Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Tibor (Lt) naplója


Líftraszir [102725 AL], gazdája Tibor (Lt)
Receptek + viccek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/102725
Receptek + viccek

Petrezselymes-kapros krumpli, ahogyan én szeretem

# 1 kg krumpli,
# 25 dkg juhtúró,
# 2 dl tejföl,
# 1-1 nagy csokor petrezselyemzöld és kapor,
# 4 evőkanál olaj,
# 1 evőkanál ételízesítőpor.

A krumplit megmosom és héjastól egyforma nagyobb darabokra vágom. Papírtörlőn leszikkasztom. Előveszek egy jókora méretű teflon serpenyőt, amiben a krumplidarabok egy sorban elférnek. Az olajat felforrósítom, az edénybe öntöm a krumplit, és erős lángon, fedő alatt tíz percig párolom, majd megforgatom és ismét befedem. Öt perc múlva a fedőt leveszem, és erős lángon tovább pirítom. Újabb öt perc múlva rászórom az ételízesítőt, a finomra vágott kaprot-petrezselyemzöldet, és gyorsan kevergetve egy-két percig tovább pirítom. Végül beleszórom a szétmorzsolt túrót, és befedem, de már nem forralom. Azonnal tálalom. Ki-ki a saját adagját tejföllel meglocsolja.

---

Pirított póréhagyma mustármártásban, burgonya lepénnyel

# 2 szál póréhagyma,
# kevés margarin,
# 2 dl száraz fehérbor,
# 4 evőkanál mustár,
# 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
# só,
# 40 dkg burgonya,
# 20 dkg liszt,
# kevés olaj

A póréhagymát 8-10 cm-es részekre daraboljuk, ha nagyon vastagok hosszában kettévágjuk. Egy lábosban kevés margarint hevítünk, amiben a besózott póréhagymákat aranyszínűre pirítjuk. A hagymákat száraz fehérborral meglocsoljuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk, majd a lábosból kivesszük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a mustárt, melyet enyhén lepirítunk, ezután megszórjuk liszttel, majd vízzel, fehérborral felöntjük és kiforraljuk, amennyiben szükséges sóval ízesítjük. A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, összetörjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tésztává álljon össze. Kanállal lepényeket formázunk belőle, melyeket kevés forró olajban pirosra sütünk. A lepényekkel tálaljuk a póréhagymát, és melléjük öntjük a forró mustármártást.

Megjegyzés:
A hagymafélék illóolaj, víz és cukortartalmuknál fogva különböztethetőek meg egymástól. Minél kevesebb vizet és cukrot tartalmaznak, ízük annál erősebb. Betegségmegelőző és gyógyító hatásuk, már évszázadok óta ismert. A frissen összevágott hagyma vizelethajtó, vértisztító és emésztést serkentő hatású. Csökkenti a vércukorszintet, serkenti a bélműködést, féregűző, köhögés és rekedtség esetén nyálkaoldó hatású.

---

Pirított vargánya tejszínes póréhagymával

# 60 dkg vargánya,
# 15 dkg póréhagyma,
# 1 dl tejszín,
# só,
# olaj

A tisztára mosott gombából a kisebbeket félbe, a nagyobbakat negyedekbe vágjuk, egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beledobunk pár szem fokhagymát, melyeket halvány barnára pirítunk. Az olajból a fokhagymát kivesszük, beletesszük a gombát, sózzuk, erős tűzön gyorsan megpirítjuk. A gombát kivesszük és az olajban aranyszínűre pirítjuk a póréhagymát, majd sózzuk, tejszínnel felöntjük, és összeforraljuk. A pirított vargányát a tejszínes póréhagymára szedve tálaljuk.

-----

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁJUK! :o)

-----

VICCEK: :-)

Egy férfi meséli a barátjának:
- A múltkor, amikor hazamentem a munkából, a feleségem szexi fekete fehérneműben fogadott, két fekete bársonypánttal a kezében, és azt mondta: "Kötözz meg és azt tehetsz, amit csak akarsz!"
- És? - kérdezi türelmetlenül a barát.
- Hát megkötöztem és elmentem golfozni.

---

Egy részeg járkál a kocsma előtt és közben sír. Odamegy egy ember hozzá és azt kérdezi:
- Miért sír?
- Mert eladtam a feleségemet egy pohár whiskyért.
- Sajnálom.
- Adja nekem vissza valaki a feleségemet!
- Miért?
- Mert megint szomjas vagyok.

---

Stressz az, amikor sikoltva felriadsz, aztán rájössz, hogy még el sem aludtál.

---

Két jóbarát, egész hétvégén nem tanult, és bulizott Balatonon. Hétfőn a ZH előtt fél órával küldenek a professzornak egy sms-t:
-Tisztelt Professzor! Defektet kaptunk, nem érünk be az dolgozatra, ezért kérjük, adjon más időpontot.
A Professzor annak rendje és módja szerint küld nekik egy új időpontot. A srácok neki is veselkednek, és felkészülnek becsülettel.
A dolgozat napján a prof. két különböző terembe ülteti le őket, és eléjük teszi a vizsgalapot, majd kimegy.
Kérdés 1.: Mi a Szociológia értelme? (10 pont)
Kérdés 2.: Melyik kerék? (90 pont)

:)

Tibor



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat