Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
12. hét

Hétfő

WoW a kezdet, wow a vég. Elmentünk locsolkodni, 1 óra altt haza is értem. Beszéltem Mátéval, aki elment csomó csajhoz Andrissal, ahol ittak és beb@sztak. Ha tudtam volna, hogy ilyen jó lesz, mentem volna velük.
Elmentünk délután Emilékhez, ahol játszottunk Bálittal ilyen mozgásérzékelő játékokkal. Bowling, box, csapatmunka, minden félét, de a legjobb a bowling volt. Onnan bementem a városba Mátéval. Kékangyalban sok ismerős, köztük Gál, Szabina, Zsófi és Viktor. Ittam két fröccsöt, majd mentünk éjjel nappaliba, ott keverek piát, majd elmentünk a Gyalogos hídhoz, ahol fényképet csináltunk. Átmentünk, majd vissza fele menet találkoztunk Rékával és Fannival, akik gyorsan át is mentek köztünk. Felementünk a falra egy kis vitatkozás után, majd irány haza 12-re.

Kedd

Wowoztam és megszereztem a Brutal mellvértet. Keresztapumnál voltunk vendégségbe, onnan pedig haza jöttünk és tovább wowoztam.

Szerda

Első iskola nap, semmi nem történt, csak megtudtuk, hogy a holnapi katasztrófavédelmi verseny reggel lesz, így holnap no suli. Wowoztam egész nap, tudván holnapra nem kell tanulni. Apámnak leírtam a Microsoftos dolgokat, amik kellenek az éretségihez.

Csütörtök

Felkeltem, bekapcsoltam a gépem, hogy apámék jó helyre tegyék fel a Microsoftos dolgokat. Elindultam a versenyre, találkoztam Grétivel a gáton és a tesitanárommal. Átmentem a gyaloghídon, majd felhívtam Gergőt kb. 5-ször, hova kéne menni. Bementem oda, ahol régebben volt a Római tábor, de nem volt ott senki. Átirányítottak máshova, majd még egy hívás után megtaláltam a társaimat, Gergőt, Tamást és Háfrát na meg a felkészítő tanárunkat, Rezákot. Olvasgattuk a könyvet, amit kaptunk még anno, majd megérkezett Haraszti.
Leültünk, beszélgettünk, Gergő felcsapta a könyvet, háfra meg mondta, ahol kinyitja azt átolvassa. Az árvíz védelem volt, így elkezdte olvasni. Kikaptuk a feladatokat, mi nekünk az én profizmus szakot kaptuk.
1. Egy traktor elött egy elütött ember feküdt, kérdezte, hogy mit kell csinálni. Láttam, hogy nem volt veszélyeségi tábla rajta, így mondtam, hogy meg kell nézni a fekvő ember állapotát, megnézni a gerincét stb., erre mondta, hogy nem, mert lehet hogy mérgező anyagot szállított a traktor. Itt mondtam neki, hogy nincs is narancssárga jelzés, erre mondta, nézzünk körbe. Oldalán egy tűz és környezetszennyező tábla volt, amiket sikeresen elmondtam. Hátán volt a narancssárga tábla, azt is sikeresen elmondtam. Másik oldalán egy újabb tábla volt, ami nem jutott eszembe, ami kdierült, hogy az egyéb szennyező anyagokat jelenti, és mondták, hogy ez nem kell ide. Közben Gergő, Tamás és Haraszti kirakósoztak. Első szereplésünk nem volt túl fényes, 14 pontot kaptunk. A hibánk az volt, hogy mi ember életet akartunk menteni, és nem megnézni, hogy milyen veszélyes a traktor.

2. A következő feladat egy akadálypályás feladat volt. Első feladatunk az volt, hogy kis négyzet lapokat kellett magunk elé tenni és azon lépni, a hátsó embernek pedig fel kellett azt szedni. Itt az lett a hibánk, hogy túl hosszúakat csináltunk, így Haraszti, aki hátul volt az alig tudta felszedni. Végül nekem akadt a remek ötletem, hogy amit elöbb felszedett azt vissza adtam hátra, hogy tegye a kettő közé és úgy szedje fel.
Második feladat az volt, hogy négy embernek kellett lépnije ilyen sí alakú bottal, ami nehéz volt és hosszú. Engem rakta be előre, és szlalomozni kellett. Fájós lábakkal, de sikerült.
Következő feladat az volt, hogy egy akadály pályán kellett vinni egy sérültet, volt hogy guggolva kellett vinnünk. Ezt mégegyszer meg kellett csinálni, csak gázmaszkban. Ez se volt túl fényes, főleg a legelső feladat miatt. Időnk valami 8-9 perc lehetett.

3. Tűzoltós gyakorlatok voltak. Első feladatban én és Haraszti vettünk részt. Ki kellett lőnnünk üvegeket pumpás locsolóval, de volt felettük kép, hogy mi ég, és csak azokat szabadott, amit vízzel szabad. Gyorsan kiszúrtam, hogy az első, a harmadik és az ötödik üveg volt az, de nem volt nehéz. Pumpáltam, Haraszti célzott és sikeresen ledöntötte. Hibátlan lett ez a feladat.
Következő az volt, hogy a slagcsövet úgy kellett kilökni, hogy a bólyákat elérje. Ez a feladat újra csak Haraszti é Háfra feladata lett. Gyakorlatban Háfra jól teljesített, de élesbe nem ment neki, ahogy Harasztinak se.
Ezután a harmadik jött, ami abból állt, hogy fel kellett kötni a kötelet, ami Tamás reszortja volt. Megjegyezték a figyelők, hogy ő máshogy köt, mint a többiek, ami sajnos lassabb is. Így több mint egypercig tartott nekünk ez. Ez se volt a legfényesebb.

4. Árvízvédelem jött, aminek első része az elmélet volt. El kellett magyazárni, hogy mit kell csinálni árvízvédelemnél és hogyan. Szerencsénkre Gergő ezt csapta fel még a teremben, így Háfra ezt ovlasta át és 9 pontosra elmondta. Gyakorlatban ezt el kellett játszani, csináltunk homok zsákokat, rákellett teríteni alufóliát, és arra még 1 homokzsákot tenni. itt kezdünk bele lendülni az egész játékába.

Ezután szünet, kaptunk reggelit és italokat. Egész finom volt. itt újra átnéztük a könyvet.

5. Elméleti kérdések voltak, 3 közül ki kellett választani az igaz-at, ezt én és Háfra csináltuk, a többiek a kvízt. Egész jól sikerült.

6. Legyenönis milliomos kérdések voltak és aktivity feladatok voltak. Első a legyen ön is millimos kvízkérdés volt, rögtön az elsőnél megakadtunk. Kettő között dilemmáztunk, majd feleztünk, és az a kettő maradt bent persze. Végül tippeltünk és eltlaáltuk. Öt kérdésre kellett jól válaszolni, de ha egyiket eltévesztjük, akkor megáll az egész. 4. kérdést elrontottunk, így jött az aktivity.
Háfra rajzolt, kitaláltuk gyorsan, majd Gergő mutogatott és Tamás beszélt róla. Eltlaáltuk mik voltak a lapon, így ez max pontos lett. 18 pontot kaptunk a 20-ból.

7. Ember mentés volt, húznunk kellett egy lapot, és egy olyan sérüést kellett leápolni. Gergő lett a sérült és fejsérülése volt. Háfra és Tamás kezelte, addig én meg Haraszti az igazat kellett megtalálni 3 közül a krédésekben. Mi 14-ből 13 pontot szereztünk, addig Tamásék arra kaptak pontot, hogy kesztyűt akartak felvenni és fertőtlenítették a sebet meg ahogy bekötöték. A kötés az előzőnapi foci meccsen látottak alapján csináltak. 6-ból 3 pontot kaptak, így összesen 16 pontot szereztünk és 10 percig csináltuk.

8. Következőben újra két részre oszlottunk. Ketten kint maradtak és megadott tárgyakból kellett egy szükségleti csomagot csinálni, ez a feladat Haraszti és Háfra vállalta. Nekem meg Gergőnek elkellett zárni a levegőtől egy ablakot meg egy ajtót, Tomira jutott a szerencsétlen elméleti része ennek. nagy nehezen az alufóliákat felragasztottuk, midnenhova, volt hogy többször, mert cska az alufóliát sikerült ragasztani. Vízes takaró az ajtó elé és készen is voltunk. 9 pontot kaptunk, még a többiek egy max pontszámmal 10-et gyűjtöttek, így 19 pontot szereztünk itt. Tomi keményen helyt állt.

9. Utolsó feladat a térképészet volt. Kérdezte tőlünk, hogy ki rendelhet el országos riadót. Nagy csend után tippelve mondtam, hogy a Belügyminiszter, hisz logikus, és eltaláltam. Kérdezte, hogy ezt kinek értesíti, ezt is én válaszoltam meg, a miniszerelnöknek. Majd ezt a megyéknél is megkérdezte, ott is helyt álltam. Ezután jött a térképészet, ami a többiek reszortja volt, én csak néztem. Kérdezte, hogy hogy lehet megállapítani merre van észak, újra nagy csend, majd kérdezve mondtam, hogy ahogy a lap áll. De, úgy volt, így észak meg volt, a többi meg ment mint a karikacsapás. Volt néhány nehéz kérdése, amire nem tudtunk válaszolni, de végül beírta a 20 pontot.

Kutyabemutató után elvittek ebédelni minket, ami egész tűrhető volt. Végül a 9-ből 7ikek lettünk, semmi felkészüléssel. Pálfy 6., Verseghy 3. és végül 2. Ruhaipari.
Kaptunk ajándékcsomagot, amibe csomó csoki volt, amit hazaúton megettem.
Egy ingyenes verenyért ennyi mindent kapni, azért nem semmi.

Holnap irodalom TZ. Tanulni kéne rá...

Péntek

Matekon kérdezte a tanár a fogalmakat, Feri és Beni 1-est kaptak, amiért nem tudták. Harasztit is felszólította, párszor megijedtem, hogy az én nevemet mondja, de hál istennek nem engem szólított. Németen nem csináltam meg a házit, de mivel tegnap nem voltam így megfeledkezett rólam és nem kaptam kis 1-est mint a csoportom többi tagja. Irodalom TZ necces volt, remélem meg lesz a 3-mas. Tesin röplabdzátunk, természetesen a hüvelykújjam megfájdult egy lökésnél, így nem tudtam menni edzésre este...

Szombat

Ballagás jól kezdődött 1 órás unalmas beszédek után elindultunk. Feri nem fogta a kordont, ami elégé irritált engem. Mentünk a gáton és ahogy lefordultunk volna, Gergő és Bordás lerohant a gátról és haza futottak. Vicces gyerekek. Mentünk a főtér felé, felszedtük a Verseghyseket majd elmentünk a Varga elé. A fordulásnál néztem a Verseghyseket, de csak két ismerőst vettem észre, Rékát és Kun Csabit. Néztem a Vargásoakt is, akik mögöttünk voltak, de semmi. Szabina néhol előbukkant a nézők közül, de nagyából ennyi volt.
A nagy ballagás alatt hozzánk jöttek Emilék és Ágiék. Finom falatokat ettünk és játszottunk, majd elmentek. Este go város Mátéval, beültünk a szokásos helyre, vettünk fröcsöt. Mondtam neki menjünk a bútorozottra, majd meggyőztem, hogy jó lesz az ott csaj esetben. Ültünk és ittunk, megjött Rigó, Erik, Bia, Szabina és Zsombor. Két fröccs után mondták, hogy menjünk el, de én, Máté és Erik mondtuk, hogy maradunk. Végül Erik beadta a derekát és elindultak. Máté mondta, hogy kövessük őket, mondtam nem, majd kirohant utánuk. Szabina bejött, mondta hogy menjek, felhívja F-et ha szükséges, de nem kértem.
Miután elmentek és egyedül maradtam indultam haza, de felhívott Gergő így a bor bontó helyen találkoztam velük. Peti mondta, hogy fogjam meg a sört, de csak oda emelte a kezem elé és elengedte, így széttört. Felajánlottam, hogy veszek neki egy újat, még úgyis, hogy nem is az én hibám volt. Felmentünk hozzájuk a házhoz, közben Máté hívogatott, és találkozott Rékáékkal a Kékangyalnál. Elkezdtem zenét hallgatni, és oda jött mellém Bea, aki nézte mit hallgatok. Átvette a telefonom és nézegette a számokat, megdícsért, hogy jó zenéket hallgatok, majd zsuzsi oda jött és kiverte a fülhallgatót a fülünkben, mert hogy nem lesz jó vége ennek, de mi tovább hallgattuk. Majd egy újabb hívásnál elmentem a Kékangyalba, 8 perc alatt oda futottam. Kiderült, hogy Máté csak 5-10 percig volt velük, aztán a buszmegállóhoz kísérte Eriket, addig Rékáék mentek sétálni a tiszapartra. Mi is így tettünk, felmentünka hídra is, ahol régi osztálytársunkat Gréfet találkoztunk. Ezek után vissza Angyalba, ott Szabina sírt Zsombot miatt, miközben Zsombor értetlenkedett és öntötte a jó poénokat.

Vasárnap

Wowoztam reggel és ettem a tegnapi maradékot, amikor rámírt Máté, hogy menni kéne a Malájisra. Mondtam ok, és anyám elvitt a szakadó esőben. Varga elött megláttam Németh Vikit, Soós Timit és a csapatukat, pár másodperccel késöbb megjelent Máté és indultunk a Tiszaligetbe.
Végig jártunk a Malájison, elején volt egy katonai sátor meg indián sátor és csomó cukros és kajás büfé. Vissza fele benéztünk a katonai terepre, ahol megnéztük a fegyvereket majd elmentünk a focipályához, ahol fociztak páran. Közben anézők közül előjött Ábel és köszöntöt. Pár percnyi beszélgetés után vissza ment a csapatához, mi meg elindultunk vissza nézelődni. Máté vett egy 5dl-es kólát 350 forintért, majd néztük a pörgő vasútat. Vicces volt nézni, majd hozzánk csatlakozott Máté volt edzőtársa és vele néztük. Kimentünk vele a focipályára és leültünk a nézőtérre, ahol csak mi 3-man voltunk. Közbne mögöttünk gyerekek jártak fegyverrel és táskával. Vicces focisták voltak, sárgák közül a 10-es volt az, a példaképem meg 11-es lett aki már majdnem tudott focizni. Fehérek közül a 10-es lőtte az első gólt és a kapusuk volt a nagyképű aki mindig oltott mindenkit. A sárga 10-es cigizett szünetben és sörözött.
Visszamentünk a meccs után a vasútra ahol láttam Ratkait, Kun Csabit, Szebét és Ákost. Megnéztük a koncertet, ami ment, előtte Szántóval és Andrissal találkoztunk, akik úgy jöttek mint a füvesek. Az énekes az bejutott az első 100-ba X-Faktorban, és kdierült, hogy jó hangja volt. Ezután hazamentünk, összesen 2 órát töltöttünk ott.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat