Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Nyár 3.

Hétfő

Reggel korán keltem, miután előző nap nehezen aludtam el. Bementem az iskolába, izgultam, de tudtam hogy nem aznap felelek. Kicsit bánt a tudat, hogy nem tanultam többet, de úgy érzem menni fog a tesi és a töri. Új korszakba léptem érzelmileg és gyakorlatilag is.
Melindával újra jóba lettem, Vivi meg tanúbizonyságot tett, hogy a barátom. :)
Magyar 20 tételből 19et átnéztem és leírtam 5 mondatot róluk.
Toribol kulcsszavakat írtam le, a 9esig jutottam.

Kedd

Az elmúlt egy hétben nem sportoltak szinte semmit. Alig várom, hogy vége legyen a gyakorlatnak és a szobelinek. Utána végre kezdődhet az új korszak.
Azt álmodtam, hogy egy nagy dombra mentünk páran karokkal, megnézni biztonsagos-e. Nem volt a fa ajtónál semmi, azonban egy öreg asszony a távolban botorkaszott. Hirtelen megtamadtak a semmiből minket. Az emberek jól küzdöttek, én rohantam le a dombrol és ugrásbol ledoftem a felkelo hullát.
Mai nap volt a nagy nap, méghozzá a gyakorlaté. Egy órára oda mentünk tesómmal, már mindenki ott gyakorolt. Röplabdát gyakoroltam alkarérintéssel, azonban nem lett meg a kívánt 22es szám. Majd kettőkor bejött a bizottság és elkezdődött.
1. Torna: Orsi - Szandi - Én - Robi volt a sorrend nagyjából mindenhol.
Nagyobb gondok nélkül megcsináltam.
2. Kötélmászás:
Orsi nagyobb gond nélkül megcsinálta, azonban Szandi cipője csúszott és ahogy ment fel le is csúszott egyben, végül nem érte el a tetejét.
Én erősen, gyorsan és dinamikusan másztam meg, bár kis tempóval. Utánam Robi szinte 2x olyan gyorsan megcsinálta ezt, amitől megijedtem, mivel attól tartottam, hogy összehasonlít a tanárnő minket.
3. Talaj:
A legnagyobb gyengém. Előtte gyakoroltam, és egész jól sikerült, úgy éreztem. Féltem, hogy ez élesben nem fog menni ugyanígy. Sikerült végülis, úgy éreztem jól sikerült, de volt 1-2 hiba, amit tudtam, hogy lesz, de még így is. Robi remekül csinálta meg az egészet, szóval ha valahol, akkor itt tuti vesztek pontot.
4. Gyűrű:
Ezúttal 3 szőnyeg védett minket, így magasabb volt. Egyszer el gyakoroltam előtte, és a szőnyeg miatt éreztem, hogy könnyebb, igaz súrolta a lábam. Élesben szintén sziporkáztam benne, a legurás is jól sikerült. Robi a végén a szőnyeg miatt nem bírt megállni, mivel ő nem gyakorolta el előtte, de a tanár biztosította, hogy emiatt nem von le pontot.
5. Szekrény ugrás:
Ezen sokat nem paráztam, erre gyakoroltam a legkevesebbet. Megugrottam, végén az egyensúly megtartással volt gondom, de mind kétszer megtartottam. Robi nem volt szerencsés, de poénosan fogta fel.
6. Judo gurulás:
Ez 2 percig se tartott összesen. Mindenki oda ment, leugrotta és ennyi. Remélem sok pontot nem von le, ki tudja mit hibázhattam.
7. Grundbírkozás:
Másik három vizsgázó társam nem sokat harcolt, elég átlátható volt. Én és a tesóm azonban keményen megmérkőztünk. Esett a földre, kitoltam a körből, vér is folyt. Utolsó menetnél viszont megkaparintott és kilökött a körből. 4-1 lett a végeredmény.
8. Röpi: Orsi-Én-Robi
Ekkora már fáradt voltam, fájt a bal könyököm és a jobb vállam. Nem tartottam jó ötletnek, hogy így a végére tették. Mekkorát tévedtem...
a, Kosárérintés:
Orsinak itt voltak gondja, 18x volt képes megtenni a 3 próba legjobbján. Én gyakoroltam ezt érkezésemkor, azonban nem sikerült 2x. Ezúttal viszont elsőre sikerült. Robinak szintén.
b, Alkarérintés:
Ez egyszer se ment, azonban a pihenőben 2x is megcsináltam. Reméltem a szerencsém éles helyzetben is tart, és igen. Ez mind hármunknak sikerült.
c, Szerva:
Tanárnő mondta nekem, hogy ne fentről csináljam, hanem alulról. Két próba ütésem volt, aztán ment élesbe. 1. ütésem a vizsga bizottság szeme előtt ment a falnak. Jó kezdés.
Végül az 5.ig minden jól ment, aztán az 5ös felment a plafonra, vissza pattant és a kosár palánkban landolt. Egész terem nevetéstől és tapsolástól lett hangos a nagy bámulatban. Igazgatónő azt mondta 3 pontot is megérne ez a dobás. Jó lenne. Többi ment mint a karika csapás.
Orsi 2 pontot veszett, én szintén, Robi 3at.
9. Magasugrás:
Orsi nagy nehezen megugrotta az 1 pontos nagyságot. Szegénynek sose ment, de most végül sikerült.
Robi 149et már nem tudta megugrani, így egyedül maradtam.
149nek neki futottam, de nem ugrottam elsőre. Aztán következőnél meghúztam és ment. 152nél már nem néztem a lécre, mert pszihésen legyengültem volna. Megugrottam elsőre. Folytatva a tatikát 155nél is így tettem, azonban nem volt elég hozzá, leütöttem. Második próba se sikerült, végül a 3ik ment olyan jól, hogy nagy hely volt a léc és köztem elmondás szerint. 158at akárhogy is próbáltam nem ment, így 9 pontot szereztem. Vivire és Melire gondoltam, így sikerült a 9 pontosan megugornom.
10. Súlylökés:
Ezúttal Robi kezdte és 8:50et dobott. Én azonban 9:60at, de még így se értem el a 9 pontot, ami sajnálatos. De eddig 8:50 volt nekem is, szóval nagy teljesítmény.
11. Futás:
Berci volt velem hogy húzzon. Kezdődött és egész gyors tempóban mentünk, de bírtam. Első kör után mondta a tanárnő, hogy lassítsunk, túl gyorsak voltunk, sajnos Berci nem hallgatott rá és folytattuk. Második körnél már éreztem, hogy bajok lesznek, tanárnő újra szólt, de megint semmi. Harmadik kör után már én lassítottam, és a hányingerrel küszködtem. Negyedik kör után szintén lassítottam. Nehezen mozogtam, fájt a hasam és hányingger tovább kerülgetett. Utolsó 200mt azonban Berci unszolgatására meghúztam nagy nehezen. Mire végeztem a földre rogytam és kifeküdtem. A többiek a fűre vonszoltak.
Igazgatónő mondta, hogy büszke rám, mert nincs sok ember, aki ennyire képes a végletekig menni. Max pontot érdemelnék, ezt is hozzá tette, azonban van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog megtörténni. Tizenöt percig feküdtem nagyokat lélegezve, végül lenyújtottam magam és ezennel vége lett az egésznek.
Haza érve nem tanultam, elütöttem az időt, Trónok harcát néztem stb.
Lassan vége van az iskolai korszakomnak, és el kell kezdenem az olvasást, folyamatos sportolást és regény írást. Muszáj fejlesztenem magam értelmi, érzelmi, szociális és cselekvési szempontokból.
Koszonetem Rigonak, Szabinak, Vivinek és Melinek. Ok inspirálták engem a családon kívül.

Szerda

Izomlázzal küzködtem, amikor felkeltem. Reggel 8ra terveztem bemenni, mivel 9kor mondok tételt, így lett volna 1 órám felkészülni. Kiderült, hogy tételt húzni viszont 8:15kor kell, úgy hogy nem nézhettem át.
Magyar:
Irodalom- Romantika
Be kellett mutatnom, előzményeiről tudtam pár dolgot, viszont Puskin: Anyeginről már kevébé.
Nyelvtan- Szöveg felépítése
Fogalmam sincs, miket írtam, de elvileg jó volt.
Történelem:
Gazdasági Világválság volt a tételem. Pont egy olyan, amit átnéztem.
Tesi:
Atlétika bemutatása, és az edettség femérése. Nem a legjobb, de nem a legrosszabb tételek.

Bementem a városba Danival, akinek szerelmi problémái voltak... tudom sajnálni. Összefutottam két edzőtársammal, majd Bercivel a Hild téren és a fesztiválon Robival és Zalánnal.

Csütörtök

Hajnali 2kor ébredtem, a bal vállam iszonyatosan fájt. Mozgolódtam, fürödtem, az kicsit segített. Azonban hajnali 4kor újra felébredtem, vagy talán el se aludtam.
Bementem a bizonyítványért, Gergő, Zsuzsi és Máté késett. Igazgatónő a sport teljesítményemet megdícsérte, azaz a keddit. Ugyanakkor a töri szóbelimet is megdícsérték, ami 80% lett.
Tesi 85%, ami a minimum a SE rekreációhoz. Reméljük elég.

Péntek

Arra ébredtem, hogy a munkások csöngettek. Majdnem egy órát késtek, ami miatt bocsánatot is kértek. Engem különösebben nem zavart, mert így tovább tudtam aludni, az előző napi 2 órás alvás után.
Karom már nem fáj annyira, mint tegnap.

Szombat

Kockulás... Várom már a jövőhetet, akkor kezdődhet az új élet alapjainak lefektetése. :)

Vasárnap

Azt álmodtam, hogy anya és apa között fekszek. Apa adott pénzt és egy csekket, ha netán nem élne túl a Pestre vezető utat, ahol egy tálca sört vesz Gergonek.
A várost bűnözők megtamadtak, sok hős védte, többek közt Superman, Thor, Zöld lámpás, én meg Batman voltam. Jeladot raktam mindegyikre, és az egyikre, aki kocsiba szállt pedig egy horgonyt lőttem, és repültem mögötte.
Később a hadiszallason egy ujoncot akartak mellém rakni, de nem engedtem. Kivertem a kezéből a fiolakat, agyon vertem, mire ketté szakadt. Míg az egyiket ütöttem, a másik a helyemet felegette. Végül mondtam, hogy nincs szükségem rájuk, egyedül is megtudom védeni magam.
Atalakultam egy kis oroszlanna, mire egy gonosz csaj mondta, hogy haza visz, mivel én vagyok Batman ezért hagytam magam. Épp a rossz társasághoz ért, amikor egy csapat rendőrnek neki ugrottam. Majd uldozobe vettük őket. Vonatok között rohangaltunk, majd láttam az egyik evfolyamtarsamat és szóltam, hogy kapja el, de nem sikerült neki, majd felebredtem.







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat