Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Kószák II. 3. rész

-Esti harc, irány a verseny-


-Főtéren-

- Ezt nem kellett volna.- mondta Kreg dühösen, és ütést mért Szabira, de én egy zöld sugárnyalábbal az útra lőttem és ott kiterült. Oda ugrottam erőből Szabi és Rigó közé, és ahogy földet értem rögtön össze is estem a sebesüléseim miatt.
- Áhh, ez aztán fáj.- nyögtem a földön.
- Gyere, együtt lealázzuk ezt a lényt.- mondta nekem Rigó, ahogy nyújtotta a kezét, hogy felhúzzon. Megfogtam a kezét, ő pedig gyorsan felrántott.
- Kösz.- mondtam fájdalmasan, majd mind hárman magunk elé tettük a kezünket harcra kész, én csak jobb kézzel, mivel ballal fogtam a sebemet. A másodperc tört részében, ahogy Kregre meredt a tekintetünk, egy sárga sugárnyaláb telibe talált és egy házba csapódtam.
- Attila!- fordult egy pillanatra felém Szabi, de rögtön vissza Kreghez, aki egy ugrással előtte termett és lendületből hasba ütötte, így hátra repült 30 métert, útközbe a városháza második emeleti falát betörte és az ottani folyosón feküdt ki. Rigó oldalra ugrott, közben jobb kezébe még egy lézerdiszket csinált és rádobta ellenfelére, de Kreg fordulásból visszadobta neki. Rigó sikeresen kikerülte, és rohanni kezdett Kreg felé. Jobb kezéből két lézergömböt lőtt Kregre, ami eltalálta, így belepte a füst, de meglepetésére nem mozdult a helyéről, így a futó Rigót hasba térdelte, majd lekönyökölte a tarkóját Rigónak, amitől hasra esett. Megfogta a pólója nyakát és átdobta maga fölött a hátára, amitől felnyögött. Kreg be akarta verni a fejét a földbe, de Rigó bal kezével ellökte, hátra bukfencezve felállt és fejbe rúgta egy körívessel. Kreg hátrált egy lépést az ütés hatására, de a farkával már körbe tekerte Rigó két kezét és a nyakát. Elmosolyodott, és magához húzta Rigót, majd elkezdte ütlegelni teljes erőből a hasát. A huszadik ütés után teljesen elkábult a fájdalom miatt, és már vért köpött. Végül lecsapta a farkát a földre, ott eleresztette, megfogta a pólója nyakát, hátra húzta, és onnan előre lökte. Felcsúszott a dombra, maga mögött felhorzsolva a füvet, majd legurult róla.
- Amatőrök.- jegyezte meg Kreg, közben Timi aggódó hangját meghallotta és feléjük vette az irányt.
- Azt már nem!- kiáltotta Szabolcs, aki ugrásból rúgást mért Kregre, de két kézzel megfogta a rugó lábát, megpörgette és tovább dobta. Szabolcs repült pár métert, majd a járdára érkezett és onnan betört egy üvegajtós üzletet. Beindult a riasztó, közben nehézkesen felállt Szabolcs, majd Kreg egyik lézergömbjével találta szembe magát. Berobbantotta az üzletet, összedőlt a ház.
- Szabiii!- kiáltotta el magát Timi.
- Nem felejtettelek el téged se.- mondta Kreg és Timi elé lépett, aki hátrálni kezdett, de a félelemtől nem mert sokat mozogni. Kreg mosolyogva hasba ütötte Timit, aki fájdalmasan felnyögött, vérköpés közben, majd a hátára esett és fogta a hasát. Rigó meghallotta Timi hangját, ami erőt adott neki, hogy harcoljon tovább. Felállt nehézkesen és felfutott a dombra, ott látta Kreget, aki épp Fannit akarta kiütni.
- HÉKÁS! Őket nem bánthatod, amíg élek!- kiabálta és rohanni kezdet Kreg felé. Felugrott és ütött, de Kreg kivédte bal karjával, majd hasba ütötte Rigót, amitől megint elkábult, de ezúttal egy bal köríves ütést is kapott, ami a lerombolt üzlet elé csúsztatta. Megint a lányok felé vette az irányt.
- Te se maradsz ki a jóból, ne félj.- mondta Fanninak, aki barátnője mellett térdelt.
- Héé... Velem van elintézni valód... Hagyd őket...- mondtam neki. Felém fordult, látta, hogy alig álok a lábamon, jobb könyökömmel a hasamat szorítottam, míg a tenyeremmel a vállamat.
- Ahogy akarod.- felelte és rohanni kezdet felém. A tehetetlenség megrémített, de nem hagyhattam, hogy őket bántsa. Rohanva karral ellökött, én felborultam és nekicsapódtam egy háznak, ami felfogott, de tovább csúsztam mellette, a téglákat betörve. Magam mögött vércsíkot húztam és hasra fordultam.
-Ahh, ez nem volt jó ötlet.- mormoltam magamban. Mellém jött és onnan megfogta a tarkómat és felhúzott, én azzal a lendülettel bal kezemmel állkapcson ütöttem, ami nekem is fáj a sebesülésem miatt, majd a jobb kezemmel folytattam, az is eltalálta és hátraesett. Lőttem volna rá a lézersugarat, de a fájdalomtól, ami az egész testemet áthatolta összeestem. Kreg nyugodtan felállt, elém jött és belém rúgott, amitől odébb csúsztam. Hirtelen valaki nyakon rúgta köríves rúgással, és becsapódott egy ablakon. Szabi volt az és két kezét Kreg felé fordította és egy nagy lézersugarat lőtt rá, ami átütötte a házat. Lihegett, látszott, hogy ő is fáradt és sérült volt.
- Jól vagy?- kérdezte tőlem, de mielőtt válaszolhattam volna egy lézergömb eltalálta, ami hatására hátrabukfencezett, majd elpörgött az útig. Kijött a házból, látszólag már ideges volt, majd meghallotta Rigót, aki rádobott egy lézerdiszket, de kikerülte, viszont a karjába 1 centit belevágott. Én tehetetlenül néztem, az eseményeket, arrébb kúsztam a szökőkút végéhez, ahol egy pad és két szobor volt.
- Játsszuk le!- mondta Kregnek két lézerdiszket tartva maga mellett.
- Hát gyere!- válaszolta harcra kész.

-Kék angyalnál-

Máté oda futott Andrishoz, hátára fordította, vér folyt bőven belőle.
- Uram Isten!- kiáltotta Bia az ajtóból és rohant mellé, pár másodperc múlva a többi lány is odaért.
Máté beidegesedett, majd oda fordult Rékához.
- Vigyétek be, tegyétek le egy asztalra, fertőtlenítsétek le a sebet és kötözzétek be. Siessetek!- adta ki az utasításokat.
- Várj, te nem jössz? Ne mond hogy harcolni akarsz vele!- kérdezte kétségbeesetten Réka.
- Megbosszulom Andrist. Értem ne aggódj.- felelte Máté-
- Kérlek légy óvatos!- könyörögte Réka, Máté bólintott, közbe a többi lány bevitte Andrist, Réka pedig követte őket. Máté Lancelothoz fordult, aki épp elhagyta a helyszínt sétálva.
- Te mégis mit gondolsz, hova mész?- kiabálta Máté utána. Lancelot megállt.
- Nincs veled bajom, csak lerendeztem a régi sérelmemet vele.- felelte úgy, hogy meg sem fordult és ment tovább.
- Ahogy gondolod, de akkor egy lövésből kinyírlak.- mondta Máté és jobb kezébe már egy kék sugárgömböt készített, amiben nagy erőt belefektetett. Lancelot ahogy megérezte megfordult és jobb kezébe újra megcsinálta a sötétzöld erőkardot.
- Ha követni akarod barátod példáját, akkor gyere!- mondta Lancelot maga előtt tartva a kardját. Máté megindult felé, Lancelot felugrott az égbe, ezt Máté meglátván feldobta a sugárgömböt. Lancelot belevágott a kardjával, így Máté sugárgömbje ketté szakadt, ezzel kikerülte őt és a fellegekbe repült. Máté baloldalra bukfencezett a csapás követően, ezzel kikerülve a vágást. Lancelot Máté mellett pár méterrel érkezett meg, és azzal a lendülettel már vágott rá, de Máté leguggolt, így a mögötte lévő házakba csapódott bele. Ahogy elhaladt felette a vágás, Máté már egy bal egyenes ütéssel megrohamozta Lancelot, ami eltalálta. Hátra csúszott, és Máté a kard fogókeze után nyúlt, kicsavarta belőle, így megszerezte a fegyvert.
- Látom felerősödtél, de a védelmedet elhanyagoltad.- mondta Máté. Lancelot beidegesedett, kezébe még egy kardot csinált, és vágott vele, de Máté kivédte a sajátjával. Máté ellökte Lancelot kardját, és lekönyökölte az arcát Lancelotnak, aki ennek hatására a földre esett. Máté nevetett egy kicsit és a távolból vágott rá, de Lancelot arrébb gurult onnan, így a földbe hatolt a vágás. Kinyújtotta bal kezét, amibe nem volt kard, maga mellé és abba is csinált egyet, majd X alakba a kettőt maga elé tartotta. Ezzel Máté elvesztette a kezdeti lelkesedését. Lancelot ebből az alakzatból vágott, ezért Máté hátára dőlt, így felette haladt el az X vágás, de már Lancelot felette volt a levegőben és két kardal csapott. Oldalra gurult, így a földbe ért a csapás, majd Máté a helyzetet kihasználva, ahogy a földre ért Lancelot, fejbe rúgta, miközben felállt. Majdnem eldőlt Lancelot, de megtalálta az egyensúlyát, és már támadt is, viszont Máté elkezdett vagdosni a levegőbe, amik, elől ki kellett térnie, így a támadása megakadt. Ezzel sakkban tartotta, majd bal kezéből lőtt kis kék lézersugarakat, amik eltalálták, és a keletkezett füst miatt Lancelot látási távolsága lecsökkent, így vágott még hármat a levegőbe Máté. A füst lassan szét széledt, Lancelot ott állt, bal kezét lógatva, jobb kezével pedig a mellkasához húzva fogta a kardjait. Ideges volt, majd hirtelen visszaszívta a két kardot, csak ezután látta meg Máté, hogy a mellkasán van egy vágás.
- Hány házat szétvágtál ezzel.- nevette Lancelot.
Máté most vette észre a pusztítást, amit végrehajtott.
- B*zd, mit tettem!?- átkozta magát Máté, ahogy az ártatlan emberek életéért aggódott. Máté pillanatnyi habozását kihasználva Lancelot jobb kezébe egy zöld sugárgömböt csinált és Máté elé lőtte, amitől Máté hátra csapódott, de ahogy szállt hátra a lendületet kihasználva talpra érkezett és csúszott hátra még egy métert, de a füst miatt nem látott semmit. Hosszú másodperceken belül elszállt a füst, de nem találta sehol.
- Elmenekült a gyáva.- mérgelődött magába, majd ezután érzékelte, hogy harc folyik a főtér környékén. Futásnak eredt, de pár másodperc múlva, megállt.
- Lehet meg kéne néznem Andrist.- mondta magának, közben átgondolva a helyzetet. - De lehet, hogy kell a harcban a segítségem.- döntötte el végül Máté és rohant a főtérre.

-Főtér-

Rigó futásnak eredt és rádobta a két diszket párhuzamosan, ezzel megállt. A két diszk Kreg mellett ment el, amit furcsállt Kreg, és ahogy elment mellette, a két diszkből villámok jöttek ki és rázni kezdték őt. Rigó ezt kihasználva rárohant hogy leüsse. Kreg azonban két kezével elütötte a két diszket, ezzel a rázást megszüntetve és belement Rigó támadásába. Rigó és Kreg összecsapott, amiből Rigó vesztesen került ki, így hátra esett pár métert, de fel is állt, és újra nekitámadt. Ütögette Kreget, de ő mosolyogva védte ki őket, miközben lassan hátrált. Közben Szabolcs oda ment Fannihoz, aki Timi mellett guggolt.
- Ne aggódj, védem innentől én, te inkább menj Attilához és kösd be a sebeit.- mondta neki. Fanni bólintott majd átfutott hozzám. Én egy virágtartónak támaszkodva figyeltem Rigó harcát, észre se vettem, hogy átjött Fanni, csak amikor leguggolt mellém.
- Feküdj le, úgy megtudom nézni a sebeidet.- mondta nekem. Én kicsit elmosolyodtam, még a számon is vér folyt.
- Ne nézd meg..., elég durva sebek... meg szerintem már elállt a vérzés.- feleltem neki, de ő már le is lökött a földre. Látszott, hogy tényleg elfogta az undor és a kétségbeesés amikor meglátta valójában a sebeket.
- Asszem... most kicsit alszok.- mondtam neki.
- Nene! Csak ne aludj. Ezzel, hogy megmentettél megnőtt az esélyed 60%-ra!- mondta nekem mosolyogva, de könnyes szemekkel.
- 60%? Akkor megdupláztam. Várj... mindjárt leszúratom magam érted még egyszer... és már lassan 100%nál leszek.- mondtam neki poénosan.
- De buta vagy!- mondta szipogva, de mosolygott.
- Na de tényleg alszok... Holnap találkozunk.- mondtam és letettem a fejem.
- Nem! Ha most elalszol akkor vissza esel 40%-ra!mondta nekem.
- Ez... Zsarolás nem gondolod?- kérdeztem tőle mosolyogva, de már becsukott szemekkel.
- Nem érdekel! Csak ne hagyj most itt!- mondta már sírva.
Közben Rigó ütést színlelt, amit védeni akart Kreg, de közben rúgott is egy köríveset, ami eltalálta az ellenfele lábát, így kiesett az egyensúlyából, ezt kihasználva ütött a bal kezével, ennek hatására a földre esett Kreg. Rigó két lézerdiszket csinált és rádobta, de elcsapta őket az oldaluknál Kreg, farkával meg közben Rigó bal lábát összetekerte. Felállt, és elkezdte pörgetni maga körül Rigót aki elesett közben és próbált kiszabadulni, de nem sikerült neki, és tehetetlenül pörgött. Kreg röhögött pörgetés közben, majd magához húzta és pofán verte, közben elengedte, így hátra esett Timiékkel egy vonalba. Nehezen feltápászkodott és megindult újra ütésekkel, amiket Kreg könnyedén védett. Hirtelen mind ketten abba hagyták a harcot és Timi felé néztek, én is Fannival. Ott volt Szabolcs, aki Kreg felé nyújtotta két kezét, amiben egy fehér elektromos sugárgömböt csinált, amiben óriási erő volt. Óriási erő volt benne, soha nem éreztünk hasonlót. Rigó előbb kapott észbe, így bal kezével arcon ütötte, amitől majdnem elesett, de talpon bírt maradnia, viszont Rigó mögé ment, átkarolta Kreget és magához szorította, bal lábával pedig rálépett a farkára.
- Lődd Szabi! Én tartom!- kiáltotta Rigó. Szabolcs meglepődött ezen.
- Mit csinálsz?! Ezzel magadat is megölöd, menj onnan!- kiabálta neki vissza.
- Nincs más út, ha kitérne előle akkor az utolsó esélyünknek is lőttek! Lődd, nem bírom tartani sokáig!- kiabálta vissza neki, aki minden erejét abba rakta, hogy erre a pár másodpercre megtartsa Kreget. Kreg próbált kiszabadulni kétségbeesetten, de nem sikerült neki.
- Rigó ne tedd!- kiabáltam neki, rögtön utána vért köhögtem fel.
- Rigóóó!- kiáltotta Timi is kétségbeesetten.
- Bocsáss meg barátom.- mondta bekönnyesedett szemmel Szabolcs és még erősebbé tette a lövést, közben erőlködve ordított. Rigó az lélekben felkészült a halálra, amikor hirtelen az erőtér leállt Szabolcs körül. Mindannyian értetlenkedve néztünk, hogy mi történt. Szabolcs kezéből eltűnt a sugárgömb és sápadt arcot vágott, mellette Timi nézte lélegzet visszatartva a két kezét a szája előtt tartva. A hátából vér csöpögött le, majd pár másodperc múlva a mellkasából egy zöld sugárkard hatolt át. Erre felkiáltott fájdalmában, ami közben vér is kijött a szájából. A kard lement a hasáig, majd eltűnt.
- Hmm, mint kés a vajon.- szólalt meg egy hang.- Nem nézhettem tétlenül, hogy a barátomat meg akartad ölni.- folytatta. Szabolcs meredten állt, vér ömlött a hasából, a mellkasából. Mindannyian elképedve néztünk mi van, egyedül Kreg mosolyodott el, aki kiszabadult egyúttal Rigó fogásából, és könyökével Rigót a földre küldte. Majd Lancelot, aki átszúrta Szabolcsot, hátba rúgta áldozatát, így a földre esett. Lancelot meglátta Timit, elmosolyodott.
- Lancelot vagyok. Örülök, hogy megismerhetem.- mondta Lancelot lehajolva előtte.
Timi nem talált szavakat, még mindig Szabolcsot nézte. Kreg egy sugárgömböt képzett a jobb kezébe, és Rigó felé tartotta.
- Kreg elég volt a móka mára, most el kell mennünk!- mondta Lancelot.
- Rendben.- felelte Kreg, és kilőtte a sugarat Rigóra, ami elcsapta a városházába. Felugrottak mindketten a tetőre.
- Majd még találkozunk.- mondta búcsúzásképp Lancelot és eltűntek az éj sötétjében.
- Szabi! Ébredj fel!- könyörgött neki Timi, ahogy mellékúszott és lökdöste, de nem mutatott életnyomokat, és a vértócsa se sejtett sok jót.
- Szabolcs...- mondtam halkan mérgelődve, a könnyeimet magamban tartva. Ahogy Fanni oda futott sírva én elvesztettem az eszméletemet. Fanni átölelte Timit és egymáson sírtak. Megjelent rohanva Máté, aki ahogy meglátta Szabolcsot ott feküdni, lelassított.
- Neeee.- mondta magának és oda futott a két lányhoz, akik körülvették Szabit.
- P*csába!- kiáltotta és letérdelt elé, majd két öklével tartotta a fejét, végül ütni kezdte az aszfaltot mérgében. A városházából kimászott Rigó, össze-vissza dőlöngélt, jobb kezét Szabi felé tartva.
- Nem, nem, ez nem lehet!- mondogatta, majd ahogy a közelbe ért ő is letérdelt.- Te voltál a legjobb barátom, nem hagyhatsz itt!- idegeskedett tovább, de Szabolcs élettelenül feküdt tovább. Rigó felfogta, hogy barátja halott, de pár másodperc múlva kifeküdt ájultan. Jöttek a mentők és a rendőrök.

-Kórház-

A kórházban ébredtem fel, sebeim bekötve és tiszta volt. Mellettem feküdt Andris, aki úgy szintén át volt kötve. Előttem Rigó, ő mellette pedig Timi. Andris és mellettem ült Fanni, aki ahogy észre vette hogy felébredtem rögtön átkarolt.
- Mi történt, hogy kerültünk ide?- kérdeztem tőle, de nem válaszolt.- Hol van Szabolcs?- folytattam a kérdést. Erre abba hagyta az ölelést és arcán látszott a szomorúság.
- Meghalt... Szabi meghalt.- mondta és elkezdett sírni. Újra átölelt és rajtam sírt, én szememben jött volna a könny, de visszatartottam és csak simogattam a haját és próbáltam nyugtatni. Ezután bejött Máté Réka oldalán. Réka oda ment hozzá és átölelte, majd kivitte, hogy had sírja ki magát. Máté zsebre dugta a kezét, ő is szomorú volt.
- Máté.- szólaltam meg. - Nem hagyjuk, hogy büntetlenül megússzák.- mondtam neki.
- Abban biztos lehetsz.- helyeselt Máté, közben mind két lány sírva fakadt kint.
- Megpróbálom lenyugtatni őket.- szólt Máté és indult kifele, én helyeslően bólintottam, majd amint kiment elkezdtem gondolkodni a tegnapról. Nem éreztem nagy bűntudatot Bence megölése miatt, és ez a harc teljesen elterelte a figyelmet erről, rá lehet fogni, hogy Kregék ölték meg. Viszont az egyik legjobb barátom itt életét vesztette, és bántott a gondolat is, hogy ezzel lett elterelve Bence halála.

-1 nappal a verseny előtt-

Egy vonatra szálltunk fel, ami Pestre visz. Ott voltam én, Máté, Rigó, Andris, Fanni, Timi, Réka és Gál Zoli abba a vágányba. Mindannyian lehangoltak voltunk. A két 4-es ülést foglaltuk le, a jobb oldaliban ültem én, mellettem Máté. Előttem Fanni és ő mellette Réka. A másik oldalon Timi ült Rigó mellett, aki ráhajtotta a fejét, előtte pedig Andris ült, ő mellette pedig Gál.
- Most már nem sokan szeretnének jönni velünk.- szólalt meg Rigó, de senki nem reagált rá, a gyásszal volt elfoglalva mindenki.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat