Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

SS naplója


Rommeljugend [202507 AL], gazdája SS
2014-08-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/202507
2014-08-12

A felcserelt kutya

A mai törtenet szinte ujnak mondhato,ugyanis 2013 mäjusäban esett meg,amikor mint minden evben pärommal Magyarorszgra utaztunk a csalädot meglätogatni.

Anno,amikor meg Hevesen laktam,talältam egy eleg rossz ällapotban levö öreg nemetjuhäszt. Termeszetesen mi mäs nevet is kaphatott volna,mint Blondi? A hozzänk kerülese is kalandos volt,ugyanis elötte volt egy idös späniel-keverekünk Szendi,es a szinten utcärol összeszedett örök läzado,Lucky. Szendi mär igencsak a veget järta,amikor Blondit megtalältam. Egy alkalommal,amikor mär megengedte h megsimogassam,mondtam neki,"te a mi kutyänk leszel". Pär napra rä Szendi elpusztult. Azt meg megvärta,h a kocsmäbol hazajöjjek 2-3ora körül,de mire a buszhoz mentem 6körül,mär csak egy kihült,felig a rozsabokor melle beäsott fekete szörgombocot lehetett lätni.
Ahogy az utazotäskäm-pardon,gurulosszatyrot ahogy mi hivjuk kihuztam az utcära,huss,Blondi mär az udvaron is volt,es onnan az istennek se hagyta magät kizavarni. Igy anyum pär nap mulva felhivott a koliban, "Van egy uj kutyänk..."
Blondi a mai napig igen girhes,valoszinüleg az emesztese rossz,es minden letezö holmit megeszik,ami az orra ügyebe kerül. Emäsz csekktöl kezdve a DVD-ig semmi sincs biztonsägban,ami a postalädäba vagy az udvarra kerül. Lätni alapbol nem nagyon lät,es egy "kicsit" süketecske is. A multkor azt se vette eszre,h tüzijätek van :P
Ezt a rövid kerülöt csak azert tettem,h mindenki a lelki szemei elött lässa az "öreg hölgyet".

Tavaly nagy divatja volt a värosban a felszolitäsoknak,az uj rendelet ertelmeben minden kutyät Chipeztetni kell. Meg is igertem,h beszelünk az ällatorvossal ezügyben. Epp a Hortobägyrol jöttünk haza,amikor anyum bejelentette,ne älljunk be a garäzsba,mert egy "vendeg" van ott. Gondoltam is,mi a rossznyavalya lehet bent. Amikor beneztem,ott feküdt Blondi,mint aki full reszeg,vagy beszivott,a fülei logtak,es bologatott mint egy tacsi a regi autok kalaptartojän.
Törtent ugyanis,h nem sokkal azutän h mi elmentünk,megjelent az ällatorvos,aki a kutyät kereste. A leiräs szerint öreg,rosz börben levö nemetjuhäsz egy feher häznäl,ahol betonkerites van. Anyum meg is lepödött h eleg gyorsan elinteztük a chipeltetest inklusive veszettseg elleni oltäst es a doki meg häzhoz is jön. Megfogta a kutyät,hogy az megkapja az oltäst. De melyiket? Ket oltäst kellett volna kapnia. Az elsötöl ide-oda ficänkolt,igy anyum adott neki egy darab pogäcsät. Az orvos reakcioja:
-adhat neki nyugodtan,de mär ugyis mindjärt vege.
anyum meglepetten:
-mi az,hogy vege?
-Hät maguk hivtak,hogy altassam el a kutyät.
Rövid idön belül kideritettek,h minden stimmel,csak a dokit az utca mäsik vegen levö csaläd hivta,akiknek a häz es kutyaleiräs a mienkre is passzolt.
Szegenynek hirtelen olyan büntudata lett,hogy a rossz kutyät akarta elaltatni,hogy megigerte,ha a szörzsäk tuleli,minden oltäst,chipet stb. ingyen megkap.
Szerencsere ez az elsö dozis csak egy nyugtatoszerüseg volt,de egy ilyen öreg kutyänäl ez is halälos lehet.
A mi Blondink szerencsere tulelte,igaz oräk hosszat csak bologatott a garäzsban,utäna pedig ide-oda kacsäzva bokläszott az udvaron egy pärszor a homokozot megfejelve. Värtunk meg egy napot,majd elvittük megmutatni az ällatorvosnak. Amikor meglätta a vaksit,lätszott az arcän,mennyire megkönnyebbült. :D



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat