Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Galahad (Gally) naplója


Sir Galahad [29890 AL], gazdája Galahad (Gally)
2005. október 1.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/29890
2005. október 1.

...nnna, hazajöttem a margitszigeti bringázásból (már nem aludtak a hajléktalanok) és mindjárt olvastam egy jót, amit elteszek az emlékkönyvembe:)))
Íme:

Emlékezet (Karcagi László • 2005. október 1.)

Hír: Juhász Gábor belügyi államtitkár szerint politikai támadások érték őt azokban az újságcikkekben, amelyek arról szóltak, hogy nyilvános fellépésein havonta 300 ezer forintért fényképezteti magát a Belügyminisztérium költségére.

Tisztelt Államtitkár Úr!

Mindenekelőtt szeretném kifejezni együttérzésemet az Önt ért nemtelen támadások miatt. Nyilvánvalóan valakik sötét hátsó szándékokkal uszították Önre a sajtó habzó szájú csahosait, hogy az olvasók alantas ösztöneit felkorbácsolva bemocskolják makulátlan hírnevét. Az emberek rosszindulatánál csak az értetlenségük nagyobb, pedig csupán annyi történt, hogy Ön - minden önös szándéktól mentesen - lehetővé tette: a magyar történelem szempontjából olyan jelentős események, mint például egy rendőrőrs államtitkári felavatása, ne vesszenek bele a nemzeti feledés mélységes kútjaiba.

Mindazonáltal szeretném felhívni a Mélyen Tisztelt Államtitkár Úr figyelmét, hogy a fotókészítés a nagy tettek dokumentálásának nem a legideálisabb módszere. A fotók idővel elsárgulnak, elhalványodnak, sőt egészen szélsőséges esetet is tekintetbe véve, az sem lehetetlen, hogy a soron következő választások után kiselejtezik őket a Belügyminisztérium archívumából. Éppen ezért szeretném felajánlani Önnek cégünk unikális szolgáltatásait, amelyek lehetővé teszik, hogy az Ön nemes cselekedetei akár évszázadokra is beleíródjanak nemzetünk tudatába.

Cégünk új szolgáltatásának kifejlesztésekor abból indultunk ki, hogy a hajdanvolt korok dicső tetteit csak azért tudta megőrizni a kollektív emlékezet, mert voltak, akik rímbe foglalták, dalba öntötték, és nyilvános helyeken előadták ezeket a történeteket. Igriceknek, gajdosoknak, regösöknek, lantosoknak, hegedősöknek, kobzosoknak, síposoknak hívták a krónikásokat, akik nélkül a magyar történelem számos nagy eseményére bizony a feledés homálya borult volna. De nem borult!

Nagyon leegyszerűsítve és röviden összefoglalva, megrendelés esetén mi azt vállaljuk, hogy versbe és dalba foglaljuk az Ön nyilvános fellépéseit. Garantáltan garabonciás végzettségű professzionális igriceink ezután nyilvános helyeken, plázákban, útkereszteződésekben, aluljárókban, pályaudvarokon, buszmegállókban és egyebütt adnák elő a műveket síppal, dobbal, nádihegedővel. Egyelőre annyit tudunk garantálni, hogy minimum ötszáz évig fognak emlékezni Önre, ha ezt összehozzuk.

Csak mintaként szerepeljen itt az Önt méltató regösének első versszaka:

Született Tarjánba', Salgó városába',
Süvölvény korába' ott járt oskolába',
Hej, regö rejtem!
Sajnos a második versszakon egy kicsit még dolgoznunk kell, mert nem könnyű rigmusba szedni, hogy "érettségizett vala a Stromfeld Aurél Gépészeti és Gépgyártás-technológiai Szakközéposkolába', rege, róka, rejtem". De menni fog!

Későbbi vitéz tetteinek megéneklésekor erősen koncentrálnánk a nyári mátrakeresztesi árvízre, amikor az őrjöngő Szuha- patak kilépett a medréből, Ön azonnal a helyszínre hajtatott, és egy szál magában szállt szembe az egész faluval. A többi idei vitézségei között megénekelnénk azt a határtalan bátorságról tanúskodó tettet, amikor egyetlen suhintással százmilliárdot metszett le az önkormányzatok költségvetéséből.

Kívánság esetén a Belügyminisztérium összes vezetőjére kiterjeszthetnénk szolgáltatásunkat. Kobzosaink - akik nem tévesztendők össze a vámőrség elkobzosaival - bárkinek a nótáját szívesen elhúzzák. Azt sem tartjuk lehetetlennek, hogy az egész kormányt kiszolgáljuk, miközben más hagyományőrző műfajok felé is nyitunk. A Hídavatás mintájára népballadába önthetnénk a jövő évi költségvetést, és népmesesorozatot indíthatnánk a kormány Száz lépés programjából. Lévén pártsemleges vállalkozás, a másik oldalon szívesen megénekelnénk Révész Máriusz és Rogán Antal dicső tetteit Orbán két apródja címmel.

Állunk bármilyen szigorú közbeszerzési eljárás elé, hiszen a konkurencia - Tinódi Lantos - rég halott.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat