Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

SS naplója


Rommeljugend [202507 AL], gazdája SS
2013-02-11

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202507
2013-02-11

A mai naplobejegyzes ismet egy kicsit mäs,mint a koräbbiak.
Ugyanis 1945-ben ezen a napon döntött ugy a Budai värban rekedt majd 40 000dicsö nemet es magyar katona,hogy harc nelkül nem fogjäk megadni magukat. Es bär a vörös veszedelem majd felmillios letszämmal többsoros gyürüt alakitott ki a väros körül,katonäink megsem ijedtek meg. Sajnos a heves harcokban,ami meg 13-14-en is zajlott,kevesebb mint 800 tulelö maradt,akik sikeresen ätjutottak a hegyeken ät a nemet csapatokhoz. A vörös haderö azzal magyaräzta a több napig huzodo harcokat,hogy igen nagy tulerövel talältäk magukat szemben. Ezt igazolva minden ferfit/fiut aki 10 es 80 ev között volt,elhurcoltak,mint hadifoglyot,hogy ezzel bizonyitsäg Sztälinnak az elmeletüket. A nemet hadifoglyok nagy reszet persze meg a helyszinen különös kegyetlenseggel lemeszäroltäk a "felmentö seregek".
A harc hasonlo volt a Sztälingrädihoz,azzal a különbseggel,hogy itt a civil lakossägot nem volt idö kitelepiteni a värosbol. De vajon miert nem emliti meg senki ezt a harcot? Miert nincs egy sor sem rola a törtenelemkönyvekben? Miert csak azt hajtja mindenki,hogy ugy kellett volna tenni,mint a romänok,es ätällni? Persze,ez ma termeszetes,amikor az emberek nagyreszeben mär semmi hazafias erzes sincs,nemhogy "Nationalstolz". Minden idiota a valentinnapot värja,hogy a "szerelmesek ünnepe" stb. Apropo valentin nap! Arrol kevesen beszelnek,hogy ennek a napnak is van egy sötet oldala. 1945 ismet a dätum. 13-a ejjel megindult a RAF es USAAF közös akcioja,aminek kereteben az egesz värost egy izzo paräzskupaccä tettek. Emberek egtek el elve,a lätväny borzaszto volt. Egyik ismerösöm Drezda mellett dolgozott,meg ma sem tud könnyek nelkül az esetröl beszelni. A pontos äldozatok szämät csak saccolni lehet,mivel sok sebesült,gyerek es nö volt akkortälyt a värosban. Nem mellekesen semmilyen katonai jelentössege nem volt a helynek! Es ami meg emelle a legundoritobb,a Holokauszt jelentese igen,elegett testeket jelent. De a mai politika nagy elöszeretettel mossa össze a politikai-es zsido "äldozatokat" Drezda civil äldozataival,es mindent egy kalap alä vesz. NEM! A szo szoros ertelmeben Drezdäban törtent holokauszt. Ami a Lagerekben törtent,vagy amit Magyarorszägon nagy elöszeretettel emlegetnek,a Dunaparti eset,teljesen mäs. A Dunaparton is olyan ärulokat löttek le,akik az oroszokat segitettek,vagy partizäntevekenyseget folytattak,nem pedig "ärtatlan" hetköznapi embereket a szärmazäsuk miatt.

Gyujtson ma mindenki egy mecsest otthon,es emlekezzen a hösökre,akik ma 68 eve az eletüket äldoztäk azert,hogy lelassitsäk a vörös veszedelem elöretöreset. Csalädapäk,akik tudtäk,soha többe nem läthatjäk viszont a csalädjukat,a gyermekeiket. De megis büszken,felemelt fejjel meneteltek a halälba,mert tudtäk,egy igaz celert halnak meg.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat