Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Marika naplója


katika74 [79622 AL], gazdája Marika
2009-11-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/79622
2009-11-21

Írjatok egy történetet erről a baromfiudvarról - minél ötletesebb, minél fantáziadúsabb legyen, engedd el bátran a fantáziádat!
Törteneíró:
Csillag története…

A nagymamámhoz mentünk, amikor megérkeztünk. Nagymama azt mondta, hogy megy zöldet szedni s megyek vele. Örömmel mentem szedtünk zöldet, s a baromfiudvarba bedobtuk. Egy kakas vagy tíz tyúkot láttam.
- Hagyjuk, magukra őket, majd később megnézheted, mit is tesznek. Mindjárt ók is elbújnak a forróság előtt, addig te is pihenj egy kicsit. Délután, majd nézheted. – mondta – s bement a házba, utána mentem, de alig vártam, hogy újra ki menjek, s nézzem őket. Állandóan az órát néztem, pihentem is, de nagyon lassan telt az idő, csak arra vártam, hogy elteljen az idő. Amikor eltel, kimentem leültem, a kapu elé egy fűszálat leszakítottam, betartom a lyukon, egy tyúk oda jött hozzám, s elkezdte csipegetni.
- Már, biztosan nevet is adtál nekik - szólalt meg valaki a hátam mögött.
Hátra néztem, akkor láttam, hogy nagybátyám állt s mosolyogva
- Nem még nem. – feleltem én is mosolyogva – De honnan tudta, hogy nevet akarok adni nekik, de mire megkérdeztem volna, ő már bement a házba. – gondoltam magamba
Visszafordultam, s fel álltam, hogy jobban belássak az udvarba, akkor láttam meg a kakast, nagy peckesen járkált, őt Gyurinak neveztem el, a tyúkokat aki, hozzám, jött Csillag nevet kapta, a többiek pedig, Kati, Lali, Mely Enci, Piros, Kócos, Dáma, akik bátrak voltak oda jöttek a kapuhoz. Tovább nem tudtam nevet adni, mert bátyám, ki szólt, hogy menjek be a házba vacsorázni.
Az asztalhoz ültem, s elkezdtem enni, amikor bátyám, újra megkérdezte, hogy nevet már adtam- e nekik. Igen, mondtam és felsoroltam neki a neveket.
- És a libák milyen nevet kaptak?- kérdezte
- Milyen libák? – kérdeztem vissza – Libát nem láttam. - mondtam bizonytalanul- Bátya, honnan tudta hogy nevet akarok adni az álatoknak? – kérdeztem csendesen
- Mert mindig adsz nekik nevet, amikor itt vagy - jött válasz
- Nem látthatad, őket, mert most jöttek haza, már el is ültek – mondta nagymama – Majd holnap megnézzed őket, most szépen lefekszel.
Lefeküdtem, reggel, amikor felkeltem, és reggeliztem, nagymama megengedte, hogy megetessem az állatokat. Egyszer csak oda jött hozzám Csillag, megszólalt:
- Köszi, hogy ezt a szép nevet adtad nekem, a libákat keresed azt, hiába kimentek már a tóhoz, csak késő este jönnek haza. – mondta fontosodon
- Szívesen, ha tetszik – mondtam, s el se hittem hogy én egy tyúkkal beszélek
- A kakas miért Gyuri nevet adtad – kérdezte Csillag
- Hát, mert úgy nézz ki, mint egy Gyuri,- mondtam
- Ő a férjem, s nagyon büszke vagyok rá, most tavasszal harminc csirkénk van az udvaron.
- Neked van csirkéd? – kérdeztem udvariasan
- Még nincs, de lesz nem sokára. – felelte, hátat fordított és elment.
Én elég bambán álltam ott, néztem az udvart, nem vettem észre, bátyámat.
- Te, mit teszel itt, vigyázz, mert jön Gyuri a kakas. - avval megfókta a kezemet, és kihuzzot a kapun. Úgy látszik, nem tetszik a neve, a tyúk ott Csillag, valahol fészke van, de nem találjuk sehol. – mondta bátyám. – De a nevét jól eltaláltad
- Hol vannak a kis csirkék?- kérdeztem – Engemet a kakas nem bántott. - tettem hozzá
- Hát akkor csak engemet nem szeret. Gyere, nézd, meg a csirkéket- mondta bátyám és elindult
Letetem a kosarat, és mentem bátyám után, megnéztem a csirkéket, nagyon szépek és édesek voltak. Minden reggel lestem Csillagot, hogy beszéljünk de ő többet nem szólt, hozzám. Egyik nap húsz csirkével láttam valahonnan elé, hozta, ahogy bátyám megmondta. Én bementem a konyhába és szóltam, hogy Csillagnak húsz csirkéi vannak. Nagymamáék összenéztek, s kosarat vettek elő s a kis csirkét meg Csillagot ki hozták, egy kis ketrecbe tették a másik mellé. Leültem a ketrecek mellé s vártam, hogy Csillag megszólaljon, de csak hallgatott. Így megtudtuk, hogy Gyuri kakas, miért támadta meg, örökké Bátyámat, féltette a fészket.

Ha van annyi időd, látogasd meg hátha neked, elbeszéli a történetét.
Nyertem 200 eurot. :)

Meselánc:
Reggel, amikor felkeltek akkor a kislibák nagyon éhesek voltak. A libamama reggelit csinált s, amikor meg ették, utána, szüleikkel, kimentek a tóra
Nyertem 50 eurot. :)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat