Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

VIP naplója


DEXTER [1003 AL], gazdája VIP
2010-07-15

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/1003
2010-07-15

Jellemrajz



· A bullterrier nem parancsoláshoz szokott embernek való kutya, de még kevesebb örömöt ígér az engedékeny gazdának, ugyanis a laza bánásmódot szemérmetlenül kihasználja.

· "Olyan kutya ez amely nem fogad el idiótákat gazdájának" - így hangzik egy angol szakember megállapítása, rendkívül szabad fordításban."

· "Egy ilyen kutyának elszántságra, önnállóságra, bátorságra és keménységre van szüksége - tehát csupa olyan tulajdonságra, ami kizárja a vakfegyelmet."

· "Természete szerint a bullterrier teljes önbizalommal közeledik minden idegen felé, örül neki, nincs benne semmi agressziós hajlam. De ha arra kerül a sor, akkor meg tudja magát védeni. Megfelelő nevelés esetén azonban, sohasem agresszív az emberekkel szemben."

· "Kevés olyan kutyafajtát ismerek, amelyik annyira rá lenne utalva a maga napi gyengédség-adagjára, mint a bullterrier."

· "A bullterrierek szeretetre méltó bohócok, emberi fantáziánk még humorérzéket is tulajdonít nekik. A bullterrierek vidám embereknek való kutyák, olyanoknak akik értik a tréfát, szívből tudnak nevetni önmagukon és kutyájukon is."

· "Ezeknek a kutyáknak azért van szükségük a gazdáikra, hogy jól érezzék magukat. Nem az olyan hivatásukat gyakorlóknak valók tehát, akik mindennap nyolc-tíz órára egyedül hagyják a kutyáikat. Viszont ideális a gyermekeknek, lévén hogy mindig kész valami új játékra."

· "Kevés olyan kutyafajta van, amelyet az emberek oly alapvetően félreismernek és oly gyakran visszaélnek vele, mint a bullterrier. Különös módon e fajta legendás hírneve, sajátos karaktere, azaz vakmerősége és konoksága segíti elő azt, hogy álnok emberek veszik meg. Csak sokkal később eszmélnek rá, hogy nem boldogulnak velük. Ehhez járul évek óta az a torz kép e fajtáról, melyet a médiumokban rosszul tájékozott újságírók és népszerűséghajhászó politikusok alakítanak ki és terjesztenek!"

.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat