Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

zsozso naplója


Özil [237021 AL], gazdája zsozso
Miért nem Barca?

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/237021
Miért nem Barca?

Miért igazolt Özil a Barcelona helyett a Real Madridba?

A német-török Mesut Özil tavaly elhagyta a Werder Brement. Sokáig úgy tűnt, a Barcelonához fog igazolni, amiből mégis Real Madrid lett. Mi állt a háttérben?

Andoni Zubizarreta, az FC Barcelona technikai igazgatója nyáron, a világbajnokság után már elő is készítette a török származású német válogatott Mesut Özil leigazolásáról szóló szerződést, mert úgy tűnt, mindenki beleegyezik az üzletbe - írja az FC Barcelona Noticias blog.

A 2010-es focivébé egyik hőse a megállapodás szerint még egy szezont maradt volna csapatában, a Bundesligában szereplő Werder Bremennél, majd csak utána, egy éves megfigyelés után csatlakozott volna a katalán mamutklub keretéhez.

A Barca trénere, Josep Guardiola sokáig úgy tűnt, elégedett a vásárlással, de a végén mégis visszamondott mindent. A tréner úgy fogalmazott, hogy ezt a szerepet a középpályán be tudják tölteni az ificsapatból feljövő, saját nevelésű fiatalok is, ami nem utolsó sorban a klubnak is sokkal olcsóbb megoldás.

José Mourinho, a Real Madrid trénere viszont nem hezitált ennyit, gyorsan lecsapott a lehetőségre, és elvitte a spanyol fővárosba Özilt. Ára nagyjából tizenöt millió euró volt, hat évre írt alá.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat