Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Ezotéria

Avagy a tudatalatti hatalma. A részletekben rejlik a titok.

URAD-ALMA (ún. gyökércsakra): Ez az, amit az Úrtól kaptunk hogy energiájának segítségével boldogulni tudjunk az anyagi világban. Amint megjelenik a fizikai testünk az anyagi világban, elsőrendű feladatunk ezt kielégíteni. Azaz a mindennapi betevők biztosítása (élelem). Ide tartozik még a megfelelő ruházat, lakás, vagy ház, amely az időjárás viszontagságai ellen védelmet nyújt.

LAKOD-ALMA: Amikor életkorban és fejlődésben odajutunk, hogy anyagi hátterét sikerült biztosítani, természetesen módon egészen más ösztönök és vágyak kerülnek előtérbe. Szeretnénk megosztani valakivel az életünket. Ekkor aktiválódik a következő energiaközpontunk, a szexualitást irányító második, ún. szakrális csakra.

VÍG-ALMA: Amikor az anyagi háttér már biztosított, és a párkapcsolat is működik, akkor aktiválódik a napfonat-csakra. Amikor ez a központ irányítja a gondolkodásunkat, akkor élvezni szeretnénk az életet. Többet és jobbat szeretnénk kapni mindenből, jóval többet és jobbat, mint ami alapvető szükségleteinket kielégíti. Finomabb ételt, elegánsabb ruhákat, jobb autót, luxussal felszerelt házat. Habzsolni szeretnénk az élvezeteket, legyen az utazás, hegymászás vagy búvárkodás.

FOGAD-ALMA: azaz szívcsakra. Egyszerre fog és ad. A szív, mint szerv, a szó orvosi, fiziológiai életemben, befogad, majd továbbad. Befogadja az oxigéntartalmát leadott vért, valami pluszt hozzáad, és nagy nyomással továbbadja, amit befogadott. Mindig többet ad, mint amennyit kap, és egy pillanatra sem igyekszik megtartani magának azt, mait befogadott. Jól is néznénk ki, ha egy másodpercre is azt gondolná, hogy a vért amit kapott az az övé, a többi szervnek pedig nem adná tovább.

RIAD-ALMA: más néven torokcsakra. Szinte már mindenki megtapasztalta, ha veszélyben vagyunk, akkor elszorul a torkunk vagy a torkunkban dobog a szívunk. Ezáltal hatékonyabban tudunk segítségért kiáltani.

HAT-ALMA: "harmadik szem", a hatodik alma. Valódi hatalma annak van, akinek gondolatait, szavait és cselekedeteit már a szíve irányítja. a hatalom jelképe az országalma is, amely eredetileg még csak szimbólumként létezett.

Az első három csakra irányítása alatt nem történnek váratlan, kiszámíthatatlan dolgok vagy csodák. Akik nem állnak birtokában mind a hat elemnek, azok nem vezethetnek országok, mivel "biztonságuk" érdekében hatalomra törnek, anyagi biztonságra törnek, de a szív irányító szerepét megkerülve a HAT-ALMA bölcsessége nélkül. Innen ered a régi mondóka:

Azt mondják a hatalmasok,
Hogy akinek hat alma sok,
Az éppen elég hatalmas ok,
Hogy ne legyenek hatalmasok.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat