Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Segítség


Mire jó a Vizes Párbaj?

A Vizes párbaj egy egyszerű játék, amivel ha ügyes vagy, könnyen növelheted az általad birtokolt datolyák számát. A játékot két teve játszhatja egymás ellen, mindketten vízzel teli vödröket borogatnak fel, és az a cél, hogy megúszd az egészet szárazon.

A játékban való résztvétel feltétele a nevezési díj (2 datolya) befizetése. Ha vesztesz, sajnos oda a két datolya, de ha nyersz, akkor 3 datolya üti a markodat! Persze az is előfordulhat, hogy döntetlen lesz a játszma vége, ebben az esetben visszakapod a nevezési díjat.

A Vizes párbaj kihívásos játék. Azaz a Te tevéd kihívhat bárkit egy párbajra, és a Te tevédet is kihívhatja bárki. A játék lényege, hogy a TeveFarm udvarán áll három vízzel telt vödör: az egyik résztvevő elbújik az egyik vödör mögé (az ellenfele nem tudja, hogy melyik mögé), másik teve pedig felborítja az egyik vödröt a három közül. Ha pont azt borította fel, ami mögött a másik teve elbújt, a "borító fél" kap egy pontot. Ha nem azt a vödröt borítja fel a "borító fél" amelyik mögött a másik teve lapult, akkor a "bújó" teve kap egy pontot.

A játék négy fordulóból áll, kettőben Te borítod fel valamelyik vödröt, kettőben az ellenfeled. Minden forduló után a három vödröt megtöltjük vízzel, így mindig három vödör közül lehet választani. A párbajt az nyeri meg, akinek a negyedik forduló után több pontja van - a győztes markát 3 datolya üti! Ha a játék esetleg döntetlennel végződne, akkor mindenki visszakapja a nevezési díjat.

Hogyan hívhatok ki valakit Vizes párbajra?

Lépj be a tevédhez, majd menj a TeveLeltárba! A leltárban, minden teve mellett találsz egy piros boxkesztyű ikont (így néz ki: Ezt a gombot keresd a leltárban! ), amire ha ráklikkelsz, kihívod az adott tevét egy párbajra. A kattintást követően, négy egyszerű lépésben megadhatod, hogy a tevéd melyik vödröt borítsa fel, illetve melyik mögé bújjon el. Hogy éppen borít a tevéd vagy elbújik, azt a kép tetején megjelenő kis esernyőből állapíthatod meg: ha feléd áll az esernyő nyele, akkor te védekezel, azaz te bújsz el, ha az esernyű teteje mutat feléd, akkor te támadsz, azaz azt kell megmondanod, hogy melyik vödröt borítsa fel a tevéd.

Ha minden lépést pontosan beállítottál, akkor nyomd le az OK gombot, ezzel elment a kihívásod a kihívott félnek, innentől kezdve többféleképpen alakulhatnak az események:

1. A kihívott elfogadja a kihívást és létrejön a párbaj (ez persze nem feltétlenül azonnal történik meg, hanem csak akkor, ha az ellenfeled is belépett a tevéjéhez és elolvasta a párbajra kihívó üzenetet). Erről téged egy üzenetben értesítünk, ahol megnézheted, a párbaj hogyan is alakult. Ha nyertél, azonnal megkapod a datolyákat.
2. A kihívott teve visszautasítja a kihívást, ebben az esetben nem jön létre a párbaj, és a tevéd vissza kapja a nevezési díjat.
3. A másik teve a füle botját sem mozgatja. Azaz nem mondja azt, hogy elfogadja a kihívást, de el sem utasítja - ebben az esetben egy hét után a kihívás "elévül" azaz olyan, mintha az ellenfél visszautasította volna a párbajt - a tevéd visszakapja a nevezési díjat.

Mit csináljak, ha kihívták a tevémet Vizes párbajra?

Nos, ha van elég bátorságod, akkor fogadd el a kihívást! Ha van két datolyád (ennyi a nevezési díj a párbajra), akkor nem kell mást tenned, mint a kihívást tartalmazó üzenetben beállítani a tevéd viselkedését a párbaj négy fordulójában (ez pontosan ugyanúgy történik, mintha a Te tevéd hívna ki valakit párbajozni.) Ha mindent beállítottál, akkor nyomd le az OK gombot, ezzel egyből létrejön a párbaj, erről egy üzenetben értesülsz, amit azonnal megkapad a tevéd - itt egyből meg is nézheted, hogy mi lett a végeredmény.

Ha nincs elég bátorságod az összecsapáshoz, természetesen vissza is utasíthatod a párbajt.


TeveClub a facebookon
© Napfolt Kft. - Médiaajánlat