Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Napóleon naplója


Napóleon Fiu [154680 AL], gazdája Napóleon
Douglas Adams

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/154680
Douglas Adams

Douglas Adams

Ford technikája szemlátomást főként abból állt, hogy egy darabig csöndben maradt és mosolygott. Egy idő után aztán valamilyen állat - például egy őz - jelent meg ilyenkor a fák közt, figyelmesen nézve Fordot. Ford csak tovább mosolygott, pillantása ellágyult, a szeme csillogott, úgy tűnt, mintha mély és egyetemes szeretet sugárzott volna belőle, olyan szeretet, amely a teremtés egészét öleli magához. Csodálatos nyugalom költözött ilyenkor az egész környező vidékre, békés és derűs
- mindez egyetlen átszellemült férfi emanációjaként.
Az őzlépésről lépésre közelített, míg végül szinte már az orrával érintette Fordot. Ez volt az a pillanat, amikor Ford Prefect hirtelen előrenyúlt, és eltörte az állat nyakát.
- Feronomkontroll - magyarázta Ford. - A megfelelő illat előállításán múlik az egész.

Douglas Adams

Ford fölkapta a Q betűt, és nagy erővel a távoli fagyalbokorba hajította, ahol eltalált vele egy süldő nyulat. A nyúl riadtan menekült, és meg sem állt addig, amíg egy róka el nem kapta. A róka félrenyelte a nyúl egyik csontját, és megfulladt a folyónál, amely később elsodorta.
A következő hetekben Ford Prefect félretette büszkeségét, és viszonyt kezdett egy lánnyal, aki személyzetis volt odaát a Golgafrinchamen. Ford később borzasztóan megrendült, amikor a lány hirtelen elhalálozott, mert ivott egy tócsából, melynek vizét egy rókatetem fertőzte meg.
Mindössze egyetlen tanulság szűrhető le a sztoriból: nem tanácsos Q betűkkel hajigálni a fagyalbokrokat.

Douglas Adams meditált azon, hogy a "www" kifejezés -
dabljúdabljúdabljú - kimodása nehezebb, mint amit rövidít: world wide web - vörldvájdveb.
:)
Ezt nem Douglas irta:

És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat