Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Fight Club III. 1. rész

-Egy ismeretlen harcos, a visszavonulás - új tag, a temetés.-

- Reméltem, hogy nem rontod el nekünk.- mondta Gergő.
- Most nincs kedvem hozzád.- válaszoltam neki és leültem a páholyba lihegve.
- Nagyon ügyes voltál szép volt!- mondta nekem Fanni, aki mellém ült és átölelt. - 70%- mondta mosolyogva.
- Ez jó jel.- feleltem neki. - Mindjárt megverem Viktort és akkor 80%-on leszek.- mondtam poénkodva, miközben felálltam.
- Jaj de h*lye vagy.- mondta nevetve és visszahúzott. Közben Viktor és Boldi ide jöttek hozzánk.
- Gratulálunk nektek, szép küzdelmek voltak.- mondta Viktor.
- Jaja, meg sok szerencsétek is volt.- mondta mellékesen Boldi.
- Jó öreg Boldi.- mondta Máté mosolyogva.
- Jól van, mi mentünk, majd találkozunk Szolnokon.- mondta Viktor.
- Majd gyertek be a kocsmánkba, szivesen várni fogunk.- mondtam utánuk.
- Mindenképp.- válaszolta Viktor már úgy, hogy hátat fordított.
Nagy boldogság volt, hogy elértük a célunkat, amiért beneveztünk. A nyereményből finanszírozni tudjuk a kocsmát. Mindannyian ezen gondolkoztunk, de hirtelen egy hang megszólított.
- Gratulálok a győzelmetekhez.- mondta merev és hideg hangon egy idegen.
- Köszönjük, de ki vagy te?- mondtam, miközben felálltam és felmértem. A külseje tekintéjt parancsoló, ijesztő és komoly.
- A nevem Sephiroth. Az előző bajnokság győztes csapatának a volt tagja.- felelte.

Sephiroth: 193 cm magas, hosszú ősz haja a hátáig ér, és a vállán is lógott. Kék szeme csillogot a fehér arcán. Fekete mellénye volt, ami a felső lábszáráig lógott le, két vállán fehér vállpáncél, két csuklóján szintén. Ezen kívül egy hosszú samurájkard is látszott a háta mögül, ami 2m hosszú és vékony volt. Fekete bőrnadrág és fekete csizmát viselt még.

- Ügyesek voltatok, de a bajnok csapat legyőzéséhez több erő és koncentráció szükséges.- mondta.
- Ennek örülünk, de mi csak eddig akartunk jönni a bajnokságban.- válaszolta Máté mögüllem.
- Igen? Ahogy gondoljátok, de ha meg akarjátok tudni, milyen erősek is vagytok valójában, gyertek Franciaországba az Eiffel-toronyba tíz nap múlva.- felelte a hideg mély hangján.
- Engem nem lehet ugráltatani, szóval én kihagyom köszi.- mondta Gergő leghátul, aki felegyenesedett és elindult a szálláshoz.
- Hmm, ahogy gondolod, gyávákal úgy se szeretek harcolni.- mondta Sephirth neki.
- Ja, persze. Nálam ez nem jön be.- felelte Gergő és már nyitotta a kaput.
- Szóval gondoljátok végig az ajánlatomat. Az első alkalomnál senkit nem ölünk meg a harcban.- mondta nekünk Sephiroth és sarkon fordulva elment.

- Ijesztő alak.- mondta Fanni.
- Egyetértek veled.- bólintott Timi.
- Korrekt ajánlat.- mondtam nekik.
- Megőrültél?- akadt ki mind a kettő lány.
- Nem, igaza van, én kipróbálnám ezt a harcot.- mondta Máté is.
- Jó, ok, akkor én most mentem, viszlát.- mondta Réka és elindult a kapu felé, Timi és Fanni pedig utána és elkedztek valamit beszélni közben.
- Na és te Rigó?- kérdeztem tőle.
- Én most inkább kihagyom.- felelte és indult ő is el. Ránéztem Mátéra, vállat vontam és mind ketten követni kezdtük őket.

-4 nappal késöbb-

Az edzőterembe voltam Rigóval és verekedtünk, hogy ne essek ki a formámból Sephiroth ellen. Ütöttem egy egyenes ütést kézzel, kivédte, de a másik kezemmel jött a másik egyenes ütésem, amit elvezetett a jobb kezével és arcon ütött. Az egyensúlyomból kiestem, hátradőltem, de már egyenesedtem is vissza, amikor jött egy köríves ütéssel és bordán ütött, majd hátsó kézzel felütést hajtott végre, ami állon talált. Hátra ugrottam, hogy kikerüljek a szorult helyzetemből, majd egy kicsit mérgesen egy egyens ütéssel nekitámadtam, ami eltalálta az arcát és 3 métert hátracsapódott és hátra esett.
- Ááá, azt mondtad, hogy csak bemelegítés jellegű lesz.- panaszkodott Rigó a földön.
- Bocs, csak néha elborul az agyam, hogy visszább veszek és sikerül beütögetned.- mondtam kicsit megbánva, miközben kiegyenesedtem és leengedtem a kezemet magam elől. - Amúgy meg miért nem jösz te is Sephiroth ellen? El kell a segítség biztosan.-
- Tudod, én úgy döntöttem, hogy abba hagyom az ilyen kockázatos harcokat.- válaszolta.
- Igen? Miért?- kérdeztem meglepve.
- Csak ellenséget szerzünk így. Mi lett a vége? Az hogy Szabi meghalt.- mondta kicsit szomorúan. Elé álltam és nyújtottam a kezemet. Megfogta és felhúztam a földről majd vállon veregettem.
- Igen, engem is megviselt Szabi halála. Életvidám ember volt, mindig segített ha bajban voltunk. De ahogy a mesterünk, Johnny mondta, ez ezzel jár.- mondtam neki.
- Ja, sajnos...- felelte. - Amúgy Erik mondta, hogy 3 hónap alatt sikerül megépíteni a kocsmát, amit terveztetek.- folytatta. Én addigra már háttal álltam neki és a falon lévő két kardot néztem.
- Bozsányi söröző lesz.- mondtam és elindultam a kardokhoz. - Szabolcs tiszteletére.- egészítettem ki.
- Ez tetszik, legalább örökre meg marad az emléke.- mondta Rigó, közben leemeltem a falról egy japán egyélűkardot. Másfélméter hosszú, 1,5 dm széles pengéjű. Az életlen oldala 3cm vastag volt. Felemeltem és a vállamra tettem.
- Jó kis kard.- jegyeztem meg.
- Ja, az. A másik kard Szabié volt, az a kétélűkard. Még Johnnytól kapta anno, amikor ment kardozó bajnokságra.- informált Rigó.
- Hmm, lehet majd benevezek a következőre én is.- feleltem.
- Ahogy gondolod, de most megyek, 2 nap múlva lesz a temetés. Szevasz!- köszönt el Rigó és kilépett a teremből.
- Cső!- köszöntem el, majd újra méregetni kezdtem a kardot és suhintottam párat a elvegőbe vele.
Egy darabig vagdostam vele a levegőben, volt súlya, de meg lehetett szokni. Egyik vágásnál megláttam, hogy Máté belép a terembe.
- Csá Attila, gyere van egy jó hírem!- szólt hozzám. Rá néztem, elmosolyodtam és magam mellett pörgetni kezdtem a kardot, majd megállítottam.
- Szeva, na mond mi az?- kérdeztem tőle. Ő csak intett egyet és kiment. Sóhajtottam, majd mentem utána, le a lépcsőn. Kimentem a házból és ott állt Johnny elöttünk.
- Hey ho!- szólt hozzánk.
- Mester?- csodálkoztam és köszöntem neki.
- Nektek csak Johnny. Gratulálok nektek, hogy eljutottatok idáig a versenyben.
- Köszönjük.- mondta Máté.
- A nép titeket most hősként tekint. És hogy legyen valami f@sza cuccotok, vettem kettőtöknek egy ajándékot odaátról.- mondta és rámutatott két motorra. Elég furák voltak, négy kereke volt, elől-hátul egyben volt 2 kerék. Fekete színű volt az egész, és páncélozva volt. Két kipufogó csöve volt, melyek jobbról és ballról páncéllal együtt kilógott hátulról. Egyik motorban 1-1 lyuka volt a kipufogó csőnek, a másiknak 2-2 lyuka. Ez különböztette meg igazán a két motort egymástól. Johnny oda lépett az egyik mellé és megnyomott egy gombot, két oldalán kinyílt egy kard tartó, ahol 4-4 kardot lehetett elhelyezni.
- Itt lehet tárolni a kardotokat.- mondta.- Na kié, melyik lesz?- kérdezte.
- Enyém a jobb oldali (az 1 lyukas kipufogócsős)!- vágott bele Máté. Erre oda dobta neki a kulcsot, majd a másikat nekem.
- És van még egy jó hírem. Az unokatesód is harcos akar lenni mint te, így őt is kiképzem.- mondta Johnny.
- Haraszti?- kérdeztem meglepődve.
- Csáá Jati!- hangzott egy kiálltás egy oszlop mögül. Haraszti kirohant és átölelt.
- Na mit szólsz, én is ilyen harcos leszek mint te!
- Csá Haraszti! Az igen, nem hittem volna.- mondtam.
- Mai nap megyünk is át Odaátra.- vágott közbe Johnny.
- És akkor másfél évig ott lesztek?- kérdeztem.
- Igen, mint ahogy ti is.- válaszolta.
- Nagyon jó lesz, majd miután végeztem rögtön jövök is hozzád Jati! A két tesó!- áradozott Haraszti.
- Úgy legyen, csak vigyázz magadra ott! Várni foglak.- mondtam neki elismerően.
- Majd beszéljetek Erikkel, mondtam neki pár dolgot, amit most nem tudok elmondani az idő rövidsége miatt. Na indulunk is, majd egy újabb másfélév múlva találkozunk. Csövi!- köszönt el Johnny és ment egy másik motorhoz. Haraszti izgatottan követte és integetett nekünk. Felemeltem a jobb kezem a homlokomhoz és intettem neki 3 újjal.
- Látom növeszted a hajadat. Nem bánom, de ne lepődj meg, ha az gyenge pontod lesz.- szólt még a motorról nekem és elhajtott, utána meg Haraszti izgatott kiáltással.
- Azért szép, ő még nem is harcos de már kapott motort.- törte meg a csendet Máté.
- Ja, a mázlista.- mondtam neki mosolyogva, majd oda fordultam a motorhoz, megnyomtam a gombot és a kardot betettem a kardtartóba.- Kipróbáljuk a motort?- kérdeztem.
- Hogy a fenébe ne?- kérdezte nevetve és már fel is ült. Én is így tettem.
- Jó nagy darab motor, akár kocsinak is elmehetne.- jegyeztem meg.
- Vágjunk fel vele Rékáéknak.- mondta Máté.
- Majd máskor.- mondtam és elindultam a motorral, Máté pedig utánnam.

-A temetés napja-

Több százan voltak Szabolcs temetésén, családtagok, rokonok, csapattársak, barátok és voltrajongói. Első sorba álltam én ingben, öltönyben Rigóval együtt. Másik oldalamon Máté, akin nem volt öltöny. Csider, Fanni, Réka és Gréti a másik oldalon állt, és az első három sírt. Gréti mellett Gergő állt, kettőjük között lehetett érezni, hogy kezdenek több lenni, mint barátok. Rigó másik oldalán Timi állt, aki szintén könnyezett és Rigó vállára hajtotta a fejét. A pap elmondta a búcsúbeszédét, majd mi mentünk a hallotthoz végső búcsút venni. Legérzelgősebbek a lányok voltak, de Rigó is ejtett pár könnycseppet érte.
Még Viktor is eljött erre az alkalomra, de Eriket is megláttam, aki oda jött hozzám.
- A pénzből 3 hónap alatt kész lesz a kocsma. Majd a nyitásán mondanom kell nektek valamit.- mondta nekem. Én bólintottam, ő pedig vissza állt a helyére.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat