kishitű. "Ha egy kormány valakinek azt mondja, hogy legyen szíves, adja vissza, annak nyomatéka van." A nyomaték, az nyomaték. Lehet, hogy szerbül mondta, hogy mindenütt jól értsék. Ilyenkor esni kezd az eső, esik, esik, esik hajnaltól alkonyatig.
Egy reggelen a szlovák miniszterelnök nyomatékkal mondja: - Szlovák nemzetgazdasági érdek, hogy a Slovnaft szlovák kézben legyen. Magyar Mol, legyen kedves, adja vissza! A horvát miniszterelnök délben nyilatkozik: - Horvát nemzetgazdasági érdek, hogy az INA horvát maradjon. Magyarok, adjátok vissza! Nem adjuk az Adriát sem, ki a magyarokkal! Délután a bolgár elnök: - Bulgária eladta ősi nemzeti takarékpénztárát, magyar OTP, adja vissza! Este Tariceanu elgondolkodik. Most írják ki a román takarék, a CEC privatizációját, és elindult érte az OTP. No, azt már mégsem...
...na majd a nemzeti fejlesztési terv! És akkor a meghirdetett egészségügyi átalakítás! Oktatási középhatalom leszünk! Tudjuk, mi lesz velünk öt év múlva, tíz év múlva! Igaza van E. P. gróf úrnak: "Ceterum censeo: basszák meg az urak a sarkantyújukat!"" (Lengyel László)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat