Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Gyémántszem naplója


Miss Rosemary [672 AL], gazdája Gyémántszem
2019-10-29

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/672
2019-10-29



TAPASZTALAT


Egy bölcs indián asszony, amikor a hegyekben utazgatott, egy folyóban talált egy különösen értékes követ. Másnap találkozott egy másik utazóval, aki éhes volt, így hát a bölcs indián asszony kinyitotta a csomagját, és megosztotta ennivalóját a vándorral. Az éhes utas meglátta a drágakövet nála, és kérte őt, hogy adja neki. A nő habozás nélkül neki adta a követ. A vándor örvendezve jó szerencséjén továbbállt, hiszen tudta: a drágakő olyan értékes, hogy élete hátralévő részében nem kell többé szükséget szenvednie.

Ám néhány nappal később a vándor visszatért az asszonyhoz, és visszaadta neki a követ.
„Gondolkoztam…” – szólalt meg. „Jól tudom milyen értékes ez a kő, de visszaadom abban a reményben, hogy adhatsz nekem valamit, ami még értékesebb. Add nekem azt a valamit belőled, ami képessé tett arra, hogy nekem add a követ!”


Mi a legértékesebb kincs az életben? Az a jellem és az a gondolkodásmód, ami Krisztuséhoz hasonló. Ami nem a pénzt, az anyagi javakat, hanem a másikban fellelhető különleges értéket látja meg. Vajon te látod-e a másik emberben ezt a kincset? Vajon te rendelkezel-e olyan látásmóddal, mint a történetbeli vándor? Ő meglátta az anyagi gazdagodás lehetősége fölött azt a kincset, amivel az indián asszony rendelkezett, s odaadta érte az értékes követ abban a reményben, hogy egy értékes jellemtulajdonságot nyerhet.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat