Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nóri naplója


El Camello [12098 AL], gazdája Nóri
2007-06-18

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/12098
2007-06-18

Na halihooo!!!

Igaz már Július van de leírom az érettségi élményeimet, mármint a szóbelit:)
Nagyon megfogott, eddig terveztem hogy leírom, csak sose jutottam el idáig:)
Nekünk Juni 18án kezdődött az érettségi, és szerencsére aznap voltam soron. 8kor mondták meg h ki mikor lesz, én 11kor voltam.
Vicces volt, mert ugye várni kellett 2 órát, és a suliban van egy olyan terem(egészségi ügyi suli is), ahol ágyak voltak:) Na barinömmel odamentünk, én döglöttem, ő tanulgatta a nyelvtan, kikérdeztem tőle. És ugye pihentem, egy ágyba, a suliban:D

Úgy voltam vele igazság szerint, hogy nem szeretnék az utolso percekben tanulni rá, pedig azért a biosztól nagyon féltem. Volt 20 elméleti tétel, amiből 2-3ról csak rizsázni tudtam volna, meg 20 gyakorlati tétel, amiből alig tudtam valamit. Van növényhatározás, ami sose ment, akkor kisérlet, amiből 1-2 ment a 4-5 tételből. Akkor mikroszkopizálás, jézusom:D ha egy olyat kikapok akkor tuti bukta, mert igen..:) Szal azért 20 gyakorlatból tudtam 10et, tán...:)
A többi tantárggyal megvoltam.
11kor bekerültem, rögtön biologiával kezdtem, hálisten jo tételt huztam, bár gyakorlatból életemben nem találkoztam ezzel a tétellel(állathatározás, bubos pacsirta, mezei pacsorta, fogoly, fácán összehasonlítása), de ezt meglehetett egészen szépen csinálni az állathatározo segitségével:)
Az elméleti tétel az a légzés volt, nem nehéz. Föleg ha a dohányzás káros hatásairól regélsz egy orán keresztül. Ez a feleletem nem volt se jo se rossz. De legalább helyt tudtam állni, és nagyon örültem, hogy nem rossz tételt húztam.

Ezekután kihúztam a töri tételt. Jaaaaj onnantól jött az örömmámor:) Kihúztam a Hidegháborút. Erről annyit kell tudni, hogy valami 8-9 A4es oldal a füzetben, és nagyon sok informátció van benne. A tanár hozzátette hogy csak a fontos eseményeket kell tudni, vegyük ki a lényeget. Nah kössz mondom, az összes fontosnak tünt. Nagyon féltem tőle ezért valami 4-5ször átolvastam mielött megtanultam. És mivel ennyire féltem tőle, ezt a tételt tudtam a töri tételek közül a legeslegjobban. Szóval én rettentően örültem amikor kihúztam.

Elkezdtem kidolgozni, erre az osztályfönök bejelenti a magyar emelt eredményeit(abbol a szobeli kb juni 8án volt), 50 pontból elértem 36 pontot. Juuuuj nagyon örültem neki, ez még hozzátett, hogy annyira felpörögjek, h hajajj:)A magyar emelt szobeli is érdekes volt. Kihuztam Jókai Köszivű ember fiait, amit kise olvastam, szal kb a cselekményét, meg az elemzését nyögtem el, de az sztem nem olyan jol. A bizottság pedig tökre mosolygott, nem kérdeztek bele, a nyelvtan azt azért jol mondtam(kommunikáció nem kifejezőeszközei). A tanár kérdezi a végén hogy nem szeretnék e nyelvttan foglalkozni, mert látja rajtam h a nyelvtan jobban érdekel:) Tök aranyosak voltak. A nevemet dicsérték meg először, meg a bkv-t szidtuk:)
Lényeg h jo pontot értem el, rosszabbra számítottam.

Aztáááán ugye a töri feleletem. Annyira durva érzés volt. Szinte éreztem hogy kiakarom magamból adni az összes tudást, és annyira boldoggá tett az h elmondhattam, hogy kitör belőlem, és hogy ezt tudom. Annyira lelkesen beszéltem rola. A tanárom mondta h rettentően élvezte ahogy meséltem róla:) Hát énis élveztem.
Ezekután volt egy félórás szünetem angol elött, huuu akkor nagyon be voltam pörögve. A kajazónában beszélgetett épp az igazgatóhelyettes az egyik barinömmel. És berontok. Ááááá kihuztama világ legjobb tételét, uristeeeeeen:) Nagyon vidám voltam.
Akkor jött az angoltancsi értem, hogy jön az angol szobeli. Na azis durva volt. Csak beszéltem és beszéltem, a tanárnő már mondja h kifogyunk az időből, szal térjek át a másik kérdésre, meg a végén amikor már végzett, kijött és mondta. H azt mindig is tudta hogy lukat beszélek az ember hasába, de azt h már angolul is, ez kemény:D én meg csak nevettem. Jah meg arrol hogy tök durva h végig nevettem az egész érettségit, ilyet se látott még:D

Szal nagy élmény volt ez számomra. Végig nevettem, vidám voltam, eszméletlenül felvoltam pörögve, nagyon élveztem az egészet:))



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat